Coaching

Ontdek wat onze coaches voor jou kunnen betekenen

Onze methode

Wetenschappelijk onderbouwd


De kernelementen gedrag, voeding, training en herstel staan centraal binnen de methode van Personal Body Plan. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden als je resultaat wilt behalen én behouden.Je kunt in theorie het perfecte plan hebben, zonder uitvoering is het perfecte plan niks waard. Dat willen we natuurlijk voorkomen en daarom is de persoonlijke coaching binnen Personal Body Plan van essentieel belang.


De rol van jouw online coach

Je digitale stok achter de deur

In het Engels stond het woord coach vroeger voor een vervoersmiddel waarmee personen van A naar B werden gebracht. Het besturen van een koets werd coaching genoemd. Binnen Personal Body Plan is online coaching een vorm van digitale begeleiding die erop gericht is jou te ondersteunen bij het behalen van je zelfgekozen doelen. De Personal Body Coach is degene die jou van je huidige situatie naar je gewenste resultaat vervoert en je helpt de doelen te bereiken.

Ieder persoon volgt zijn eigen weg naar zijn gewenste resultaat. Er leiden namelijk meerdere wegen naar Rome, maar niet iedere weg is even mooi geasfalteerd en voorzien van routeborden. Op sommige wegen zal je verrast worden door kuilen in de weg, smalle paden, struikrovers en onaangekondigde hoosbuien. Het is de rol van jouw coach om de route naar je gewenste resultaat zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Alles wat jij invoert in de Personal Body Plan-app is ook inzichtelijk voor je Personal Body Coach. Op deze wijze kan je Personal Body Coach je bijsturen. Het kan natuurlijk zijn dat er iets gewijzigd moet worden en dat kun je doorgeven aan je coach. Hij/zij schakelt vervolgens weer met de experts. Dit noemen we het ‘team-around-the-team’ principe.Team-Around-The-Team

Opgeleid door onze experts

De mensen die onze coaches opleiden

Bij Personal Body Plan handelen we altijd vanuit een evidence-based benadering, oftewel een wetenschappelijke aanpak. Om dit te waarborgen hebben we een team van verschillende experts die zorgdragen voor de inhoud van de pijler. Voor de pijler gedrag en coaching is Behaviour & Coaching Lead Denise verantwoordelijk en werkt zij nauw samen met de overige experts.

Tom Grootendorst

Tom GrootendorstTraining Lead

Kirsten Goos

Kirsten GoosTraining Expert

Denise Horsthuis

Denise HorsthuisCoach Lead

Onze coachingspiramide

Het 'Doe wat werkt voor jou'-principe staat bij Personal Body Plan centraal. Wat werkt voor de een, kan voor een ander heel anders uitpakken. Verschillende personen hebben verschillende voorkeuren voor de manier waarop zij gecoacht willen worden. In de coachingspiramide wordt onze filosofie weergegeven op coaching.

De theorie achter onze methodiek

Bij Personal Body Plan maken we primair gebruik van online coaching. Online coaching is een vorm van coaching die ontstaan is door de digitalisering van de afgelopen decennia. Je maakt gedurende je Personal Body Plan gebruik van de Personal Body Plan-app om je plan te kunnen volgen. Het contact tussen jou en jouw coach vindt grotendeels plaats met behulp van een chatfunctie in de Personal Body Plan-app. Als aanvullende service bieden de meeste coaches ook offline (face-2-face) coaching aan.


Het grote verschil tussen deze offline en online coaching is de uitingsvorm van de communicatie. Binnen online coaching wordt gebruik gemaakt van het geschreven woord. In dit geval niet het daadwerkelijk schrijven van woorden, maar het typen van datgene wat je denkt of voelt. Dit brengt enkele belangrijke voordelen met zich mee.

 • Schrijven is een vorm van (zelf)coaching
 • Schrijven zorgt voor een ordening van gedachten en gevoelens
 • Schrijven stimuleert de zelfredzaamheid
 • Schrijven stimuleert de openhartigheid


Bij online coaching schrijf jij gedachten op. Dit heeft een stimulerende werking op het behalen van het gewenste resultaat, omdat je meer zelfreflectie toepast dan dat je het alleen uitspreekt. Schrijven geeft sneller zicht op bepaalde patronen en het proces dat je doorloopt. Emoties kunnen beter verwerkt worden en situaties beter geanalyseerd.


De anonimiteit die ontstaat bij online coaching zorgt ervoor dat jij je niet druk hoeft te maken over het tonen van gewenst gedrag en de eigen presentatie. Je kan je gemakkelijk openstellen, waardoor een gedragsverandering bewerkstelligd kan worden.

Ons eigen opleidingsinstituut

Alle coaches hebben onze opleiding gevolgd en zijn gecertificeerd


Binnen het opleidingstraject werken we volgens een competentie gestuurd leertraject. Een competentie bestaat uit kennis, houding en vaardigheden.

Kennis


Kennis staat voor het kennen en kunnen toepassen van relevante theorieën, begrippen, betekenissen en skills binnen de betreffende competentie. Dit wordt vergaard door relevante theorieën, begrippen en betekenissen te bestuderen. De leidraad die hiervoor wordt gebruikt zijn de piramides die voor ieder kernelement zijn ontworpen. Daarnaast staat kennis voor het kennen van jezelf en het begrijpen van wat er gebeurt in de relatie met anderen. Een coach kan anderen namelijk alleen een spiegel voorhouden en impact hebben op de beïnvloeding van het gedrag van anderen als hij zichzelf goed begrijpt en een zuiver beeld heeft van de manier waarop anderen hem zien.

Houding


Een houding wordt gevormd door verschillende visies, vaardigheden, kennis en de omgeving. Het is een consistente en voorspelbare manier waarop een persoon denkt over een bepaald onderwerp, hoe hij zich hierbij voelt en hoe hij zich neigt te gedragen ten opzichte van dat onderwerp.

Vaardigheden


Als je een bepaalde vaardigheid hebt kun je bestudeerde theorieën toepassen en het gedrag aannemen dat hoort bij de aangeleerde houding. Vaardigheden zijn nodig om een handeling bekwaam uit te kunnen voeren. Enerzijds worden ze verkregen door een natuurlijke aanleg en anderzijds door het oefenen van de specifieke vaardigheid. 

Coaching in de praktijk

Je kunt kiezen uit wekelijkse of dagelijkse online coaching


Jouw Personal Body Coach is er om je te helpen bij het veranderen van jouw ongewenste gewoontes in gewenste gewoontes. Je kunt alle kennis en tools wel hebben, uiteindelijk valt en staat het bij de uitvoering (jouw gedrag). Om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden gedurende dat proces is het belangrijk dat je Personal Body Coach input krijgt van jou. Dit doe je door op dagelijkse basis de verschillende parameters op de vier pijlers in te voeren in de Personal Body Plan App.


Heb je vragen, behoefte aan tips, een motivatieboost nodig of wil je uitleg geven bij je ingevoerde gegevens? Stuur jouw Personal Body Coach dan een bericht via de chat. Zorg ervoor dat je berichten concreet, compleet en specifiek zijn zodat jouw coach je zo goed en efficiënt mogelijk kan helpen. Jouw coach zal binnen de gestelde tijdskaders van je gekozen abonnementsvorm antwoorden. Daarmee is je coach je digitale stok achter de deur, je motivator en inspirator, degene die je helpt de potentie uit jezelf te halen.


Geef bij je Personal Body Coach aan wat jij van hem/haar verwacht als coach. Op die manier kan jouw coach het beste inspelen op datgene waar jij graag hulp bij wilt en zichzelf verder ontwikkelen als coach. Jouw Personal Body Coach zal ook zijn verwachtingen naar jou als deelnemer uitspreken. Zo kunnen jullie optimaal samenwerken naar jouw gewenste resultaat. Ook gedurende je plan mag je altijd jouw verwachtingen uitspreken naar je coach om ervoor te zorgen dat jullie relatie ook optimaal blijft.

Personal Body Plan Original


Kies je voor het Original abonnement? Dan krijg je op één vaste dag per week antwoord op je vragen van je gecertificeerde Personal Body Coach via de chat. Het initiatief om vragen te stellen en aan te geven waar je hulp bij nodig hebt ligt bij jou. Je coach begeleidt jou reactief en kijkt niet uit zichzelf mee met alle specifieke ingevoerde gegevens. Je krijgt op je vaste coachdag in ieder geval binnen 24 uur antwoord, ook als je coachdag op een feestdag valt.


Start je voor het eerst met jouw Personal Body Plan? Dan heb je in de eerste week recht op dagelijkse coaching. Je Personal Body Coach zal in de zogenaamde introductieweek dagelijks antwoord geven op jouw berichten. Ook in de eerste week ligt het initiatief om vragen te stellen en tips te ontvangen bij jou. Daarnaast spreek je in die week met jouw Personal Body Coach een vaste coachdag af voor het vervolg van je plan. Jouw coach zal hierin een voorstel doen.


Ons advies is je vragen voorafgaand aan je coachdag alvast naar je Personal Body Coach te sturen. Op die manier zorg je ervoor dat jij op jouw coachdag (binnen 24 uur) een bericht krijgt van jouw coach. Wil je feedback op je ingevoerde gegevens? Vraag dan aan je coach waar je specifiek feedback op wilt. Je coach kan daar dan naar kijken. Je Personal Body Coach geeft niet vanuit zichzelf feedback op alle specifieke gegevens die jij invoert.

Personal Body Plan Plus


Kies je voor het Plus abonnement? Dan krijg je op drie vaste dagen per week antwoord op je vragen van je gecertificeerde Personal Body Coach via de chat. Je krijgt op die drie vaste dagen per week in ieder geval binnen 24 uur antwoord, ook als een coachdag op een feestdag valt. Als jij daar behoefte aan hebt kun je jouw coach vragen jou proactief een bericht te sturen, als jij geen vragen hebt gesteld. Jij dient hierin zelf aan te geven wat jij dan precies van je coach verwacht.


Start je voor het eerst met jouw Personal Body Plan? Dan heb je in de eerste week recht op dagelijkse coaching. Je Personal Body Coach zal in de zogenaamde introductieweek dagelijks antwoord geven op jouw berichten. Het initiatief om vragen te stellen en tips te ontvangen ligt bij jou. Daarnaast spreek je in die week met jouw Personal Body Coach de drie vaste coachdagen af voor het vervolg van je plan. Jouw coach zal hierin een voorstel doen.


Als jij daar behoefte aan hebt kun je jouw coach na de introductieweek vragen op de drie coachdagen specifiek naar jouw ingevoerde gegevens te kijken en daar feedback op te geven. Het blijft wel belangrijk dat jij aangeeft waar jij specifiek hulp of tips bij wilt en natuurlijk dat jij je gegevens consistent invoert. Jouw Personal Body Coach heeft input van jou nodig om jou te kunnen helpen naar jouw gewenste resultaat. Geef bij je Personal Body Coach aan wat jij van je coach verwacht, zodat hij/zij jou daar ook bij kan helpen.

Personal Body Plan Premium


Kies je voor het Premium abonnement? Dan krijg je dagelijks antwoord op je vragen van je gecertificeerde Personal Body Coach via de chat. Dit betekent dat je in ieder geval binnen 24 uur antwoord krijgt, ook op feestdagen, ongeacht hoeveel vragen je stelt. Als jij daar behoefte aan hebt kun je jouw coach vragen jou proactief een bericht te sturen, als jij geen vragen hebt gesteld. Jij dient hierin zelf aan te geven wat jij dan precies van je coach verwacht en op welke manier jij wilt dat jouw coach je benadert.


Voer jij dagelijks jouw gegevens in op de verschillende pijlers? Dan kan jouw Personal Body Coach daar specifiek naar kijken en daar feedback op geven. Je kunt bijvoorbeeld specifieke onderdelen aangeven die je lastig vindt of waarover je graag meer informatie zou willen. Jouw coach kan proactief feedback geven op die ingevoerde gegevens en helpen bij datgene waar jij tegenaan loopt. Uiteraard is het belangrijk dat jij je gegevens daarvoor wel consistent invoert.Gaat het een dag niet zo lekker en heb je een motivatiedip? Geef dit aan bij je Personal Body Coach, zodat hij/zij jou daarin kan begeleiden. Het is fijn ook fijn voor je coach om te weten op welke manier jij graag benaderd wilt worden, zodat dit aansluit op jouw behoefte. Je Personal Body Coach zal jouw bericht in ieder geval binnen 24 uur beantwoorden en kan jou op die manier op korte termijn weer uit die dip helpen.

Jouw persoonlijke coach

Keuze uit 200+ opgeleide en gecertificeerde coaches

Geen systeem, maar een echte online coach die jou helpt je doel(en) te behalen en te behouden. Je kunt via de app altijd kosteloos van coach wisselen.

Nikita de Haan

Jeremy Witjes

Kimberley Bos

Djamila Smit

Else van der Poel

Lotte Hageman

Dit zeggen members

Over coaching binnen Personal Body Plan

"De motivatie, tips en eerlijkheid van mijn Personal Body Coach hielpen mij enorm in het behalen van mijn doelen."

— Katinka

"Mijn Personal Body Coach was een ontzettende steun. Soms streng, maar altijd motiverend en positief. Precies wat ik nodig had tijdens mijn Personal Body Plan."

— Sterre

"Met behulp van mijn Personal Body Coach kwam ik er steeds beter achter hoe ik mijn voedingspatroon op orde kon krijgen. Bovendien motiveerde hij mij om te knallen tijdens mijn trainingen."

— Jari

"Ik ben veel bewuster van de keuzes die ik maak en ik heb een levensstijl ontdekt die goed bij me past. Dit alles dankzij de fantastische begeleiding van mijn Personal Body Coach. Zonder zijn betrokkenheid en motivatie was dit nooit gelukt."

— Floris


Kies een van onze abonnementen

premium

Zeven dagen per week online coaching

Lukt het je niet om je resultaat vast te houden en val je telkens terug in oude gewoontes? Kies dan voor Premium.


 • Onze experts maken een persoonlijk op maat gemaakt plan: gedrag, voeding, training en herstel
 • Je krijgt onbeperkt toegang tot alle functionaliteiten en tools in de Personal Body Plan app
 • Je kiest zelf je gecertificeerde 1-op-1 online coach en je kunt altijd kosteloos wisselen
 • Je krijgt op je coachdag altijd binnen 24 uur antwoord van je coach
 • Je kunt onbeperkt wijzigingen aanvragen bij onze experts
 • Geen resultaat geld terug garantie


Al vanaf

€ 64,99 p/mnd

(€ 15,- per week)

Word nu lid

plus

Drie dagen per week online coaching

Heb je al enige ervaring, maar een extra stok achter de deur nodig om het vol te houden? Kies voor Plus.


 • Onze experts maken een persoonlijk op maat gemaakt plan: gedrag, voeding, training en herstel
 • Je krijgt onbeperkt toegang tot alle functionaliteiten en tools in de Personal Body Plan app
 • Je kiest zelf je gecertificeerde 1-op-1 online coach en je kunt altijd kosteloos wisselen
 • Je krijgt op je coachdag altijd binnen 24 uur antwoord van je coach
 • Je kunt onbeperkt wijzigingen aanvragen bij onze experts
 • Je hebt altijd de mogelijkheid om te upgraden naar Plus of Premium
 • Geen resultaat geld terug garantie


Al vanaf

€ 39,99 p/mnd

(€ 6,- per week)

Word nu lid

original

Één dag per week online coaching

Heb jij alle kennis al in huis en is een wekelijks contactmoment genoeg? Kies dan voor Original.


 • Onze experts maken een persoonlijk op maat gemaakt plan: gedrag, voeding, training en herstel
 • Je krijgt onbeperkt toegang tot alle functionaliteiten en tools in de Personal Body Plan app
 • Je kiest zelf je gecertificeerde 1-op-1 online coach en je kunt altijd kosteloos wisselen
 • Je krijgt op je coachdag altijd binnen 24 uur antwoord van je coach
 • Je kunt onbeperkt wijzigingen aanvragen bij onze experts
 • Je hebt altijd de mogelijkheid om te upgraden naar Plus of Premium
 • Geen resultaat geld terug garantie


Al vanaf

€ 19,99 p/mnd

(€ 4,61 per week)

Word nu lid

personal plan

Zonder coach - Do it yourself

Heb je geen behoefte aan coaching, maar wil je wel een persoonlijk plan en de app gebruiken? Kies voor Personal Plan


 • Onze experts maken een persoonlijk op maat gemaakt plan: gedrag, voeding, training en herstel
 • Je krijgt onbeperkt toegang tot alle functionaliteiten en tools in de Personal Body Plan app
 • Je kunt één keer per maand een voedingsbudget wijziging aanvragen
 • Je kunt één keer per maand een trainingsschema wijziging aanvragen
 • Je hebt altijd de mogelijkheid om te upgraden naar een abonnement met coach


Al vanaf

€ 17,99 p/mnd

(€ 4,15 per week)

Word nu lid

Inbegrepen bij alle abonnementen

 • Persoonlijk op maat gemaakt plan door onze experts: gedrag, voeding, training en herstel
 • Persoonlijk trainingsschema voor in de sportschool, thuis en/of buiten
 • Persoonlijk voedingsschema dat geschikt is voor alle voedingspatronen
 • Dagelijkse lessen waarin we onze kennis en adviezen delen
 • Onbeperkt toegang tot alle functionaliteiten in de handige Personal Body Plan app
 • Persoonlijke voedingsrichtlijnen waarbij rekening wordt gehouden met je voorkeuren
 • Je krijgt toegang tot meer dan 600 recepten en 40.000 producten
 • De mogelijkheid om herstelparameters zoals slaap bij te houden


Benieuwd welk plan bij jou past?

Doe de gratis test (duurt ongeveer drie minuten) en kom erachter hoe wij jou gaan helpen.

Doe de gratis test