Practice 3: Beweeg minimaal 30 minuten per dag naast je training

In week 2 hebben we ons met #DoemeemetPBP gefocust op de pijler ‘voeding’. Wederom een succesvolle week, waarin iedereen heeft genoten van de nodige vitamines.

Aankomende week gaan we ons focussen op de pijler ‘training’.

We hoeven je niet te vertellen dat bewegen belangrijk is voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. Uit de laatste meting van het RIVM blijkt dat 45% van de respondenten (veel) minder sport en beweegt dan voor de corona-maatregelen. Dat is verontrustend, omdat de beweegnorm ook voor de corona-maatregelen al een uitdaging was.

Met de Practice van deze week willen we jou stimuleren om minimaal 30 minuten per dag te bewegen, naast je training. Met bewegen bedoelen we activiteiten op matige intensiteit zonder dat je helemaal buiten adem raakt. Denk bijvoorbeeld aan een stevige wandeling.

Bewegen is niet de primaire oplossing om af te vallen

Er zijn veel redenen om te bewegen, maar het inzetten als primaire oplossing om af te vallen is niet het beste idee van Nederland. Hoewel bewegen en het beoefenen van sport een aan te bevelen uitgangspunt is, wordt het calorieverbruik van deze activiteiten vaak overschat.

Om af te vallen zal je een negatieve energiebalans moeten creëren. In theorie kun je deze negatieve energiebalans bereiken door minder energie binnen te krijgen, meer energie te gebruiken of een combinatie van beide. In de praktijk zal het concentreren op de energie inname het meeste rendement opleveren.

Alleen concentreren op het verhogen van het energiegebruik lijkt niet zo effectief te zijn. Je voedingspatroon en dan met name de hoeveelheid aan eten en drinken die je consumeert heeft daarmee de grootste invloed op die overtollige kilo’s. Wel heeft bewegen weer een positieve invloed op je wilskracht.

Blijf de Practices van week 1 en 2 ook uitvoeren zodat je werkt aan een scala van gewenste gewoontes die jou helpen om zowel letterlijk als figuurlijk lekker in je vel te zitten. Laten we elkaar aankomende week motiveren om meer mensen weer in beweging te krijgen!

Hoe werkt Practice 3?

Op deze pagina of via onze Instagram kun je de checklist en een worksheet voor Practice 3 downloaden of er een screenshot van maken.

De checklist is bedoeld om bij te houden hoe de Practice voor jou verloopt. Lukt het je om de Practice elke dag te doen? Op de checklist kun je dat zelf bijhouden en natuurlijk delen.

We hebben twee stempels gemaakt in de vorm van een GIF’je. Als je via je Instagram Stories bij GIF zoekt op PBP dan zie je twee stempels staan: gehaald () en niet gehaald (X).

De worksheet is bedoeld om je dagelijkse beweegmoment(en) te delen.

Gebruik @personalbodyplan om ons te taggen en de hashtag #DoemeemetPBP om anderen te inspireren en motiveren.

Checklist Practice 3

Checklist Practice 3

Worksheet Practice 3

Worksheet Practice 3

Veelgestelde vragen

Kan ik ook meedoen als ik geen Personal Body Plan abonnement heb?

Ja, de campagne #DoemeemetPBP is een gratis initiatief.

Members met een Personal Body Plan abonnement hebben wel het voordeel dat ze de Personal Body Plan app kunnen gebruiken en dat ze hun Practices ook kunnen delen met hun coach via de chat in de app. Zo ontvangen zij persoonlijke coaching.

Wil jij dit ook? Start dan vanaf maandag met je eigen Personal Body Plan.