Ik wil geen korte, maar lange spieren!

“Ik wil geen korte, maar lange spieren, net zoals een Victoria’s Secret model!” Minstens 10 keer per week krijg ik dit onderwerp naar mijn hoofd geslingerd. De vraag is natuurlijk of je op natuurlijke wijze lange spieren kunt creëren.

“Die lange spieren, hoe krijg ik die?”

In veel dagboeken van Victoria’s Secret modellen lees je dat ze aan yoga en pilates doen om lange spieren te creëren. Geen idee waarom ze dit zeggen, want bij je geboorte is anatomisch en genetisch namelijk bepaald waar een spier begint en eindigt. Dit kan je op natuurlijke wijze niet veranderen. Ze mogen Moedertje Natuur dus op hun blote knietjes bedanken voor hun genetische pakketje in plaats van de Yoga en Pilates school.

Overigens heb ik niks tegen yoga en pilates hoor. Ik vind het uitstekende vormen van beweging, als aanvulling op je wekelijkse portie krachttraining. Sterker nog, ik vind krachttraining ook een geweldige aanvulling op yoga en pilates. Het beste van beide werelden zeg maar. Niet of-of, maar en-en. Gelukkig doet menig Victoria’s Secret model ook aan krachttraining, ook al communiceren ze daar minder vaak over.

Nee, als vrouw word je op natuurlijke wijze geen look-a-like van Arnold Schwarzenegger wanneer je aan krachttraining doet. Daar is het lichaam van een vrouw simpelweg niet voor uitgerust. Bovendien kan krachttraining net zo goed zorgen voor een grotere flexibiliteit. Yoga en krachttraining hoeven daarom niet als vijanden te worden gezien. Het kunnen je beste vrienden zijn mits je het goed toepast.

Je wil dat je spieren lang en gedefinieerd ogen

Je wil in essentie helemaal geen lange spieren, maar simpelweg dat je spieren lang en gedefinieerd ogen. Dat is totaal wat anders en valt of staat bij het creëren van een optische illusie. Het creëren van die optische illusie heeft niet alleen te maken met training, maar ook met genetische eigenschappen en voeding.

Het shapen van het lichaam doe je door middel van krachttraining, het naar voren brengen van de definitie door middel van voeding. Net zoals Clara op de foto dat heeft gedaan met haar haar Personal Body Plan. Waarom voeding? Omdat voeding de grootste invloed heeft op het creëren van een calorietekort en dat is in de basis noodzakelijk om je vetpercentage te reduceren.

Je zichtbare ABS of de ‘lijntjes’ die je zo graag wilt zien, hebben dan ook vooral te maken met de laagte van je vetpercentage. Wanneer je vetpercentage lager wordt zal het laagje vet verdwijnen en worden de spieren zichtbaar, wat we ook wel spierdefinitie noemen. Cardio kan je als ondersteuning gebruiken om een calorietekort te creëren. En nee, een calorietekort is geen synoniem voor een crashdieet. onderhouden is immers hun baan.

En nu?

Victoria’s Secret modellen worden uitgekozen op basis van de looks die ze bij hun geboorte hebben meegekregen en krijgen vervolgens miljoenen euro’s om in de shape van hun leven te komen en te blijven. Ze hebben toegang tot allerlei deskundige mensen die ze hierbij helpen. Uiteraard moeten ze er veel voor doen en laten, maar hun hele leven is ingericht om eruit te zien als een Victoria’s Secret model – dit lichaam

Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om eerlijk tegen je te zijn. Met mijn 1 meter 77 zal ik nooit professioneel basketballer worden, ook al leef ik als Michael Jordan. Gebruik dit soort modellen als inspiratie en motivatie, maar wees je bewust van je eigen unieke kwaliteiten. Jij bent jij! Bepaal welke look bij jou past met inachtneming van genetische eigenschappen als lengte, lichaamsbouw, botstructuur en reeds aanwezige vormen en contouren.

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.