Maak kennis met Personal Body Coach Nick

De Personal Body Coaches zijn voor onze deelnemers een stok achter de deur op weg naar de beste versie van zichzelf. Daarom stellen we elke week een van de 150 Personal Body Coaches aan je voor!

Naam Nick van Kessel (@coached_by_nick)
Leeftijd 30 jaar
Woonplaats Zeist
Opleiding CIOS Arnhem Fitness & Health Instructor, Fysiotherapie Hogeschool Utrech
Beroep Fysiotherapeut en Personal Body Coach
Kids en/of huisdieren Ik zou wel graag een hond willen 😉
Relatiestatus Single
Wat zou je doen met een miljoen? Mijn eigen multidisciplinaire gym/centre gericht op gedrag, voeding, training, fysiotherapie.

Hoe omschrijf jij jezelf als coach?

Als Personal Body Coach ben ik recht voor z’n raap. Ik zeg waar het op staat en ik ben ervan overtuigd dat iedereen resultaat kan halen. Ik zeg eerlijk wat ik denk, maar heb ook een luisterend oor als mensen ergens tegen aan lopen. Ik kan je dan ‘irritante’ vragen stellen die je aanzetten tot een stukje zelfreflectie. Ik vind het belangrijk dat je ook zelf naar een oplossing voor je problemen zoekt. Zelf ben ik ook altijd op zoek naar kennis en vaardigheden om mezelf verder te verdiepen in mijn vakgebied.

Waarin onderscheid jij jezelf van andere coaches?

Door mijn achtergrond als fysiotherapeut heb ik aardig wat ervaring met het menselijk lichaam. Daarom zet ik mezelf erg in voor preventie op de langer termijn. Ik verdiep mezelf dan ook graag op trainingsgebied en in de biomechanica door op zoek te gaan naar de laatste evidence based onderzoeken.

Echter, ik ben me ervan bewust dat het niet alleen om training gaat, maar meerdere factoren een rol spelen. Het is een combinatie van biopsychosociale aspecten, om het zo maar te zeggen. The sky is the limit.

Wat heeft Personal Body Plan voor jou betekend?

Allereerst een visie waar ik voor de volle 100% achtersta. Het is voor iedereen persoonlijk, geen diëten, maar een resultaat voor de lange termijn op lifestyle-gebied. Op basis van deze visie coach ik anderen, maar het heeft mezelf als persoon ook veel gebracht. Ik heb een moeilijke tijd achter de rug, omdat ik zware blessures had opgelopen. Hierdoor zat ik niet lekker in m’n vel. Door de handvaten die me werden aangereikt kon ik weer doen waar ik van hield; sporten en bewust omgaan met voeding. Dat is voor mij een echte stok achter de deur.

Wat vind jij het leukste aan coachen?

Elke deelnemer is anders. Dat brengt uitdagingen met zich mee, maar maakt het ook juist heel erg leuk. Je krijg echt elke keer te maken met andere doelen, andere visies.

Ik vind het super tof om te zien als mensen helemaal opbloeien zijn, maar ook als ze soms ook een beetje aan stoeien zijn met hun gedachten over bepaalde dingen.

Wat vind je tof aan Personal Body Plan?

Het meest toffe vind ik alle Personal Body Coaches en experts achter Personal Body Plan. Dat zien jullie misschien (nog) niet altijd, maar het is een dynamische organisatie die zich inzet voor continue verbetering.

Hoe sportief ben je zelf?

Over het algemeen sta ik vier keer in de week dingen van de grond te tillen in de gym, maar dat is ook afhankelijk in wat voor periode ik zit in mijn eigen trainingsschema. Het kan dus ook zo zijn dat ik drie keer of vijf keer per week train. Ik zorg altijd dat mijn plan past bij min situatie op dat moment.

Welk advies geef jij aan mensen die nog niet durven te starten met Personal Body Plan?

Ik stel ze eigenlijk liever de vraag: “Hoe belangrijk vind je het om aan je eigen gezondheid te denken/werken en het beste uit je zelf te halen waar je je hele leven nog plezier van kan hebben?”

Welke oefeningen doe jij het liefst?

Ik ben erg fan van alle grote compound oefeningen zoals de squat, deadlift en bench press.

Is sport een belangrijke factor in je leven?

Ja, het is mijn werk en denk ik een van mijn grootste liefdes in het leven. Vroeger was ik echt een skinny guy. Het heeft me nu echt gevormd tot de persoon die ik nu ben.

Daarnaast kijk ik sowieso naar alle grote evenementen die met sport te maken hebben en vind ik eigenlijk alles sporten leuk om te zien op tv. Zo zit ik met de Olympische Spelen vaak aan de buis gekluisterd.

Wat is jouw favoriete recept?

Een lekkere frikandel met mayo of hot wings na het stappen, haha. Keep it simple. Maar over het algemeen eet ik wel vrij ‘gezond ‘hoor.

Wat doe jij om te kunnen ontspannen?

Lekker chillen met vrienden, een filmpje pakken of netflixen en af en toe even gamen.

Heb je een leuke anekdote over je coaching en/of deelnemers?

“Streng, geen blad voor de mond maar op een erg leuke, spontane manier! Onwijs gezellige coach met goede ideeën, tips en adviezen!”

“Fijne coach, reactief, goed bereikbaar en vraagt ook zelf om feedback! Daarnaast deskundig en gemotiveerd in het coachen van mij!”

Welk nummer staat op repeat tijdens het trainen?

Maar eigenlijk luister ik van alles; van hiphop tot metal. Zolang de muziek me maar energie geeft.

Welke wereldster zou jij nog wel willen coachen?

Mijn moeder

Wil jij Nick als Personal Body Coach tijdens jouw Personal Body Plan? Neem dan een kijkje op zijn coachprofiel.

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.