Kun je ook Personal Body Plan doen als je… voor je werk veel reist?

Er zijn mensen die iedere dag naar hetzelfde kantoor reizen, daar op vaste werktijden werken en vervolgens weer via dezelfde route terugreizen, zoals hier in Amsterdam op kantoor. Maar er zijn ook mensen die het heel anders hebben aangepakt en voor hun werk veel naar het buitenland reizen. 
 
Veel reizen klinkt natuurlijk als een droom die uitkomt. Iedere week in een ander land, lekker eten, zonnige en mooie plekken. Maar het heeft ook nadelen om steeds te reizen. Jetlags, wanneer en waar ga je sporten, hoe doe je het met eten. Een vast ritme ontbreekt vaak, waardoor het volgen van een fitte levensstijl een grotere uitdaging wordt. Mensen kunnen hierdoor denken dat het volgen van Personal Body Plan en veel reizen niet samengaan.  
 
Maar bij Personal Body Plan hebben we een aantal Personal Body Coaches die zelf ook veel reizen. Zij hebben veel ervaring met het gebrek aan een vast ritme en het werken op verschillende werktijden in verschillende landen. Vanuit hun eigen ervaring kunnen ze dus advies geven over het volgen van Personal Body Plan en het reizen voor je werk.  
 
Wij waren benieuwd naar hun bijzondere verhalen en vroegen ze naar hun ervaringen in het volgen van Personal Body Plan en het coachen van deelnemers. 
 
Marieke Rutgers – PhD in Engeland 

Halverwege mijn eerste halfjaar Personal Body Plan ben ik verhuisd naar Engeland. Daar ging ik als onderdeel van mijn PhD onderzoek doen. Hier ben veelal twee weken achter elkaar, waarna ik een paar dagen in Nederland bij mijn partner, vrienden en familie ben.  

Vaak wordt mij gevraagd, hoe doe je dat, Personal Body Plan volgen in het buitenland? Het is eigenlijk heel simpel: het plan is volledig digitaal via de app en daarom kan je dit overal doen.  
 
Ik heb in Engeland een goede gym gevonden waar ik fijn kan sporten en in Nederland ga ik naar de gym die gekoppeld is aan mijn plan. Qua voeding invoeren werkt het ook hetzelfde, echter moet je vaak de producten apart invoeren en opslaan, maar dat is zo gedaan. 

Mocht het wonen, dan wel verhuizen naar het buitenland je tegenhouden om te starten met Personal Body Plan, kies mij dan als Personal Body Coach! Dan gaan we samen zoeken naar een manier hoe je dit kan toepassen in je eigen leven. 

Joris Kuijper – piloot 

Voor mij is je fit en gezond voelen ontzettend belangrijk. Ik zit dan lekker in mijn vel en heb veel energie om aan mijn werkdag als piloot, vaak op de meest rare tijden, te beginnen.  
 
Hoe ik sport en voeding combineer met deze onregelmatige werktijden en het bijbehorend tijdverschil? Een kant en klaar antwoord op deze vraag bestaat helaas niet. Voor mij zijn kennis, discipline, flexibiliteit en zelfreflectie belangrijk gebleken. Als ervaringsdeskundige kan ik jou helpen om te ontdekken wat voor jou werkt.  
 
Om 03.00 lokale tijd op bestemming in de gym? Om 05.00 in de ochtend een avondmaaltijd?’ Voor mij werkt dit om in het Nederlandse ritme te blijven, maar is dit wel de beste keuze voor jou?  
 
Personal Body Plan heeft mij geholpen om erachter te komen wat voor mij de ideale balans is. Laten we samen op zoek gaan naar jouw balans! 

Nynke Minnema – stewardess 

Het leven van een stewardess:

Veel van huis, etentjes buiten de deur, niet altijd de mogelijkheid om naar je oude vertrouwde sportschool te gaan en je vrije dagen waarin je sociale verplichtingen hebt, je huishouden, uitrusten en je moet ook nog ergens sporten.

Tel daar nog een jetlag bij op en het klinkt bijna onmogelijk om als stewardess een gezonde levensstijl te volgen. Terwijl fit zijn en je fit voelen juist zoveel positieve invloed heeft met een baan als deze!

Toch brengt dit onregelmatige leven ook veel voordelen met zich mee! Zo ben ik vaak vrij wanneer anderen werken, dus kan ik sporten op rustige momenten. En als jij je trainingen zoveel mogelijk ‘op de route’ doet (en dus eigenlijk tijdens werktijd) heb je thuis meer tijd voor andere activiteiten.

Ik vind het persoonlijk fijn om mijn eten te preppen en mee te nemen. Mijn handbagage bestaat dus vooral uit eten :D. Maar in de hotels pik ik ook regelmatig gekookte eitjes, groentes etc. mee voor later op de dag aan boord. Verder weet ik ondertussen goed hoe ik met etentjes buiten de deur om moet gaan. 

Ben je ook stewardess, of reis je veel…ik deel graag mijn tips met jou!! Twijfel je nog, je mag me altijd een berichtje sturen op Instagram. Als Personal Body Coach help ik je graag bij deze problemen.

Daniel de Vries – steward

Ja, voor mensen met onregelmatige werktijden kan het lastiger zijn hun doelen te bereiken en een gezonde levensstijl te hanteren. Het is echter niet onmogelijk.

Door mijn jarenlange ervaring met zeer onregelmatige werktijden kan ik je vertellen dat dit zeker kan lukken, mits je het echt graag wilt.

Ik werk in de luchtvaart, wat betekent dat ik vaak werk op tijden werk dat andere mensen slapen, te maken heb met tijdsverschil en jetlags.

Een goede voorbereiding is noodzakelijk. Een planning om te gaan sporten, mealpreppen en zorgen dat je voldoende rust kunnen helpen je doelen te bereiken.

Het zal niet altijd gemakkelijk zijn, maar met discipline en gedrevenheid kom je een heel eind. Als ervaringsdeskundige kan ik jou hiermee op weg helpen.


Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.