Het progressieverhaal van Judith: ‘Waar een wil is, is een weg!’

Van nitwit op het gebied van gedrag, voeding, training en herstel naar geïnformeerde gepassioneerde krachttrainster..

Terugblik

Ik ben mijn hele leven al veel, gepassioneerd en dedicated, met sport bezig geweest. Vanaf mijn 6e deed ik aan paardrijden, turnen en tennissen. Op mijn 12e stopte ik met turnen en toen rond mijn 13e het paardrijden naar een hoger niveau werd getild en ik bijna wekelijks op springwedstrijd ging en dit niet meer te combineren viel met de competitie wedtrijden in de tennissport, ben ik ook gestopt met tennissen en heb ik mij volledig gefocust op de springsport. Ik trainde dagelijks en was bijna elk weekend in de weer met evenementen en wedstrijden.

Toen ik 16 werd en mijn klasgenoten op vrijdagavond naar de kroeg gingen, ging ik niet mee, omdat ik op zaterdagochtend altijd om 7u op stal moest zijn. Ook op zaterdagavond uitgaan zat er niet vaak in, want voor de wedstrijden op zondag moest ik altijd vroeg op. Ik vond dit zo gaaf en was zo gepassioneerd, dat deze levenswijze me nooit moeite heeft gekost. Qua eten dacht ik destijds overigens nergens over na, ik was graatmager en at alles wat los en vast zat.

Het omslag punt

Op mijn 19e ging ik Rechten studeren in Groningen. Mijn paard werd verkocht, ik ging in een studentenhuis wonen en werd lid bij een studentenvereniging. Lang leve de lol. Ik heb daar 5 verschrikkelijk mooie jaren beleefd die ik voor geen goud had willen missen, maar qua lifestyle keuzes lieten deze jaren wel te wensen over. Ik stond gemiddeld 4 tot 5 keer per week in de kroeg en dronk en at alles waar ik zin in had. In principe geen ramp, ik ben niet tonnetje rond geworden ofzo, maar ik voelde me ook niet echt fit.

Toen ik vervolgens op mijn 24e naar Amsterdam verhuisde en begon met werken als advocaat, waardoor ik 12u per dag op een bureaustoel moest zitten, werd ik toch wel iets ongelukkiger. Ik was absoluut niet dik, maar ik voelde me gewoon niet fit en lekker. Ik was altijd strak en sportief geweest, ik had altijd een goede conditie, dat wilde ik weer. Het paardrijden oppakken was geen optie (niet op het niveau waarop ik dat dan zou willen uitoefenen) dus ik moest iets anders ‘verzinnen’. Ik merkte ook dat ik gebrek had aan kennis wat betreft voeding, dus ik wilde daar ook begeleiding in krijgen. En zo kwam ik bij Personal Body Plan terecht.

Het leerproces

Mijn transformatie is eigenlijk heel rustig en prima verlopen. Ik ben meteen heel toegewijd met de trainingen en de voeding aan de slag gegaan. In het weekend was ik hier eerst wat minder mee bezig. En toch boekte ik progressie, puur door de kennis omtrent voeding en de keuzes die ik maakte. En door de trainingen natuurlijk. Na een half jaar maakte ik voor mezelf de balans op en toen besefte ik dat ik er echt een lifestyle van moest gaan maken. Dus nu lopen mijn doordeweekse dagen en mijn weekenddagen vloeiend in elkaar over. Ik heb de balans gevonden.

En ik heb mijn passie gevonden in het krachttrainen. Ik heb dus niet echt heel erg last van dipjes in de lifestyle. Ik ben blij met alle progressie die ik boek, en als ik even geen progressie boek, dan besef ik dat dat bij de lifestyle hoort en dan probeer ik daar niet te veel over in te zetten. Af en toe moet je een stapje terugzetten om daarna twee stappen vooruit te zetten. Natuurlijk klinkt dit makkelijker dan dat het daadwerkelijk is, maar in beginsel is dit wel hoe ik er in sta en hoe ik er mee omga.

De rol en invloed van PBP

Ik ben via Social Media in contact gekomen met Personal Body Plan. Personal Body Plan heeft mij in contact gebracht met krachttraining, daar ben ik Personal Body Plan eeuwig dankbaar voor want ik vind het zó leuk. En daarnaast heeft PBP mij mega veel geleerd over voeding en daar ben ik ook zo blij mee. Ik weet nu aan welke knoppen ik moet draaien om een bepaald resultaat te halen.

De motivatie om te werken bij Changing Life

Ik vind het werken bij Changing Life, het moederbedrijf van Personal Body Plan, te gek omdat we hier werken met allemaal mensen die constant streven naar het worden van de beste versie van zichzelf én elkaar daarin ondersteunen. We delen een passie en we willen die passie met zoveel mogelijk mensen delen. Dat is waanzinnig.

Last but not least

Ik denk dat het goed is voor iedereen om te beseffen dat ‘ik kan niet’, niet bestaat. Waar een wil is is een weg. En die weg loopt voor iedereen anders, maar zolang de wil, de energie en het doorzettingsvermogen er zijn, kun je zoveel meer bereiken dan je van tevoren denkt. Doe het op je eigen manier, laat je niet uit het veld slaan en geniet van het proces.

Wat je doel ook is, je bent de regisseur van je eigen leven!

– Judith

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.