Pumpkin spice fries

Er zijn helaas niet veel voedingsmiddelen die het qua charme en comfort winnen van een goede portie warme, dampende frieten. Helaas nemen die heerlijk ruikende rakkers vaak een nèt iets te grote hap uit het gemiddelde caloriebudget van de gemiddelde sportende vrouw. Daarom blijven we op zoek naar een alternatief dat iets gunstiger uitvalt qua voedingswaarden zonder dat we daar al te veel op in hoeven te leveren qua volume of smaak. De frietjes van zoete aardappel zijn inmiddels welbekend, maar Joy probeerde het deze keer met pompoen. En wat bleek? Zó veel lekkerder dan je in eerste instantie zou verwachten! Daarnaast onwijs eenvoudig te maken, het enige dat je nodig hebt is een beetje extra geduld.

Ingrediënten voor één flinke portie pumpkin spice fries:

– 400g pompoen in zijn originele vorm, dus niet de voorgesneden of diepgevroren blokjes

– pumpkin spice / koek- & speculaaskruiden

– gerookte paprikapoeder

– zout

– cayennepeper

 Voedingswaarden per portie

Energie: 144 kcal

Koolhydraten: 30 gram

Eiwitten: 4,4 gram

Vet: 0,8 gram

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

2. Was de pompoen grondig, snijd doormidden en verwijder de draden en pitten met een lepel. Is de pompoen te stevig om door te snijden? Leg hem dan vast in de oven terwijl deze aan het opwarmen is, hier wordt de pompoen wat zachter van.

3. Snijd de pompoen in parten, precies zo groot als je de frietjes wil hebben (de schil kan je gewoon laten zitten!).

4. Doe de stukjes pompoen in een kom en bestrooi met gelijke delen pumpkin spice (of koek- & speculaaskruiden) en gerookte paprikapoeder en een snufje zout en cayennepeper. Hussel de stukjes totdat ze allemaal licht bedekt zijn met het specerijenmengsel.

5. Leg de stukjes pompoen op een bakpapier op een rooster, keer ze tussendoor ten minste één keer om en bak in 40 minuten af.

Enjoy!

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.