Personal Body Plan is ontstaan vanuit de filosofie dat iedereen anders is en dat het belangrijk is om te doen wat werkt voor jou. Dat is precies wat we jou gaan laten zien in onze campagne: Your Body, Your Plan, Your Result. Iedere week krijg je een update van de Personal Body Journey van een member.

Ik ben Rik, 31 jaar, maar ik voel meen ben, veel fitter dan toen ik 18 jaar was. Ik ga de komende 6 maanden het Fat Ripping Plan doen met onder andere als doel weer wat beter in shape te komen

Een tijd geleden heb ik al een mooi resultaat neergezet met Personal Body Plan, maar ik blijf worstelen met de weekenden. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik er nog niet alles heb uitgehaald en dat vind ik zonde. Ik wil dus graag leren om de structuur die ik doordeweeks heb, ook door te kunnen zetten in mijn weekenden.

Mijn doel is om in een half jaar een summerbody te kweken, waar ik trots op ben en waarvan ik het gevoel heb dat ik er alles uitgehaald heb. Daarnaast geeft het mij heel veel voldoening om door kleine aanpassingen in je gedrag, voeding, training en herstel, je lichaam steeds te kunnen veranderen.  

In mijn vrije tijd ben ik echt een gezelligheidsdier. Gezelligheid koppel ik heel snel aan eten eeen drankjeDus vandaar mijn worsteling 😉. Daarnaast houd Ik heel erg van reizen en samen met mijn partner proberen we middels een draagmoederschap een kindje te krijgen.”

Week 1

Actief Herstel

Deze week heb ik op mijn actieve hersteldag helpen sjouwen met de inrichting van een nieuw restaurant.

Actief herstel houdt in dat je licht actief bezig bent, waardoor je doorbloeding toeneemt en je herstel wordt bevorderd. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat ik mezelf niet te veel inspan, anders wordt het een trainingsdag (een ideale smoes).

Als mijn dag dan toch iets te actief is geweest, moet ik wat meer ontspanning en herstel pakken om die balans weer te bewaren. Ik heb dat gedaan in de vorm van een duik in onze jacuzzi. Zo ben ik voldoende herstelt om de volgende dag te knallen tijdens mijn training.

Week 2

Training

Vandaag staat de eerste training van de week op het programma. Ik ga het bovenlichaam trainen en dat vind ik altijd de wat leukere trainingen.

Ik train vier keer in de week. En ik hou wel een beetje van een korte training, want bij een lange training ben ik heel snel geneigd dingen te skippen, haha.

Dat is natuurlijk niet goed. Want, je oefening zitten niet voor niks in het plan. Dus dan ga ik liever een keer vaker trainen, dan dat ik langere trainingen heb.

Week 3

Slaapritme

Slapen gaat mij meestal redelijk goed af. Als ik mijn bed raak, dan slaap ik vaak al. Als ik niet in slaap kan komen, komt dat meestal omdat ik lig te piekeren of als ik gestrest ben, ik heb dan last van zweetbuien en rusteloosheid. Naarmate ik ouder word (ondanks dat ik er nog zo fruitig uitzie), heb ik hier steeds meer controle over. Het klinkt heel simpel, maar ik ga aan de meest onnozele dingen proberen te denken, zodat ik de spanning ‘vergeet’.

Slaap is voor mij heel belangrijk. Als ik een slechte nacht heb gehad, heb ik daar de hele dag last van. Ik mis dan scherpte en ik merk ook gelijk dat mijn trainingen veel slechter gaan, sterker nog ik voel me dan vaak zo lusteloos dat ik soms beslis om die dag een training over te slaan.

Your Body, Your Plan, Your Result

Doordeweeks gaan we altijd om ongeveer dezelfde tijd naar bed. Meestal is dit rond een uur of tien, we kijken dan vaak nog wel een half uurtje een Netflix serie. Ik weet dat TV kijken net voordat je naar bed gaat over het algemeen niet het beste idee is, maar het helpt mij wel om mijn hoofd leeg te maken. Vaak kiezen we dan ook voor een wat makkelijkere en korte serie, waarbij je niet te veel hoeft na te denken.

De telefoon blijft zodra we in bed liggen op het nachtkastje.  Afhankelijk van hoe mijn nacht was bepaal ik of ik wat langer in bed blijf liggen of er toch maar gelijk na de wekker uitga. Ik ben tot grote onvrede van mijn vriend een echte snooze koning en dat vind ik heerlijk!

In het weekend hebben we wat vaker sociale events, drankjes en onregelmatigheden. Dit zorgt er meestal voor dat we toch wat later naar bed gaan, maar ook later op kunnen staan. Als ik alcohol heb gedronken, merk ik wel echt dat ik onrustiger en minder goed slaap. Daarom drink ik nooit doordeweeks en alleen met sociale events, want anders heb ik daar gelijk last van.

Ik draag zelf een activity tracker, zowel overdag als ’s nachts. Deze houdt mijn slaapritme bij. Ik weet dat ik er niet te veel waarde aan moet hangen, maar ik vind het gewoon leuk om de beleving van mijn nacht te vergelijken met hetgeen de activity tracker heeft gemeten.

 

Vorige week


Benieuwd welk plan bij jou past?

Doe de gratis test (duurt ongeveer drie minuten) en kom erachter hoe wij jou gaan helpen.

Start de gratis test