Soms is stilstaan ook progressie!

Je kent het vast wel, ieder jaar zeg je op 1 januari tegen jezelf: “Dit wordt mijn jaar!” Dit zei ik ook in 2014, maar dat mocht helaas niet baten. 2014 was niet mijn beste jaar. Wel is het een jaar met ontzettend veel belangrijke leermomenten geweest. Dit was het jaar waarin ik mezelf ontzettend hard tegen gekomen ben op alle mogelijke vlakken.

Ik was vroeger (jemig, ik ben al op een leeftijd dat ik ‘vroeger’ zeg) iemand die altijd vrolijk door ging, zonder te stoppen. Als het moeilijk werd rende ik juist zo hard mogelijk de andere kant op en zocht ik vooral veel afleiding. Ik kon slecht nee zeggen waardoor ik niet alleen anderen, maar vooral ook mezelf keihard voorbij liep. Er moest een keer een punt komen waarbij de bom zou barsten, and so it did met een burn-out tot gevolg. Terugkijkend op die periode ben ik, hoe gek dat ook klinkt, blij dat het is gebeurd.

Ik miste een doel in mijn trainingen

Doordat ik niet lekker in mijn vel zat besloot ik me op te geven voor Personal Body Plan. Ik had voordat ik aan PBP begon al vele sportscholen van binnen gezien en ook vele slapend rijk gemaakt. Na twee maanden zag je mij niet meer terug, maar die acceptgiro lag gewoon iedere maand op de deurmat. Ik deed altijd een beetje cardio wat ik na 5 minuten al zat was en dus al snel stopte, en liep alle apparaten af die ik dan een paar keer deed totdat ik het voelde. Met andere woorden, ik had geen flauw idee wat ik daar deed. Niet zo gek dat je er dan snel klaar mee bent en nooit echt resultaat behaalt. Na elke poging vol goede moed van twee maanden viel ik weer net zo hard terug in mijn oude gewoonte.

Hardlopen was (en is) echter wel een van mijn grote passies en ik vesloot keihard te trainen voor de New York marathon in november 2014. Ik merkte al snel dat ik het fijn vond om met een doel voor ogen ergens voor te trainen. Net als nu bij Personal Body Plan het geval is kreeg ik regelmatig nieuwe schema’s opgestuurd door een trainer die persoonlijk op mij en mijn doelen waren afgestemd. Misschien moet ik toegeven dat ik liever lui dan moe ben en als ik zelf een training moet bedenken al snel afhaak. Na de marathon had ik geen nieuw doel en ik miste ook mijn wekelijkse trainingen.

Tijd voor een nieuwe uitdaging

Ik besloot me in te schrijven bij Personal Body Plan met voornaamste reden om weer gericht aan de slag te kunnen en handvaten aangereikt te krijgen op het gebied van training. En dat werkte! Ik kreeg echt plezier in de trainingen, zag wekelijks mijn progressie wat betreft kracht omhoog gaan en dat motiveerde mij enorm. De zichtbare progressie was er zeker, maar waar ik in eerste instantie niet bij stil had gestaan was de mentale progressie. Na twee maanden merkte ik dat ik al echt een nieuwe lifestyle had opgebouwd. Ik merkte dat ik heel veel ritme en structuur in mijn leven had gecreëerd en daarmee veel meer rust. Iets wat voor mij heel belangrijk is na mijn burn-out.

Ik zou nooit meer terug willen naar de periode van mijn burn-out maar ik ben ergens er wel dankbaar voor dat het is gebeurd want dit belangrijke leermoment heeft mij de persoon gemaakt die ik nu ben en daar ben ik heel blij mee en trots op. Deze nieuwe inzichten hebben mij er toe doen besluiten eind maart mijn baan op te zeggen bij Hotel Andaz Amsterdam Prinsengracht waar ik 3 jaar lang met liefde heb gewerkt. Het werd tijd voor wat nieuws als Customer Advisor bij Personal Body Plan! Een nieuwe uitdaging, een nieuwe ervaring, nieuwe kansen, nieuw geluk.

Een kwestie van prioriteiten stellen

Door drukte en veranderingen had ik even andere prioriteiten gesteld. Maar ik merkte wel dat ik, ondanks dat PBP op een lager pitje stond, de handvatten kon vasthouden en daardoor niet meteen terug ben gevallen en niet achteruit ben gegaan in mijn progressie. Ik heb bewust even stil gestaan. Soms is even stilstaan ook progressie en nu ben ik er klaar voor om die laatste maand nog even te knallen! Want ik weet dat ik er meer uit kan halen maar ik vind het ook fijn om te weten dat ik voor mezelf een weg heb gevonden die werkt, waarbij ik duidelijk prioriteiten kan stellen zonder mezelf voorbij te lopen.

Het stukje bewustwording waar je in het begin van Personal Body Plan zo hard aan werkt is nu onbewust geworden, met andere woorden… Het is een lifestyle!

– Daphne (Instagram: daphned)

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.