Practice 8: Vervang deze week dagelijks je eiwitbron voor een vegetarische eiwitbron

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat mensen geen of minder vlees (willen) eten en een vegetarisch of veganistisch patroon (willen) hanteren. De achterliggende redenen lopen uiteen; de een associeert het met gezondheid, de ander doet het vanuit religieuze of culturele aspecten en weer een ander vanuit ethische en/of filosofische overtuigingen.

Van 8 t/m 14 maart vindt de ‘Week zonder vlees’ weer plaats.

Als je ons al een tijdje volgt dan weet je dat wij niet geloven in één bepaald type voedingspatroon. Op basis van de beschikbare kennis willen wij vooral dat jij zelf keuzes maakt, want het is per slot van rekening jouw leven.

Het beste voedingspatroon is het voedingspatroon dat past bij je persoonlijke voorkeuren en doelen en je vol kunt houden.

Het zou heel goed kunnen dat dit voor jou een plantaardig voedingspatroon is. De ‘Week zonder vlees’ is wellicht een mooi initiatief om te ontdekken of dit het geval is. Vandaar dat onze Practice van deze week daar op aansluit.

Ook bij Personal Body Plan zijn er genoeg Members en Coaches die een plantaardig voedingspatroon hanteren. Deze week zullen we niet alleen recepten delen, maar ook onze kennis op dit gebied. Is een vegetarisch of veganistisch voedingspatroon gezonder? Hoe zit het met sportprestaties? Op welke voedingsstoffen moet ik extra letten? We gaan het je allemaal vertellen. Houd onze social media kanalen dus goed in de gaten!

Op deze pagina vind je alvast een aantal leuke blogs omtrent deze Practice.

Hoe werkt Practice 8?

Op deze pagina of via onze Instagram kun je de checklist en worksheet voor Practice 8 downloaden of er een screenshot van maken.

De checklist is bedoeld om bij te houden hoe de Practice voor jou verloopt. Lukt het je om de Practice elke dag te doen? Op de checklist kun je dat zelf bijhouden en natuurlijk delen.

We hebben twee stempels gemaakt in de vorm van een GIF’je. Als je via je Instagram Stories bij GIF zoekt op PBP dan zie je twee stempels staan: gehaald () en niet gehaald (X).

Gebruik @personalbodyplan om ons te taggen en de hashtag #DoemeemetPBP om anderen te inspireren en motiveren.

Checklist & Worksheet Practice 8

Checklist Practice 8Worksheet Practice 8

(Gebruik je rechtersmuisknop op je computer of houd de afbeelding ingedrukt op je smartphone en selecteer opslaan).

Veelgestelde vragen

Kan ik ook meedoen als ik geen Personal Body Plan abonnement heb?

Ja, de campagne #DoemeemetPBP is een gratis initiatief.

Members met een Personal Body Plan abonnement hebben wel het voordeel dat ze de Personal Body Plan app kunnen gebruiken en dat ze hun Practices ook kunnen delen met hun coach via de chat in de app. Zo ontvangen zij persoonlijke coaching.

Wil jij dit ook? Start dan vanaf maandag met je eigen Personal Body Plan.