Maak kennis met Personal Body Coach Cindy

De Personal Body Coaches zijn voor onze deelnemers een stok achter de deur op weg naar de beste versie van zichzelf. Daarom stellen we elke week een van de 150 Personal Body Coaches aan je voor!

Naam Cindy Smal
Leeftijd 41
Woonplaats Opmeer
Opleiding Overload Worldwide
Beroep Personal Trainer en Personal Body Coach
Kids en/of huisdieren 2 kinderen, Nikki meid van 13 en Kick een knul van 10 jaar en onze hond Biko
Relatiestatus Samenwonend met intentie te trouwen binnen nu en 1.5 jaar
Wat zou je doen met een miljoen? Hypotheek aflossen en blijven werken en investeren in een toffe gym, en uiteraard genieten van vakanties!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cindy // PT-Lifestylecoach (@cins1977) op

Hoe lang coach je al?

Ik ben begonnen als coach in 2016, dus komend jaar coach ik 3 jaar.

Hoe omschrijf jij jezelf als coach?

Meelevend, humor, gemotiveerd, positief en wil graag dat hij/zij het doel bereikt zolang het haalbaar blijft voor de deelnemer. Stap voor stap gewoontes laten aanleren, mijn doel niet hun doel laten zijn, maar de deelnemer is zijn of haar waarde laten.

Waarin onderscheid jij jezelf van andere coaches?

Ik probeer mezelf continue te verbeteren door opleidingen te volgen, cursussen, workshops etc. Om zo iedereen steeds beter te kunnen voorzien van kennis. Verder heeft iedere coach de nodige kwaliteiten, mijn voordeel kan zijn dat ik al aardig wat levenservaring hebt, een gezin, dus ook weet dat een moeder zoekende is naar tijd, planning etc. Zeker als ze nog een jong kind heeft dat veel aandacht vraagt en dat in combinatie met werk moeilijk vindt om vast te houden.

Wat heeft Personal Body Plan voor jou betekend?

Voor mij persoonlijk heel veel, ik startte in 2015 met trainen, daarvoor was ik echt een teamsporter, voetbal, handbal etc. Door krachttraining ben ik gaan inzien dat het veel meer is dan een gewicht verplaatsen. Zit beter in mijn vel dan ooit… Je shapet echt je lichaam, je gaat contouren zien waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Ik persoonlijk vond het super om te zien wat je lijf nog kan doen en hoe ze zich aanpast.

Wat vind jij het leukste aan coachen?

Echt het helpen van mensen, in te laten zien dat met name voeding zoveel kan betekenen. Niet alleen het afslanken an sich, maar dat het je ook echt helpt je gezondheid te verbeteren. Zeker als iemand minder medicatie nodig heeft puur door verandering van lifestyle is prachtig. Daarnaast de blije berichten die je krijgt als ze steeds een stapje dichter bij hun doel komen. Beter slapen, meer energie krijgen… Dat maakt dit werk zo leuk.

Wat vind je tof aan Personal Body Plan?

Dat deelnemers zelf goed leren hoe om te gaan hun valkuilen, de gedragslessen sluiten daar heel mooi op aan. Stukje confrontatie waar ze over na moeten denken. En per vier weken ook zien hoe ze ervoor staan en daar hun doelen in kunnen bijstellen als dat nodig is.

Hoe sportief ben je zelf?

Ik ben altijd al sportief geweest, het is min of meer met de paplepel ingegoten, een vader die semi profvoetballer was in de jaren ’70 bij FC Volendam en daarna trainer is geworden en ons altijd heeft aangestuurd om te sporten. Niet alleen omdat het lichamelijk goed is, maar ook op sociaal gebied. Ik train zelf nu 4x per week. Ik kan niet meer zonder eigenlijk..

Welk advies geef jij aan mensen die nog niet durven te starten met Personal Body Plan?

Gewoon doen! Het is een prachtige investering die je jezelf kunt geven. Jezelf op nummer 1 zetten, dat is iets wat niet altijd makkelijk is en egoïstisch over kan komen, maar wel heel belangrijk.

Welke oefeningen doe jij het liefst?

Deadlift. Door verbeterde technieken die ik momenteel leer, merk ik dat ik daar nog sterker in word. Prachtige oefening om loeisterk te worden. Maar ook de oefeningen waarbij je voelt dat je leeggezogen wordt en je daarna met een voldaan gevoel de tent uitloopt. Net dat ene stapje meer doen dan je hoofd zegt te kunnen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cindy // PT-Lifestylecoach (@cins1977) op

Is sport een belangrijke factor in je leven?

Jazeker… Het is een uitlaatklep geworden, je hoofd leegmaken. Het geeft zelfvertrouwen dat je meer kunt dan je denkt. De man met de hamer komt altijd sneller dan je wilt, juist dat stukje overwinnen is het mooiste wat er is.

Wat is jouw favoriete recept?

Mexicaans! Kun je me voor wakker maken! Oh en goede sushi… Maar dat is niet echt een recept, het is eerder een concept geworden hahaha…

Wat doe jij om te kunnen ontspannen?

Voor mij is de natuur pure ontspanning. De geur van de bossen op een herfstachtige dag! Love it. Samen met gezin op stap en even niets moeten. Ons leven is al druk genoeg. Verder is de bank soms ook onze beste vriend hoor, Netflix aan of goede film en totale ontspanning. Sauna of iets dergelijks zou ik vaker willen doen.

Waar haal jij jouw motivatie vandaan om de beste versie van jezelf te worden?

Doelen bijstellen, kijken waar ik ben en waar ik naar toe wil. Ik zet mijn gezondheid voorop in plaats van bezig te zijn met blokjesbuik. Als mijn gezondheid goed is, is de rest een gevolg van.

Hoe motiveer jij deelnemers om de beste versie van zichzelf te worden?

Niet opgeven. Heb je een rotdag? So be it… Morgen weer een nieuwe dag. Was de dag niet zoals je had gehoopt? Maak van morgen een betere dag. Zolang je niet opgeeft kom je waar je wilt zijn. “Kan ik niet” bestaat niet… Iedereen heeft het in zich, maar geef jezelf de tijd om gewoontes aan te passen die bij jou passen en haalbaar zijn op langere termijn.

Ben je alleen coach of doe je nog meer naast Personal Body Plan?

Naast coach, ben ik moeder, hou ik het gezin en huishouden draaiende en ben ik startende met mijn personal training in mijn eigen dorp. Geef iedere week bootcamples voor een gezellige groep dames. Super leuk om te doen!

Heb je een leuke anekdote over je coaching en/of deelnemers?

Anekdote niet echt, maar er is wel een mooie vriendschap ontstaan door iemand te coachen. Zij was 1 van mijn eerste deelneemster en samen met haar vriendin had ze zich ingeschreven, collega coach Lisa Holtslag coachte haar vriendin. Er is een heuse band ontstaan en zien er elkaar sowieso jaarlijks en appen van tijd tot tijd. Super leuk!

Welk nummer staat op repeat tijdens het trainen?

Ik ben een enorme Anouk fan, dus mag dat graag horen tijdens het trainen. Een van haar oudere hits “Everything” is dan wel favo… Ik ben niet zo van de keiharde house of heavy metal tijdens het trainen.

Welke wereldster zou jij nog wel willen coachen?

Haha antwoord staan hierboven eigenlijk al, ook al is ze geen wereldster, maar lijkt me heel gaaf om haar te trainen en coachen, Anouk dus…

Ben je tevreden met je eigen resultaten of ben je nog lang niet klaar?

Ik ben tevreden, maar ruimte voor verbetering is er altijd. Ik wil nog eens heel graag atletisch droog zijn voor een toffe fotoshoot bijvoorbeeld. Gewoon om het een keer meegemaakt te hebben en vast te leggen. Geen idee of dat ooit gaat lukken. Je bent toch een aantal maanden niet echt bereikbaar voor velen. Heb ook respect voor de atleten die dat wel kunnen… Mindset!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cindy // PT-Lifestylecoach (@cins1977) op

Wil jij Cindy als Personal Body Coach tijdens jouw Personal Body Plan? Neem dan een kijkje op haar coachprofiel.

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.