Eric (30):

Van Crossfit naar PBP@Gym naar PBP@Home

Eric wilde afvallen en volgde daarom Fat Ripping

Het verhaal van Eric

Ongeveer 2,5 jaar geleden ruilde ik de gym in voor Crossfit. Leuk en uitdagend, want ik zag de leden van de box de gekste dingen met hun lichaam doen. Wat een kracht en controle! Al gauw was ik 4-5 keer in de week in de Crossfit-box te vinden. Ik daagde mezelf eindelijk weer uit, werd sterker en begon de technieken te beheersen. Totdat ik mijn eerste blessure kreeg. Met behulp van de fysio en heel veel rust herstelde ik. Helaas was ik wat kracht kwijt en ik wilde zo snel mogelijk weer terug naar mijn niveau. Met twee andere blessures als gevolg.

Ook lette ik totaal niet op mijn voeding. Niet dat ik overmatig at, maar ik had geen idee wat ik dagelijks binnenkreeg. Laat staan in de weekenden, waarin ik de zaterdagavond graag vierde met de nodige biertjes. Afgelopen december maakte ik de balans op. In 1,5 jaar had ik nauwelijks pijnvrij kunnen sporten. Mijn lichaam, gewicht en daarmee mijn zelfvertrouwen waren niet zoals ik het wilde. Het moest anders, maar ik wilde absoluut niet zomaar de gym in.

Ik zag een tof verhaal van iemand voorbij komen die Personal Body Plan deed. Ik dacht: ‘dat is het!’. Houvast in de gym, een Personal Body Coach (Peter) die me op mijn plaats zet (ik kan best eigenwijs zijn) en bewuste keuzes maken, passend bij mijn doel. Na de eerste week had ik al resultaat. Ik had voldoende aan mijn caloriebudget, wat erop was gericht om wat lichaamsvet kwijt te raken. Dat zette de weken daarna door.

Peter is hierin belangrijk. Hij is kundig en gedreven om je te helpen je doel te realiseren. En daar is hij ook scherp op. Hij prikt zo door je smoesjes heen. Hij toont begrip, maar spiegelt tegelijkertijd en geeft richting. Hij kijkt naar het totaalbeeld en stuurt bij om je sneller en gerichter naar je doel te laten bewegen. Naast de trainingsschema’s is hij de extra houvast die ik nodig heb.

Nu heb ik weer plezier in de gym, ik sport pijnvrij, mijn spieren zijn zichtbaarder en mijn lichaam vormt zich goed. Ik voel me zelfverzekerder en energieker. Het is echt fijn om goed voor jezelf te zorgen. Het ging zo goed dat ik met mijn coach afsprak om na mijn reis naar Curacao te gaan werken met een calorieoverschot, zodat ik meer spieren kan gaan opbouwen.

In Curacao heb ik twee keer gesport en daarnaast genoten van het heerlijke weer en het lekkere eten en drinken. Op 16 maart was ik terug in Nederland. De dag nadat bekend was geworden dat de gym’s voorlopig gesloten zijn in verband met het coronavirus. Ik baalde enorm! Ik was klaar om meer spieren op te gaan bouwen en zag dat beeld in een klap verdwijnen. In dit soort situaties heb ik de neiging om de handdoek in de ring te gooien. Het is alles of niets.

Gelukkig deed Personal Body Plan me het aanbod om mijn trainingslocatie te switchen van gym naar @home. Ja, het is anders dan de gym, maar het geeft houvast en helpt me om mijn doel na te blijven streven. En zoals zovelen heb ik ’s avonds na een hele dag thuis zitten de neiging om meer te eten. Pure verveling.

Om me iets meer ruimte te geven stelde m’n coach voor om m’n caloriebudget tijdelijk iets hoger te zetten. Zo kan ik toch iets meer lekkere dingen eten, zonder dat mij daar achteraf vervelend over voel omdat dit mijn doel in gevaar brengt. Hoewel ik meer moeten eten voor mijn doel (spieropbouw), betekent het niet dat ik alles maar moet eten wat ik wil. Dat wil je gecontroleerd doen. En hoewel het niet is zoals ik het voor ogen had, ben ik nu toch stiekem aan mijn nieuwe doel aan het werken.

De komende weken train ik thuis lekker door, maar zodra het weer kan ren ik de gym in! Eigenlijk is het dan: “Van Crossfit naar gym naar @home naar gym”.

— Eric

Het plan van Eric

Fat Ripping

Ben jij een man die zijn vetpercentage wil verlagen, maar niet alleen maar kip, broccoli en rijst wil eten? Dan is dit programma voor jou!

Meer info Start nu gratis

De coach van Eric

Peter Derksen (38)

4.82 / 5

897 beoordelingen

Kies deze coach

From Changing Life

Alles voor een fitte en gezonde lifestyle op één plek

Personal Body Plan is een coaching oplossing van Changing Life. Vanuit Changing Life bieden we je naast Personal Body Plan als member alle tools om een fitte en gezonde lifestyle mogelijk en eigen te maken.