Wees geen perfectionist!

Wanneer je jouw doel voor ogen hebt en gemotiveerd van start gaat kan het behoorlijk frustrerend zijn wanneer je tóch zwicht voor dat ijsje of voor die heerlijke hamburger met friet of vroeg of laat een motivatie dipje krijgt. Je kan hierdoor aan jezelf gaan twijfelen of de neiging krijgen op te geven omdat jouw inzet voor jouw gevoel toch geen zin meer heeft.

Moet je wel willen dat alles perfect gaat?

Streven naar perfectie is streven naar falen, want die ‘misstap’ komt vroeg of laat wel een keer om de hoek kijken. Je hoeft niet altijd alles perfect te willen en ook niet alles perfect te kunnen. Jouw doel behalen is niet zozeer gebaseerd op perfectie, maar vooral op consistentie en de draad weer oppakken wanneer het even niet ‘perfect’ gaat.

Het maken van fouten en het begaan van misstappen zijn eigenlijk niets meer dan leermomenten: het betekent dat je initiatief neemt en bezig bent stappen te zetten. Soms zal je twee stappen vooruit zetten, en soms weer een stap naar achter.

Focus je op jouw proces en niet op het eindresultaat

Boos worden op jezelf als iets niet lukt heeft geen zin, want dat werkt vaak averechts. Bovendien ben je tegen jezelf vaak veel strenger dan dat je tegen anderen bent of dat anderen tegen jou zullen zijn. Focus je op datgene wat wél goed gaat en wees trots op jezelf! Het is goed om je doel voor ogen te hebben, maar door je blind te staren op het gewenste eindresultaat doe je jezelf te kort.

Gaandeweg het proces leren waar jouw valkuilen liggen is ook progressie. Nadat je een misstap hebt begaan de draad weer oppakken is ook progressie. Misstappen niet zien als iets verschrikkelijks, maar als onderdeel van het proces, het is allemaal progressie. Kies ervoor om streven naar perfectie los te laten en te focussen op progressie en consistentie.

De gedragslessen van Personal Body Plan

Hoe je dat in praktijk toepast leer je door middel van challenges die verweven zitten in de gedragslessen van Personal Body Plan. Met Personal Body Plan bereik je geen resultaat voor even, maar voor de rest van je leven. Gaandeweg leer je jezelf beter kennen en ontdek je wat werkt voor jou. Wil jij ook werken aan de beste versie van jezelf? Wij helpen jou daar graag bij.

Meer lezen over het loslaten van perfectie? Dan is deze blog over flexibel omgaan met voeding wellicht iets voor jou. Of lees deze blog eens door waarom je nooit kunt falen.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.