Personal Body Plan is ontstaan vanuit de filosofie dat iedereen anders is en dat het belangrijk is om te doen wat werkt voor jou. Dat is precies wat we jou gaan laten zien in onze campagne: Your Body, Your Plan, Your Result. Iedere week krijg je een update van de Personal Body Journey van een member. Vandaag is Kimberly aan de beurt.

Hi, ik ben Kimberly, 33 jaar en ik kom uit Amsterdam. Ik train vier keer per week om 7 uur ’s morgens in de Changing Life Hub en daarnaast softbal ik ook fanatiek.

Momenteel hebben we een winterstop en dan trainen we slechts één keer in de week. Als het seizoen straks weer begint sta ik drie keer per week op het veldtwee avonden in de week om te trainen en iedere zondag spelen wij twee wedstrijden. Verder ben ik graag in de keuken bezig. Ik ben dol op bakken en daarnaast vind ik fotograferen heel leuk, maar helaas heb ik er te weinig tijd voor.

Ik doe al een aantal jaar Personal Body Plan. Ik ben daar in 2015 mee begonnen, omdat ik doelgerichter wilde trainen in de gym. Inmiddels heb ik alle fases meegemaakt: Fat BurningMuscle Shaping, heel erg mijn best doen, een stuk minder mijn best doen. Been there done that.

Afgelopen winter hebben we gewerkt aan mijn spiermassa en aan kracht en ik ben inmiddels een stuk sterker dan een jaar geleden!  Nu zijn we weer aan het afbouwen met mijn calorie inname om zo deze zomer een nóg mooiere shape neer te zetten dan vorig jaar!

 

Week 1

Mealprep

Hi, vandaag is het mijn opdracht om te laten zien hoe ik mealprep. Ik bestel één keer in de week boodschappen voor het avondeten en daarom weet ik eigenlijk al wat ik iedere avond ga eten. Dit vul ik dan ook in de Personal Body Plan App in en ik plan daar de rest van het eten omheen.

Vaak maak ik een grote pan soep, die ik dan in bakjes verdeel en meeneem naar mijn werk. Per dag bekijk ik of ik daar dan crackertjes, een broodje of iets anders bij eet. Deze week heb ik pompoensoep gemaakt.

De ingrediënten voor de soep:

• Prei
• Knoflook
• Gember
• Bouillonblokje
• Flespompoen
• Appel
• Wortelrasp
• Wortel

Week 2

Actief Herstel

Al sinds achtjarige leeftijd doe ik aan softbal. Vroeger bij de club Almere’90 en dit jaar mijn derde seizoen bij de Hilversum Hurricanes.

Wij trainen één of twee keer in de week en op zondag spelen wij twee wedstrijden van ongeveer ieder anderhalf uur. Voordat de wedstrijd begint, doen we ook nog een warming-up van een uur. Dus al met al staan we flink wat uurtjes op het veld.

Your Body, Your Plan, Your Result Kimberly

Al vanaf jongs af aan speel ik de positie catcher, wat betekent dat ik veel op mijn hurken zit. Mijn benen zijn dan ook altijd mijn sterkste spiergroep geweest. Door krachttraining merk ik dat mijn benen minder snel verzuurd raken tijdens een wedstrijd.

Softbal is mijn actieve herstel, maar ik moet zeggen dat een wedstrijddag vaak gewoon keihard zwoegen is. Ik krijg vaak de vraag hoe ik softbal combineer met mijn Personal Body Plan, dat ligt een beetje aan in welke fase ik zit en hoe mijn lichaam voelt.

Tijdens de winterstop focus ik me volledig op mijn Personal Body Plan. Mijn lichaam is dan sterker omdat ik in de winter vaak weer hoger in mijn calorieën zit. Daarnaast heb ik minder last van blessures. Gedurende het seizoen, welke van april tot eind oktober is, kamp ik met wat meer pijntjes en een beurs lijf, daarbij is mijn calorie inname lager omdat ik in de zomer natuurlijk weer #strakinzwempak wil rondlopen. 

Als ik merk dat mijn lichaam dan minder kan hebben, doe ik bijvoorbeeld drie in plaats van vier keer per week aan krachttraining. Ik denk dat het belangrijk is om goed naar je lijf te luisteren en de pijler Herstel toe te passen wanneer je merkt dat je dit nodig hebt.

Daarnaast is krachttraining een mooie aanvulling op het softballen. Ik merk dat ik een sterkere arm heb na een winter vol krachttraining en dat ik nog meer kracht achter mijn swing kan gooien!

Naast softbal doe ik niet bewust aan ander actief herstel, ik fiets elke dag naar werk, soms wandel ik een extra stukje of gaan we met een groepje collega’s boulderen of een andere activiteit doen. 

Doe vooral iets wat je leuk of ontspannend vindt, maar ik denk dat dat met alles wat je doet belangrijk is! 

Week 3

Sociale gelegenheden

Hoe ik omga met sociale gelegenheden ligt een beetje aan mijn doel en hoeveel tijd ik nog heb om deze te behalen. Nu heb ik tot de zomer de tijd. Pas dan wil ik mijn killer shape hebben. Dus ik ben nu nog iets soepeler met sociale gelegenheden. Als straks de laatste loodjes eraan komen, en ik echt nog even die laatste paar grammetjes vet er af wil hebben, dan ben ik daar strenger in.

Afgelopen weekend had ik een dag waarop ik én ging lunchen met een vriend en lekker Indisch ging eten met familie. De dagen daarvoor houd ik dan wel iets rekening met mijn kcal budget, zodat het compenseert, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik er nu alsnog wel overheen gegaan ben.

Dat hoort er soms bij, ik kan me er niet (meer) heel druk om maken. Zolang ik mijn doel voor ogen houd en deze week mijn plan weer strakker volg komt het in the end allemaal goed!

Het belangrijkste is een goede balans vinden tussen je doel en het leuk houden voor jezelf. Als je allerlei gelegenheden gaat ontlopen of jezelf dingen gaat ontzeggen, maak je het jezelf onwijs moeilijk. Voor mij werkt het heel goed om af te wegen wat ik wel en niet waard vind om af te wijken van mijn plan.

Misschien herken je dit wel, er staat brood of taart of tafel en je krijgt last van FOMO (fear of missing out). Maar mis je echt iets aan die slagroomtaart die je eigenlijk niet eens zo heel lekker vindt? Is dat het waard dat je daardoor in de knoei komt?

Elke traktatie die voorbijkomt hoef ik niet in m’n mond te schuiven. Maar een lunch met iemand die ik al een tijd niet gezien heb, of een lekker etentje, sla ik dan niet af!

#balanceiskey!

 

Week 4

Training

Ik doe vier keer per week aan krachttraining. Ik sta om zeven uur voor de deur van de Changing Life Hub. ’s Morgens trainen vind ik fijner, dan heb ik nog volle focus en dan zit ik niet de hele dag tegen mijn training aan te hikken.

Trainen is voor mij een uitlaatklep, zowel krachttraining als softbal. Zonder sporten voel ik me snel ellendig. Ik train vaak tegelijk met bekenden in de Hub, wat heel gezellig is, maar mijn trainingen zelf doe ik alleen. Koptelefoon op, focus aan en go!

Omdat ik op de fiets naar de Hub ga heb ik mijn warming-up al gehad. Als ik op de pont sta, tik ik een pre-workout achterover. Ik heb het de afgelopen weken zonder geprobeerd, maar ik merk toch dat ik er lekkerder op ga als ik deze wel op heb!

Sinds vorige zomer heb ik een blessure in mijn hamstring/liesspier door een spagaat tijdens een softbalwedstrijd. Ik moest ver stretchen om een bal te vangen en toen ging er helaas iets mis. Dit betekent dat ik al een tijdje bepaalde oefeningen, zoals deadlifts en squats, niet kan doen. In mijn schema zit nu sinds een paar weken de belt squat om zo langzaam die geblesseerde spier weer wat sterker te maken, helaas blijft het een heel gevoelige plek. Het fijne van Personal Body Plan is dat mijn Personal Body Coach mijn schema hierop aanpast, indien nodig!

De laatste maanden van 2019 zat ik in een calorie overschot waardoor ik flinke stappen heb gemaakt in de gewichten waarmee ik train, ik ben een stuk sterker geworden. Dit merk ik bijvoorbeeld ook weer tijdens mijn softbal trainingen. Nu dat ik weer in een calorie tekort zit, zullen die stappen minder snel en groot zijn. Maar het is wel weer tof om te zien hoe mijn fysiek aan het veranderen is en de definitie van die spiermassa naar voren komt.

Week 7

Thuiswerken en je ritme behouden

Ook voor onze deelnemers aan de Your Body, Your Plan, Your Result campagne zijn het rare tijden. Kimberly laat in deze update zien hoe ze haar ritme probeert te behouden en haar Personal Body Plan toepast in deze periode.

“Wat een rare tijd is dit! Waar ik eerst nog een beetje luchtig was over het thuis moeten werken, valt dat me nu toch wel tegen. Niet omdat ik mijn werk niet kan doen of omdat het thuis niet chill is, maar ik ben gewoon heel graag op mijn werk met mijn collega’s.

En ik mis mijn softbalteam, het gek doen, de ontlading, ik mis het clubje ’s morgens in de Changing Life Hub en ik mis het dagelijkse fietsen over de grachten. Ik mis eigenlijk alles wat altijd zo normaal was. Maar we moeten er met zijn allen het beste van maken!

Ik heb een dagje ‘The quarantine life of Gymma’ gefilmd. Zo zien jullie hoe ik zoveel mogelijk in een normaal ritme probeer te blijven en hoe ik mijn Personal Body Plan toepas in deze gekke periode”

Vorige week


Benieuwd welk plan bij jou past?

Doe de gratis test (duurt ongeveer drie minuten) en kom erachter hoe wij jou gaan helpen.

Start de gratis test