Practice 9: Zorg dat je minstens 7-9 uur slaap pakt per nacht

Het is het eerste waar we vaak op bezuinigen: het aantal uren slaap. Soms omdat we nog wat werk te verzetten hebben, soms omdat het zo gezellig is of omdat we nog even de laatste instastory willen checken. Maar je moeder hamderde niet voor niets op het op tijd naar bed gaan. Het is belangrijk. Ook voor je aankomende godenlijf.

Waarom slaap je eigenlijk?
Zoals je waarschijnlijk wel weet is slapen van levensbelang en kan langdurig slaapgebrek uiteindelijk dodelijk zijn. Slaaponthouding is niet voor niets een bekende martelmethode. Slaap is namelijk een herstellend proces voor je lichaam en geest. Tijdens een nacht slaap kom je bij van alle gebeurtenissen van de dag. Je kunt alle informatie rustig verwerken zonder dat je wordt gestoord door nieuwe informatie. Na een nacht kwalitatieve slaap ben je weer uitgerust en fit.

Hoeveel uur slaap heb je nodig?
Nederlanders slapen gemiddeld zevenhalf uur per nacht. Hoeveel slaap je nodig hebt verschilt echter per persoon. Train je veel, dan neemt je slaapbehoefte toe. Een goed uitgangspunt is zeven á negen uur slaap per nacht. Let wel: dit zijn de uren waarin je daadwerkelijk slaapt. Niet de uren waarin je wel in bed ligt maar ondertussen lekker ligt te Netflixen. Het is belangrijk dat jij je diepe slaap goed benut. Benut je deze niet dan zul je je minder uitgerust voelen en minder goed herstellen. Niet het aantal uren slaap telt dus, maar het aantal uren daadwerkelijk in diepe slaap.

Kwaliteit boven kwantiteit
Gelukkig zijn er verschillende manier om je slaapkwaliteit te bevorderen. Deze week zullen op onze social mediakanalen hier onze kennis over delen. Maak van je slaap prioriteit en focus je op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Hoe werkt Practice 9?

Op deze pagina of via onze Instagram kun je de checklist en worksheet voor Practice 9 downloaden of er een screenshot van maken.

De checklist is bedoeld om bij te houden hoe de Practice voor jou verloopt. Lukt het je om de Practice elke dag te doen? Op de checklist kun je dat zelf bijhouden en natuurlijk delen.

We hebben twee stempels gemaakt in de vorm van een GIF’je. Als je via je Instagram Stories bij GIF zoekt op PBP dan zie je twee stempels staan: gehaald () en niet gehaald (X).

Gebruik @personalbodyplan om ons te taggen en de hashtag #DoemeemetPBP om anderen te inspireren en motiveren.

Checklist Practice 9

Checklist Practice 9

(Gebruik je rechtersmuisknop op je computer of houd de afbeelding ingedrukt op je smartphone en selecteer opslaan).

Veelgestelde vragen

Kan ik ook meedoen als ik geen Personal Body Plan abonnement heb?

Ja, de campagne #DoemeemetPBP is een gratis initiatief.

Members met een Personal Body Plan abonnement hebben wel het voordeel dat ze de Personal Body Plan app kunnen gebruiken en dat ze hun Practices ook kunnen delen met hun coach via de chat in de app. Zo ontvangen zij persoonlijke coaching.

Wil jij dit ook? Start dan vanaf maandag met je eigen Personal Body Plan.