Personal Body Plan is ontstaan vanuit de filosofie dat iedereen anders is en dat het belangrijk is om te doen wat werkt voor jou. Dat is precies wat we jou gaan laten zien in onze campagne: Your Body, Your Plan, Your Result. Iedere week krijg je een update van de Personal Body Journey van een member.

“Mijn naam is Martijn van Tongeren, 26 jaar en ik ben ondernemer. Zo heb ik meerdere online marketing en softwarebedrijven. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met mijn bedrijven. Verder hang ik graag met vrienden, chill ik thuis met mijn vriendin, Netflixen ik een beetje en wandel en lees ik graag.

Ik ben aan de slag gegaan met Personal Body Plan, omdat ik op zoek was naar een sportschool met een goede vibe en goede begeleiding. Meer begeleiding dan bij de standaard sportscholen. Zo kwam ik uit bij de Changing Life Hub. Ik was meegegaan met een vriend van mij en toen ik daar kwam merkte ik dat iedereen de oefeningen heel correct uitvoerde. Daarnaast was de begeleiding heel goed. Daarom wilde ik trainen in de Hub, maar daarvoor moest je lid zijn van Personal Body Plan. 
 
Eigenlijk ben ik dus in Personal Body Plan gerold. Ik dacht dat ik wel een beetje iets wist van voeding en training, maar door de coaching van mijn Personal Body Coach kwam ik erachter wat voor impact voeding en training hebben op je kracht, je fysiek en je energie.  
 
Mijn doelen waren om gewoon echt een keertje ripped te worden. Dat was ik nog nooit geweest. Ik sportte altijd al 5 dagen in de week. Die discipline had ik dus wel, maar de discipline om goed met voeding om te gaan vond ik moeilijker. Daar heeft mijn coach mij die eerste maanden enorm bij geholpen. Met goed resultaat tot gevolg. 
 
Zelf vind ik het makkelijk om in een calorietekort te zitten. Want als ik Muscle Building Plan doe en dus meer mag eten, laat ik ook heel snel de rem weer los. Ik hou nou eenmaal van veel eten, haha. En ik hou ook van feesten, haha. Dat kan een uitdaging zijn met Personal Body Plan, maar ik heb een goede tactiek gevonden. Zo eet ik op de dag van het feest sowieso genoeg eiwitten en zorg ik ervoor dat niet mijn hele progressie overhoop wordt gegooid als ik een keer uit mijn plaat ga. 
 
Enkele maanden geleden had ik een periode van veel blessures, waardoor ik de touwtjes ook wat makkelijker liet gaan. Maar sinds januari ben ik weer op de goede weg. Mijn blessures zijn weg en ik kan weer goed trainen. Mijn doelen zijn daarom voor nu om over enkele maanden weer helemaal ripped te zijn.”

Week 1

Training/Sociale aangelegenheid

De afgelopen week was ik voor mijn werk meerdere dagen in een hotel. En dat zijn moeilijke dagen om je aan je plan te houden. Je zit dan in een hotel met een fantastisch verzorgd ontbijt, lunch en avondbuffet. En dat kan lastig zijn als je in een calorietekort zit, haha.

Als ik me tijdens zo’n buffet een beetje laat gaan, merk ik dat het heel makkelijk is om nog een beetje op te scheppen, en nog een beetje. Maar ik was nu redelijk dedicated en ik had een aantal lifehacks gevonden om me toch aan mijn plan te houden.

Qua eten in het hotel hadden ze gelukkig veel gebakken groenten bij het ontbijt. Dus dat scheelde al. En ik heb het hele zoete gedeelte van het buffet laten staan.

Verder heb ik gevraagd of ze voor mij mager vlees met veel eiwitten konden klaarmaken en dat was gelukkig geen probleem. Het toetje laten staan helpt ook al om je aan je caloriebudget te houden, haha. Zeker als je in plaats van een toetje om een bak gegrilde groenten vraagt.

Een andere tip die ik heb gebruikt: als het niet voor je neus staat, dan eet je het ook niet. Dus bij het bestellen geef ik gelijk al aan dat ik geen patat wil en dat ze dat dus ook niet hoeven te serveren.

Deze manieren helpen mij om te voorkomen dat ik een terugval maak. Als je op reis bent, ben je natuurlijk uit je patroon en dat is het makkelijk om verkeerde dingen te eten.

Qua training was het ook iets lastiger dan normaal. Gelukkig had mijn hotel een kleine hotelgym. Ik kon lang niet alle oefeningen doen, maar er waren wel genoeg mogelijkheden om een aantal alternatieve oefeningen te doen. Zo heb ik toch nog een redelijk goede training kunnen doen!

Week 2

Boodschappen doen

Idealiter doe ik een keer per week boodschappen, zodat ik daar de rest van de week gebruik van kan maken. Maar vaak is de koelkast leeg en dan halen we alsnog per dag eten in huis. We wonen boven een supermarkt, dus het is heel makkelijk om dan even naar beneden te lopen.

Ik maak bijna nooit een boodschappenlijstje. Tenzij ik echt heel veel boodschappen wil halen. Wat ik eigenlijk altijd in huis haal zijn pakjes kalkoenfilet, dat is makkelijk om veel eiwitten binnen te krijgen. Daarnaast haal ik voorgesneden groentes. Ik gooi die voorgesneden groenten bij elkaar in een pan, dat wok ik op en daar doe ik dan iets van vegetarische kipstuckjes of vegetarische kipshoarma bij. Ik ben zelf geen vegetariër, mijn vriendin wel, en ik probeer zelf minder vlees te eten in verband met het milieu en het dierenwelzijn.

Ik kook absoluut geen zeven dagen in de week. Mijn vriendin ook niet. We eten twee à drie keer per week buiten de deur of we bestellen wat. Op dit moment bestel ik vaak een poké bowl. De rijst vervang ik dan voor quinoa, bestel ik extra groenten en een extra eiwitbron. Ook bestel ik vaak burrito’s en Thais eten. Daar zit ook veel groenten en vlees in.

Vorige week


Benieuwd welk plan bij jou past?

Doe de gratis test (duurt ongeveer drie minuten) en kom erachter hoe wij jou gaan helpen.

Start de gratis test