Marcel (56):

Het einddoel is nog niet bereikt, maar ik ben wel al 12 kg kwijt en ik voel me veel fitter

Marcel wilde afvallen en volgde daarom Fat Ripping

Het verhaal van Marcel

Het is alweer 16 weken geleden dat ik de stap nam en met Personal Body Plan begon. Beginnen op 30 december, ach ja, er is altijd wel een reden om het uit te stellen. Maar nu ben ik na 16 weken blij dat ik ben begonnen.

Het einddoel is nog niet bereikt, maar ik ben wel al 12 kg kwijt en ik voel me veel fitter. Gaat het allemaal even makkelijk? Niet echt! Ik ben geen sportschooltype en zal dat ook nooit worden. Ik sport liever buiten: op de tennisbaan of op de racefiets. Ik merk echter iedere training weer dat het goed is voor mijn lichaam en dat het resultaat heeft: fitter – sterker – gewichtsverlies.

De discipline van drie keer in de week naar de sportschool zit er nu wel ingeslepen en iedere keer voel ik me na afloop weer voldaan! Het eten is meer dan goed te doen. In principe mag je alles, dus “verboden vruchten” worden niet extra verleidelijk. Langzaam maar zeker krijg je steeds betere inzichten in wat voor jou goed werkt met het eten of juist niet.

De dagelijkse gedragslessen zorgen er bij mij voor dat je er bewuster mee bezig bent en hierdoor ook een completer inzicht verkrijgt. Het is niet alleen meer sporten of minder eten. Het is vooral bewustwording van gedrag en het langzaam maar zeker willen gaan aanpassen van je gewoonten. Hoe lang gaat deze reis nog duren?

Tijdens de afgelopen weken heb ik mijn doelen bijgesteld. Ik weet nu zeker dat ik meer kan behalen dan vooraf ingeschat. Dat is echter geen straf, maar geeft zelfs positieve energie. En verder, het gewicht is er niet in één nacht bijgekomen, dus zal er ook niet in één nacht afgaan.

Mijn Personal Body Coach Merit van Muijlwijk (@merit_fitfoodrunning) is daarin belangrijk. Ze is een dame met humor, die heel goed weet te stimuleren, corrigeren en vooral toe te lichten. Ik vraag veel, waarom iets wel of niet gevolgen heeft. Dan is het goed om een toelichting te krijgen.

— Marcel

Het plan van Marcel

Fat Ripping

Ben jij een man die zijn vetpercentage wil verlagen, maar niet alleen maar kip, broccoli en rijst wil eten? Dan is dit programma voor jou!

Meer info Start nu gratis

From Changing Life

Alles voor een fitte en gezonde lifestyle op één plek

Personal Body Plan is een coaching oplossing van Changing Life. Vanuit Changing Life bieden we je naast Personal Body Plan als member alle tools om een fitte en gezonde lifestyle mogelijk en eigen te maken.