Het progressie verhaal van Tom Grootendorst

´Een jaar trainen met een idee en een verandering in mijn gehele lifestyle, heeft mij meer gebracht dan dat ik in die 6 jaar ervoor had bereikt. Deze conclusie kon ik een tijdje geleden maken, toen ik terugkeek op mijn progressie van het afgelopen jaar.´ Tom Grootendorst, Personal Body Coach, vertelt vandaag over zijn ervaringen tijdens zijn Personal Body Plan.

Ervaring & kennis

Ruim een jaar geleden had ik mij opgegeven om mee te gaan doen aan Personal Body Plan. Ik had verschillende papieren gehaald op het gebied van fitness, wat ook aansluit bij mijn HBO opleiding, maar toch vond ik dat ik nog iets miste op het gebied van ervaring en kennis om mezelf en anderen goed te kunnen begeleiden als trainer.

In de periode voordat ik meedeed met PBP deed ik qua voeding en training eigenlijk maar wat. Ik wist een aantal goede oefeningen, maar afhankelijk van de drukte in de gym en de motivatie van de dag bepaalde ik mijn training. Op het gebied van voeding was het eigenlijk hetzelfde. Ik nam voldoende shakes en at genoeg (dacht ik), maar er gebeurde heel niet zoveel. Ik kwam op een plateau te staan, wat er voor zorgde dat fitness meer een moeten werd dan een passie. Dat moest veranderen.

Toen ik begon met Personal Body Plan kreeg ik een speciaal op maat gemaakt plan wat paste bij mijn lichaam. Ik merkte al snel het verschil tussen de trainingen die ik normaal deed en de trainingen die door de experts van Personal Body Plan had gemaakt. Er zat nu echt een idee achter.

Een nieuwe, vaste structuur

Tijdens het begin van mijn Personal Body Plan moest ik heel erg wennen aan de vaste structuur in de trainingen en het elke dag bezig zijn met mijn voeding. Met Paul Bosma “head of knowledge” als mijn coach heb ik regelmatig gesproken over de veranderingen die ik moest doorvoeren. Wanneer ik een vraag had of ergens over twijfelde, kon ik bij Paul terecht en van zijn adviezen op het gebied van training en voeding heb ik enorm veel geleerd.

Het geconfronteerd worden met mijn gedrag in de lessen vond ik in eerste instantie wel heftig, maar het besef kwam al snel dat ik vooral mezelf aan het afremmen was in mijn progressie op de manier waarop ik bezig was geweest.

Bewustwording

Na een tijdje zat ik er lekker in en begon ik door te krijgen wat voor mijn lichaam goed werkte en wat minder. Eigenlijk heb ik nu pas een paar maanden het gevoel dat ik echt door heb gekregen, wat voor mijn lichaam goed werkt. Dat stukje bewustwording heeft mij heel veel voldoening gegeven. Je leert jezelf op deze manier goed kennen en ik kreeg inzicht in welke punten ik voornamelijk nog kon verbeteren. Ik weet nu een stuk beter wat werkt voor mij.

Ik ben in dit jaar van 78 naar 86,6 kg gegaan en dat is een progressie die ik zelf absoluut niet had verwacht. Toen ik dit punt had bereikt was dit eigenlijk een moment waarop ik dacht, ik heb nu bereikt wat ik wilde, maar ik heb veel meer geleerd van het proces dan dat ik heb bereikt met alleen het resultaat.

Tom website1 (1)

Mentale progressie

Dit leerproces heeft mij de afgelopen 15 maanden een hoop gebracht. Ik ben nu trots op het punt waar ik nu sta, omdat ik meer dan mijn doelen heb bereikt. Inmiddels ben ik al een geruime tijd coach bij Personal Body Plan en juist daarvan leer ik elke dag weer bij. Door ervaring op te doen in de coaching, maar ook door te leren van de mensen die je begeleidt heb ik mezelf beter leren kennen. Ik heb dus ook een mentale progressie gemaakt in het afgelopen jaar.

Door mijn progressie van het afgelopen jaar ben ik ontzettend benieuwd wat de komende tijd mij gaat brengen. Ik zit op dit moment voor het eerst in mijn leven in een fase waarin ik bezig ben met het verlagen van mijn vetpercentage. Dit vraagt van mij een andere mindset en ik leer nu elke dag weer wat nieuws. Ik weet zeker dat ik ook weer een terugval zal krijgen, maar als ik mezelf daardoor weer kan verbeteren is zo’n terugval zo slecht nog niet. Zo blijf ik elke dag bezig om de beste versie van mijzelf te worden!

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.