Maak kennis met Milou

In mijn kindertijd was ik altijd wat voller dan kinderen om me heen. Mijn moeder vertelde me altijd dat als ik zou groeien, dat vanzelf weg zou gaan. Ik moest me hier niet te druk om maken. Ze had gelijk. Naarmate ik ouder werd speelde het niet meer zo’n rol. Ik was niet meer zo vol, maar voelde me toch niet altijd lekker in mijn vel.

Hoe ouder ik werd, hoe meer interesse ik kreeg in voeding, maar ook vooral lekker eten. Ook vond ik het menselijke lichaam super interessant. Ik ben dan ook de opleiding Voeding en Diëtetiek gaan doen. Ik bleef wat onzeker over mezelf dus ik besloot om hier wat aan te doen en ging op onderzoek uit. Als snel kwam ik uit op krachttraining. Dit leek mij de beste manier om te werken aan mijn lichaam. Hup de gym in! Ik had echt geen idee wat ik deed, maar vond het wel superleuk. Ik zag ook resultaten, maar vroeg me soms wel af wat ik nou deed ik de gym. Maar ach, ik behaalde resultaat. Dit resultaat stagneerde en op een gegeven moment stond ik stil.

Ik hoorde via via over Personal Body Plan en het sprak mij direct aan. Een compleet plaatje waar je werkt naar een fitte levensstijl, maar ik vroeg me wel af of ik op voedingsgebied ook wat kon leren. Ik had natuurlijk al wat kennis vanuit mijn opleiding. Tijdens mijn plan besefte ik dat gedrag ook een grote rol speelt. Een groot deel van wat je doet, doe je namelijk onbewust. Tijdens mijn plan heb ik nieuwe gewoontes gecreëerd, ben ik afgestapt van oude gewoontes en had ik voor het eerst het gevoel dat ik alles kon halen uit mijn training. Maar ik was ook streng voor mezelf. Ik focuste erg op resultaat en daarom moest ik veel van mezelf.

Ik heb tijdens mijn plan geleerd dat ik niet streng voor mezelf hoef te zijn. Dit werkt alleen maar averechts en demotiverend. Vanaf het moment dat ik lief was voor mezelf leek het alsof puzzelstukjes op zijn plaats vielen. Ik focuste op het nu en niet meer op het resultaat. Ik luisterde naar mijn lichaam en deed waar ik me gelukkig bij voelde. Als ik bijvoorbeeld geen zin had om te trainen, dan ging ik gewoon een dag niet. Dat maakte dat ik mijn plezier bleef houden en ik het ook op lange termijn kon volhouden.

Op dit moment heb ik als doel om spiermassa op te bouwen. Ik wil me graag sterker en krachtiger voelen. Waar ik als kind wat voller was, vind ik het nu juist ontzettend lastig om meer te eten. Ik ben geen grote eter en vind een vol gevoel niet fijn. Ik kan ook prima de hele dag eten op mijn bureau hebben staan, om het vervolgens niet op te eten. Gisteren heb ik bijvoorbeeld mijn dadels weer mee naar huis genomen. Maar met wat simpele wijzigingen in mijn voedingspatroon weet ik mijn energie-inname op te hogen, zonder veel meer te eten. Iets wat je ook leert binnen jouw Personal Body Plan en met jouw coach. Spieropbouw is dus een uitdaging voor mij, maar ik ga hem aan!

Inmiddels kan ik zeggen dat ik niks meer moet. Ik voel me zelfverzekerd, mag alles en ik luister naar wat mijn lichaam aangeeft. En dit breng ik ook heel graag over op anderen. Daarom heb ik lange tijd gecoacht als Personal Body Coach. En op moment werk ik als Nutritional Lead bij Changing Life en werk ik aan de pijler Voeding. Ik wil overbrengen dat voeding leuk en lekker is en moet blijven. Ongeacht of je een doel voor ogen hebt of niet. Alle pijlers zijn onderdeel van jouw Personal Body Plan en kunnen jou ook ontzettend veel gaan brengen.

Er is maar één jij en je hebt maar één lichaam. Daar mag je lief voor zijn!

 

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.