Kun je ook Personal Body Plan doen als…. je het Prikkelbare Darm Syndroom hebt?

Er zijn mensen die last hebben van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Dit is een chronische darmstoornis waarbij de beweeglijkheid van het darmstelsel is verstoord. Bij PDS gaan de bewegingen van het darmstelsel of te langzaam of te snel. Met vervelende klachten als gevolg.

Mensen met het PDS hebben regelmatig buikklachten en/of problemen met de ontlasting. Te weinig beweging kan zorgen voor klachten, maar aan de andere kant kan veel beweging ook weer klachten geven bij sommigen. Dit kan dus per persoon verschillen. Het voedingspatroon kan invloed hebben op PDS en kan de klachten verminderen. Ook hierbij geldt dat dit per persoon verschilt.

Bij Personal Body Plan hebben we ook een aantal Personal Body Coaches met het PDS. Zij kunnen deelnemers niet voorzien van medisch advies, maar hebben wel zelf ervaring met het PDS. Uit eigen ervaring weten zij tegen welke factoren je als deelnemer kunt aanlopen. Personal Body Coaches met PDS kunnen hun eigen ervaring dus gebruiken bij het coachen van deelnemers met PDS.

Wij waren benieuwd en vroegen ze naar hun bijzondere verhalen met PDS en het coachen van deelnemers met PDS.

Gaby van der Windt, 25
Na veel periodes van buikpijn en allerlei onderzoeken is bij mij uiteindelijk PDS vastgesteld. Hiervoor heb ik bijna elke mogelijke behandeling gevolgd en vooral veel op het gebied van voeding geprobeerd. Het vermijden van lactose, gluten, bepaalde suikers en zelfs een periode alleen maar biologisch eten. Ik heb het allemaal geprobeerd.

Tenslotte heb ik nog een tijd het FODMAP-dieet gevolgd. Uiteindelijk heb ik geleerd het te accepteren en ben ik mij bewust geworden van het feit dat een goede basis bij PDS extra van belang is.

Door Personal Body Plan heb ik nog meer inzicht gekregen in wat een goede basis inhoudt. Elk PDS is weer anders, dus ook hier geldt weer: doe wat werkt voor jou. Met mijn ervaring help ik je graag en gaan we opzoek naar jouw ideale manier, want Personal Body Plan volgen met Prikkelbaar Darm Syndroom kan sowieso!

Rachelle Schuimer, 30

De onvoorspelbaarheid van het PDS vond ik het meest vervelend. Niet weten hoe je gaat reageren op eten. De ene keer is er niks aan de hand, de andere keer juist pijn en ongemakken.

PDS kan een grote invloed op je (sociale) leven hebben, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn! Na heel wat experimenteren met eten weet ik inmiddels vrij goed wat bij mij klachten opwekt en waar mijn lichaam juist blij mee is. Ik zorg daarom dat ik regelmatig in de sportschool te vinden ben en kies mijn eten bewust.

Een plantaardig dieet met veel groenten als basis zorgt ervoor dat ik nauwelijks nog klachten heb. PDS is bij iedereen anders en ik help je er graag achter komen wat werkt voor jou, zodat eten weer leuk wordt!

Anita Lohmann, 33

Mijn naam is Anita Lohmann en ik ben Personal Body Coach bij Personal Body Plan. Ik heb mijn hele leven al last van PDS en ik moet heel goed op mijn voeding en stressniveau letten.

Door Personal Body Plan heb ik een fitte lifestyle kunnen ontwikkelen en dit zorgt ervoor dat ik weinig last heb van mijn PDS. Vroeger had ik heel snel buikpijn, extreme buikkrampen, obstipatie of diarree en een opgezwollen buik. Ook kon ik extreem vermoeid zijn.

Door Personal Body Plan kreeg ik meer inzicht in mijn voedingspatroon, gedrag en herstel. Door de nodige aanpassingen te maken in mijn lifestyle verbeterde mijn gezondheid.

Als coach kan ik jou helpen bij dit proces. Dit gaat stap voor stap en met vallen en opstaan. Samen gaan we kijken wat het beste bij jou past. Oók jij kunt meer controle krijgen over je PDS en ook jij kan een betere kwaliteit van leven vinden.

Kirsten van der Vlist, 34

Sporten en goede voeding met PDS kan een uitdaging zijn. Toch geeft het mij een onwijs goed gevoel en is het een onmisbaar onderdeel van mijn leven.

Aan de ene kant is het goed om te bewegen om de spijsvertering te stimuleren, maar tegelijkertijd kan sporten ook de spieren in je buik verkrampen. Dit kan eventueel leiden tot meer klachten.

Dankzij Personal Body Plan heb ik veel geleerd over voeding en de combinatie met sport. De flexibiliteit van mijn voeding- en sport schema, zorgt ervoor dat mijn klachten een stuk minder zijn geworden. Ik weet nu beter wat mijn klachten veroorzaken.

Iedereen ervaart het PDS anders en als Personal Body Coach help ik je graag om de juiste balans te vinden tussen voeding en sporten. Zo kun jij je weer fit en lekker voelen.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.