Practice 10: Plan iedere dag 30 minuten me-time in om te ontspannen

We dagen je deze week uit om elke dag minimaal 30 minuten ‘me-time’ in te plannen om te ontspannen.

Wanneer je bepaalde druk of spanning uitvoert op een voorwerp, dan ervaart dit voorwerp stress. Het voorwerp kan deze spanning prima aan, totdat de druk te groot wordt en het voorwerp breekt. Bij jou werkt dit in principe hetzelfde. We hebben allemaal weleens stress. Stress is een bepaalde mate van interne en externe spanning die je ervaart.

De hoeveelheid stress die een spanningsboog aan kan verschilt per persoon. Het is belangrijk om die stress te kanaliseren. Stress is namelijk niet per definitie slecht, de context is belangrijk. Zo is een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen presteren en is stress in dreigende situaties noodzakelijk om snel te reageren.

Leren omgaan met stress is belangrijk om jouw doelen te bereiken. Het opladen van jouw batterij doe je onder andere door te ontspannen. Wat ontspanning precies is verschil per persoon. De één ontspant door een potje tafeltennis, terwijl de ander juist ontspant door even niets te doen. Een wandeling, een boek lezen of een stuk rennen kan ook ontspanning zijn. Er is geen goed of fout. Wat voor jou ontspannend werkt, bepaal je lekker helemaal zelf.

Pak je agenda en plan iedere dag minimaal 30 minuten me-time in.

Sla je agenda open en kijk wat er deze week op de planning staat. Geef alle afspraken en taken die je hebt een cijfer van 1 tot en met 10, waarbij 1 betekent dat het je weinig energie kost en 10 dat deze afspraak of taak je batterij leeg trekt. Heb dit gedaan, kijk dan nog eens naar je planning. Kun je je agenda beter inrichten? Zijn er afspraken die je kunt verplaatsen of combineren om die dag 30 minuten me-time in te plannen? Doe het.

Maak jezelf en de mensen om je heen deze week blij door wat meer te ontspannen. Veel plezier!

Hoe werkt Practice 10?

Op deze pagina of via onze Instagram kun je de checklist en worksheet voor Practice 10 downloaden of er een screenshot van maken.

De checklist is bedoeld om bij te houden hoe de Practice voor jou verloopt. Lukt het je om de Practice elke dag te doen? Op de checklist kun je dat zelf bijhouden en natuurlijk delen.

We hebben twee stempels gemaakt in de vorm van een GIF’je. Als je via je Instagram Stories bij GIF zoekt op PBP dan zie je twee stempels staan: gehaald () en niet gehaald (X).

Gebruik @personalbodyplan om ons te taggen en de hashtag #DoemeemetPBP om anderen te inspireren en motiveren.

Checklist & Worksheet Practice 10

Checklist Practice 10Worksheet Practice 10

(Gebruik je rechtersmuisknop op je computer of houd de afbeelding ingedrukt op je smartphone en selecteer opslaan).

Veelgestelde vragen

Kan ik ook meedoen als ik geen Personal Body Plan abonnement heb?

Ja, de campagne #DoemeemetPBP is een gratis initiatief.

Members met een Personal Body Plan abonnement hebben wel het voordeel dat ze de Personal Body Plan app kunnen gebruiken en dat ze hun Practices ook kunnen delen met hun coach via de chat in de app. Zo ontvangen zij persoonlijke coaching.

Wil jij dit ook? Start dan vanaf maandag met je eigen Personal Body Plan.