Eva:

Ik wilde op een gezonde en verantwoorde wijze afvallen

Eva wilde afvallen en volgde daarom Fat Burning

Het verhaal van Eva

Drie kinderen op de wereld gezet waar ik dol gelukkig mee ben, maar die extra kilo’s… ik kreeg het niet voor elkaar om ze er zelf vanaf te krijgen. Ik zat niet lekker in mijn vel, al mijn kleding zat veel te strak. Het was kiezen: of niets doen en een maat grotere kleding kopen of serieus aanpakken en er voor gaan. Een vriendin van me was behoorlijk afgevallen. Ze vertelde me dat ze dit m.b.v. Personal Body Plan had gedaan. Ze was  hier erg enthousiast over. Ik wilde op een gezonde en verantwoorde wijze afvallen.

Ik ben me gaan verdiepen in Personal Body Plan op de website en werd ook enthousiast. Wat me over de streep heeft doen trekken is dat het sporten (kracht training programma) vanuit huis kon. Dit is precies wat ik zocht! Met drie kinderen, beiden een drukke baan is er weinig tijd om 3 x per week naar de sportschool te gaan. Ook de voor- en na foto’s die ik zag op de website deden mij inspireren. Dat moet ik toch ook kunnen! Zodoende heb ik me ingeschreven bij Personal Body Plan en vol enthousiasme ben ik aan de slag gegaan. Ik kreeg een calorie budget beperking en kracht-trainingsprogramma van 3 x per week. Ik heb gekozen voor methode om mijn eten af te wegen. Dit betekent al je eten afwegen, foto maken en documenteren in de Personal Body Plan app.

De eerste 3 weken waren best pittig, het bedenken van eten, zoeken naar gezonde recepten,  het afwegen van eten, het invoeren in de app. Het kostte me veel tijd. Maar na 3-4 weken intensief hier mee bezig te zijn, weet je welke producten ‘goede’ producten zijn en met welke producten je moet uitkijken. Dus na een paar weken ging het eigenlijk heel gemakkelijk en kostte het me helemaal niet meer veel tijd. Alleen een hoop discipline! Voorbereiding is voor mij het sleutelwoord. Wat ik geleerd heb is dat ik ervoor moet zorgen dat ik geen honger heb. Als ik geen honger heb, ga ik geen ongezonde voeding ‘snaaien’. Wat ik nu wel doe en wat ik voor heen niet deed, is het plannen van mijn maaltijden. Ik weet vaak ‘s ochtends al wat ik de rest van de dag ga eten. Zo bereid ik nu bijvoorbeeld goede en gezonde maaltijden/snacks voor en vries deze in en als ik weg ga (bijv. werken) neem ik altijd een gezonde snack(s) en een gezonde lunch mee. Dit werkt super voor mij! Het is nu geen probleem meer om verleidingen te weerstaan. Als ik er maar voor zorg dat ik geen honger heb. Ook het uit eten gaan is geen probleem. Omdat ik nu weet wat gezonde en minder gezonde producten zijn, maak ik automatisch goede keuze. Personal Body Plan schrijft geen enkele beperkingen voor. Je mag dus alles eten. Hoe fijn is dat..! En het beste is nog: ik eet hartstikke lekker en heb helemaal geen honger! Als je maar de goede producten kiest die ‘vullen’. Het enige dat ze je leren is bewustwording over producten dat je weet wat gezonde keuzes zijn en feit dat je keuzes moet maken. Als je kies voor een minder verantwoorde hap kan dat, maar dan moet je iets anders laten staan. Ik kan dus best zo nu en dan een glas cola drinken of een frietje eten als ik dat zou willen. Als het maar met mate gaat. Mijn Personal Body Coach Merit vind ik ook heel plezierig. Zij monitort wat je eet op een dag en geeft goede eet adviezen en tips/tricks en stimuleert je ook. Soms zijn het hele simpele dingen waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. De Personal Body Coach heeft voor mij ook echt een meerwaarde.

Ik merk aan mezelf dat ik nu met een veel andere blik naar eten kijk. Het programma heeft me bewust gemaakt van wat goede en minder goede producten zijn en daardoor maak je dus automatisch goede verantwoorde keuzes. Personal Body Plan heeft een super positieve invloed op mijn leven. Ik zit een stuk beter in mijn vel, voel me gezond en heb super veel energie. Toch wel bijzonder, want ik eet veel minder calorieën dan voorheen! Het is de beste keuze die ik had kunnen maken. Ben er ontzettend blij mee dat ik gestart ben. En het training programma is ook prima in te passen in mijn drukke gezinsleven, gewoon sporten vanuit huis. Fantastisch!

Wat ik andere wil meegeven: afvallen gaat niet vanzelf. Je moet het echt zelf doen en je moet ervoor werken… dus je moet intrinsiek gemotiveerd zijn en een hoop zelfdiscipline hebben. Zorg dat je goed voorbereid van start gaat: zoek zelf actief naar gezonde maaltijden en producten voor ontbijt, lunch en avondeten en snacks voor tussendoor. Zorg ervoor dat je altijd gezonde producten in huis hebt of al voorbereid hebt (vriezer) zodat je niet misgrijpt. De eerste 3 weken zijn pittig en kosten tijd, daar moet je rekening mee houden. Je bent deze periode veel met eten bezig maar na verloop van tijd gaat dit gehele proces vanzelf en doe je het op de automatische piloot en kost het helemaal niet veel tijd meer. En als je dan resultaat boekt, stimuleert dat natuurlijk enorm en word je nog enthousiaster. Ik ben er heel trots op dat ik in zo n korte tijd al zo’n fantastisch succes behaald heb. Dat had ik van tevoren echt nooit gedacht dat dit mogelijk was. Ik moet zeggen dat ik er ook hard voor werk, met sporten maar ook met eten bedenken en voorbereiden. Ook bij mij is het niet vanzelf gegaan maar het loont en raar maar waar… ik heb er nu echt plezier in want het gaat zo gemakkelijk nu ik het trucje onder de knie heb! Ik kan PBP echt iedereen aanraden die graag op een verantwoorde wijze gewicht zou willen verliezen. Het is de investering meer dan waard!!!

— Eva

Het plan van Eva

Fat Burning

Ben jij een vrouw die nooit meer wil diëten, maar die wél een slank, fit en gezond lichaam wil? Dan is dit programma voor jou!

Meer info Start nu gratis

From Changing Life

Alles voor een fitte en gezonde lifestyle op één plek

Personal Body Plan is een coaching oplossing van Changing Life. Vanuit Changing Life bieden we je naast Personal Body Plan als member alle tools om een fitte en gezonde lifestyle mogelijk en eigen te maken.