Joëlle en Chelischa

Personal Body Plan is ontstaan vanuit de filosofie dat iedereen anders is en dat het belangrijk is om te doen wat werkt voor jou. Dat is precies wat we jou gaan laten zien in onze campagne: Your Body, Your Plan, Your Result. Iedere week krijg je een update van de Personal Body Journey van een member. Vandaag Joëlle en Chelischa.

Het verhaal van Joëlle

Mijn naam is Joëlle. Iwoon in het prachtige Amsterdam Noord, 30 jaar en ik ben halfMoluksMijn dertigste verjaardag was wel even een dingetje, maar ik voel me beter dan ooit. Eigenlijk is het een heerlijke leeftijd en ik denk dat ik ga ophouden met tellen ;-). Als jong meisje heb ik altijd gedanst en ben ik afgestudeerd aan de Dansacademie van Lucia Marthas. De baby’s zijn er nog niet, maar ik heb wel twee heerlijke katjes en een vriend die mij na een dag werken blij verwelkomen.

Sinds ik Personal Body Plan volg voel ik mij fitter, sterker en zelfverzekerder dan ooit. Het is een onderdeel van mijn leven geworden.  Maar met mijn eigen plan is het alles of niets. Dat is lastig. Zeker als ik in een periode zit dat het me allemaal niets meer uitmaakt. Ik heb het vaak genoeg meegemaakt. Hoe ga je daar dan mee om?  Gelukkig geven mijn Personal Body Coaches goede tips en tricks.

Zelf ben ik namelijk iemand die houdt van eten, een echte lekkerbek zeg ik altijd. Ook mede door mijn Molukse achtergrond. Dat wordt er gewoon met de paplepel ingegoten, haha. Mij vind je dan ook geregeld bij een restaurant, in de stad en bij vriendinnetjes op de bank. 

Één daarvan is Chelischa. Onze levenslijn loopt gelijk, heel bizar, maar ook weer heel erg mooi! Chel is een paar jaar jonger. Heerlijk want dat houdt mij ook jonger, haha! Wij zien elkaar dagelijks, wij werken, stappen, sporten, shoppen samen, maar snauwen elkaar ook af om elkaar vervolgens weer de hemel in te prijzen. 

De journey naar de beste versie van jezelf is samen leuker dan alleen!

Het verhaal van Chelischa

Hi, mijn naam is Chelischa. Ik ben 22 jaar en woon in Amsterdam! Als jong meisje ben ik begonnen aan de Dans Academie Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Na 12 jaar intensief mijn passie te hebben gevolgd studeerde ik af en trok ik als zelfstandige de weide wereld in. Naast het dansen heb ik altijd affiniteit gehad met sport. Dit bracht me bij Personal Body Plan.

Nou moet ik zeggen dat Jojo al een tijd goed bezig was met haar planmaar bij mij duurde het langer voor de knop om ging. Na de zomer was ik compleet uit de running. Ik keek naar mezelf, ik mopperde, en had nul energie. Toch bleef ik vette hap eten en de nodige wijntjes naar binnen slurpen. Mijn lichaam veranderde daardoor en ik vond het tijd om alles uit de kast te halen. Maar hoe kreeg ik die goede motivatie weer terug?

Mijn vriend was inmiddels aan de slag gegaan met Personal Body Plan en dat was voor mij nog een reden om niet langer stil te blijven zitten. Ineens ging de knop om. Mijn trainingen werden weer onderdeel van mijn dagelijkse ritme, en het puzzelen met mijn groene balkjes in de app (calorie tracken) ging me steeds beter af. Dat was soms nog best lastig. Want ooooh, wat hou ik van sauzen, junkfood, uiteten gaan en de late avondjes in de stad, haha.

Joelle en ik motiveren, stimuleren en inspireren elkaar door samen naar een concreet doel te werken. We vinden daarbij het getal op de weegschaal niet belangrijk. Vooral mentaal proberen wij elkaar waar nodig te ondersteunen. Want die cravings naar patat, koekjes en cheesecake blijven.

Ik probeer met mijn kennis een verantwoordelijke keuze te maken! Het hoeft niet altijd énnUiteraard vergeten we niet om af en toe lekker te genieten, nemen we het op zaterdagavond met een korreltje zout, en pakken we het vervolgens weer op! Gun jezelf tijd, ruimte en leg de lat niet gelijk super hoog! Verandering kost tijd, daarom doen we het samen!

We can do this! ”

Week 1

Sociale gelegenheid

“Hallo allemaal! Daar zijn we dan :).

Vanavond gingen we met ons vriendinnengroepje wat eten bij onze favoriete Italiaan in Amsterdam-Oost. Deze heeft zulk lekker eten! Ons favoriete gerecht is de “Ravioli Di Zucco”. Die is gemaakt van pompoen ravioli, botersaus met salie en bitterkoekjes. #nietnormaal #guiltypleasure #aanrader

Dit was best een grote aanslag op ons caloriebudget en daarom hebben we dit een week van tevoren ingepland. En naast die overheerlijke ravioli hoorde bij alle gezelligheid natuurlijk ook een lekker glas rode wijn.

Na ons gezellige diner stond een bezoek aan onze vaste uitgaansgelegenheid op de planning. Omdat we maar plek hadden voor 4 glazen wijn zijn we daarna overgegaan op de Spa blauw, just so you know! 😉

Wij houden wel van een feestje, een dansje en een etentje, maar we worden langzaamaan oude tantes! De eerste haakte namelijk af nog voordat we dansjes gingen doen (we noemen geen namen). En wij lagen al voor 01:00 uur op bed.

Met deze update wilden we laten zien dat je zeker niet moet vergeten te genieten. Ook al ben je druk bezig met verandering!

Verder hebben we ook nog wat tips voor als jullie een etentje hebben:

• Tip 1: Check vooraf de menukaart
• Tip 2: Vul vooraf in wat je wilt eten en drinken (twijfel je over de portie? Vraag gewoon hoeveel gram het is #durftevragen)
• Tip 3: Hou je aan wat je hebt ingevuld, geniet ervan en je hebt een fijne avond.”

Week 2

Boodschappen doen

Vandaag nemen Joëlle en Chelischa ons mee met het boodschappen doen. En dat deden ze door een klein beetje de supermarkt op zijn kop te zetten.

Vorige week


Benieuwd welk plan bij jou past?

Doe de gratis test (duurt ongeveer drie minuten) en kom erachter hoe wij jou gaan helpen.

Start de gratis test