Charlotte (27):

Ik ben heel blij met mijn resultaat na een half jaar PBP! Ik ben nu 12.5kg lichter en zit veel beter in mijn vel

Charlotte wilde afvallen en volgde daarom Fat Burning

Het verhaal van Charlotte

Al sinds mijn jeugd was ik het minst slank van mijn vriendinnen, maar daar had ik mij bij neergelegd. Ik heb een stevige lichaamsbouw, maar was niet dik (oké, een klein vetlaagje, maar vooral gespierd door veel sporten). Toen ik begon aan mijn eerste baan is mijn leefstijl echter langzaam veranderd: minder bewegen en meer eten. Ik was vaak moe van drukke diensten en deed mezelf belonen met lekker eten. Ik werkte als arts op de IC en tijdens de 1e corona golf was er dagelijks lekker/ongezond eten op de afdeling. Ik zag dat ik steeds dikker werd, maar het was heel moeilijk om definitief de knoop door te hakken dat ik niet meer ‘stevig’ maar ‘obees’ was (toen ik begon aan PBP had ik een bmi van 31).

Afgelopen zomer hebben vakantiefoto’s mij laten inzien dat ik echt wat moest veranderen. En daar had ik hulp bij nodig! Na kort inlezen op internet sprak Personal Body Plan mij aan omdat het niet voelde als een dieet, maar als veranderen van mijn leefstijl. Ik had namelijk geen zin in een jojo effect en over 5 jaar weer precies in dezelfde situatie te zitten. Niet iedereen werd direct enthousiast van mijn plan: sommigen vonden het niet nodig en anderen vonden het vervelend dat ik op mijn eten ging letten. Maar ik wist zelf dat het nodig was, en daardoor was het goed vol te houden.

Ik mag van mezelf nog steeds mee-eten met anderen als er een etentje of borrel is en dat werkt perfect . Ik heb nooit het idee gehad dat ik dingen niet ‘mag’ eten. Nu na een half jaar merk ik zelfs dat ik minder zin heb in snoepen, dat is een enorme mijlpaal. De trainingen in de app zorgen er voor dat ik niet hoef na te denken wat ik moet doen, waardoor ik het veel makkelijker vind om weer 3x per week te sporten. Mijn doelen waren om me weer gezond en fit te voelen, maar ook aantrekkelijker. En dat is gelukt.

Dit was allemaal niet gelukt zonder mijn fijne en lieve Personal Body Coach Sanne. Door haar eigen ervaringen bij defensie kon ze mij tips geven hoe ik moet omgaan met eten tijdens avond/nachtdiensten. Ook had zij veel tips over het eten van voldoende vezels en eiwitten, twee macro’s die ik lastig blijf vinden. Zeker in het begin was het fijn om met haar mijn successen (8kg in 2 maanden kwijt!) en problemen (te moe om te sporten, of boodschappen niet goed voorbereid) te delen. En ook nu blijft ze mij motiveren nu het allemaal wat langzamer gaat. Dus Sanne, bedankt! Ik heb nog een half jaar te gaan en ben heel benieuwd hoe ik er dan uit zie / hoe ik me dan voel. En ik denk dat ik daarna nog wel even door ga!

— Charlotte

Het plan van Charlotte

Fat Burning

Ben jij een vrouw die nooit meer wil diëten, maar die wél een slank, fit en gezond lichaam wil? Dan is dit programma voor jou!

Meer info Start nu gratis

From Changing Life

Alles voor een fitte en gezonde lifestyle op één plek

Personal Body Plan is een coaching oplossing van Changing Life. Vanuit Changing Life bieden we je naast Personal Body Plan als member alle tools om een fitte en gezonde lifestyle mogelijk en eigen te maken.