Het trainings- en voedingsplan van Rosa (Vegetarisch)

Mijn naam is Rosa van Rensch, woonachtig in Amsterdam en ik ben Customer Focus Manager bij Changing Life, het moederbedrijf van onder andere Personal Body Plan en DoorMeal. Samen met mijn team ben ik verantwoordelijk voor al het contact met onze members.

Ik ben gek op

  • Mijn familie en vrienden
  • Fietsen door Amsterdam
  • Vegetarische gerechten bakken en koken
  • Uitgaan met Denise 😀
  • Sporten: fitness, wielrennen en en volleybal

Mijn doel

Vanaf een jonge leeftijd heb ik een passie ontwikkeld voor sporten, bewegen en voeding. Mijn vader is meesterkok en hij heeft mij geleerd om creatief met voeding om te gaan en altijd te kiezen voor smaakvolle gerechten die vanaf een basis van groente zijn opgebouwd. Vanaf mijn 10de ben ik vegetariër, omdat ik niet van vlees houd. Uiteindelijk is dit een gewoonte en een levensstijl geworden waar ik mij fijn bij voel. Mijn Personal Body Plan sluit daar op aan omdat de filosofie is ‘Doe wat werkt voor jou’ binnen PBP centraal staat. Mijn doel is niet om af te vallen, maar juist om aan te komen, sterker te worden en fit te blijven. Om dit te bereiken doe ik vier keer per week aan krachttraining.

Daarbij is het voor mij belangrijk om aan voldoende eiwitten te komen. Dat is een uitdaging als vegetariër, maar zeker niet onmogelijk. Hoe ik voldoende eiwitten binnenkrijg? Door voldoende peulvruchten, sojaproducten en eiwitrijke groenten te kiezen. Het is heel belangrijk om bij iedere maaltijd rekening te houden met je eiwitinname. Zorg dat iedere maaltijd minstens één eiwitrijke component bevat. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat je bij bijvoorbeeld groente of graanproducten ook wat vaker kiest voor de eiwitrijke variant. Alle kleine beetjes helpen. Tot slot is het ook belangrijk om op je vitamine B12 inname te letten. Aangezien ik dit onvoldoende uit mijn dagelijkse voeding haal zorg ik er voor dat ik elke dag vitamine B12 als supplement neem.

Mijn voedingsplan

Voordat ik startte met Personal Body Plan at ik onbewust te weinig waardoor mijn gewicht te laag was. Door Personal Body Plan heb ik meer geleerd over voeding, nu eet ik bewust net iets meer dan waar mijn lichaam om vraagt. Als gevolg daarvan ben ik langzaam aangekomen en ik vind dat mijn gewicht nu op een goed niveau is. 

In tegenstelling tot veel anderen tel ik geen calorieën en heb ik dat ook nooit gedaan. Dat betekent natuurlijk niet dat calorieën niet tellen, alleen oefen ik er op een andere manier controle op uit. Enerzijds door goed te luisteren naar de signalen van mijn lichaam, door simpele principes te hanteren waar mijn maaltijden aan dienen te voldoen en anderzijds door mijn hand als meetinstrument te gebruiken. Dit is mogelijk binnen je Personal Body Plan. Ik eet vier maaltijden op een dag en een typische dag ziet er als volgt uit.

Maaltijd 1: Pre-workout maaltijd
5 rijstwafels met hummus en groenten
3 volkoren boterhammen met pindakaas en komkommer

Maaltijd 2: Post-workout maaltijd
Salade met kikkererwten, quinoa, tempeh en spinazie, en pesto + mozzarella
Vegetarische gado gado (rijst met sperziebonen, taugé en pindasaus)
Vegetarische pad thai (tofu, taugé, bosui en noodles gebakken in kokosmelk)

Maaltijd 3: Anytime maaltijd
Zelf gemaakte linzensoep met groente
Pasta met groente, vegetarisch gehakt en tomatensaus

Maaltijd 4: Pre-bedtime maaltijd
250 gram volle kwark met appel en kaneel

Mijn trainingsplan

Beschouw mijn onderstaande trainingsschema als een voorbeeld en realiseer je dat dit trainingsschema werkt voor mij. Het is gebaseerd op vele individuele trainingsvariabelen waaronder mijn trainingsniveau, voedingspatroon, geslacht, doelen, stresslevels, slaap, frequentievoorkeur, leeftijd enz.

In de huidige periodisering van mijn Personal Body Plan train ik op basis van een full body schema, waarbij ik ben gefocust op ‘strength’. Dit betekent dat ik iedere training mijn gehele lichaam train, zowel upper body als lower body in één training.

Klik op een oefening om naar de instructievideo te gaan.

Hopelijk kun je inspiratie putten uit mijn blog. Ik voel me zoveel sterker en fitter door krachttraining en het aanpassen van mijn voedingspatroon. Hierdoor zit ik veel lekkerder in mijn vel.

Liefs,
Rosa

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.