Het PBP@Home eetdagboek van Personal Body Coach Eline Nederveen

Een groot deel van Nederland werkt deze periode vanuit huis. Dat betekent dat je waarschijnlijk een ander ritme dan voorheen hebt. Je hebt nu misschien wat meer tijd om een lekker ontbijtje te maken of je kunt in de avond uitgebreider koken. In deze rubriek laat een Personal Body Plan member, trainer of coach zien hoe hij/zij met eten omgaat tijdens deze situatie. Vandaag Personal Body Coach Eline Nederveen.

Eetdagboek Eline

“Hi, vandaag een kijkje in mijn eetdagboek! Ik ben Eline, 44 jaar, fan van chocola en dol op fotograferen, ik kan niet zo goed stilzitten en het allerbelangrijkst: ik ben moeder van twee toffe kinderen (15 en 12) die de helft van de week bij mij wonen. Ik werk fulltime als juriste (waarvan normaal gesproken twee dagen thuis), werk daarnaast voor een tijdschrift en ben Personal Body Coach voor Personal Body Plan. Ik heb dus een heerlijk druk leven, waar ik volop van geniet.

Begin 2016 ben ik begonnen met mijn eigen Personal Body Plan. Als mijn kinderen bij hun vader waren verloor ik het ritme in mijn leven, wat betreft sporten en op tijd en gezond eten. Ik wilde op een fijne manier weer “in control” komen. Al heel gauw na de start met mijn plan bruiste ik weer van de energie, sliep ik beter, voelde ik me fit en had ik een hele fijne balans en “mindset”.

Op dit moment doe ik drie keer in de week de krachttraining van Personal Body Plan. Voorheen altijd in de sportschool en momenteel, in verband met corona, thuis op zolder. Zodra de coronacrisis begon, nog voor de sportscholen dicht gingen, ben ik daarmee begonnen en heb ik gauw een hoop materialen aangeschaft om thuis lekker aan de gang te kunnen.

Ik ben simpel gezegd niet “the typical kind of mum” en geniet in de weekenden dat de kinderen bij hun vader zijn volop van feestjes, festivals en/of uit eten gaan. En ja, daar hoort ook zeker een drankje of cocktailtje bij. Voor mij is het heel belangrijk dat dit ook gewoon in mijn lifestyle is in te passen.

Eetdagboek Eline

Ik volg nu het Fat Burning Plan met Hannah Vreugdenhil als Personal Body Coach. Hannah en ik zijn in 2019 tegelijk als coach begonnen en ik ben op dat moment overgestapt naar haar als coach. Nadat ik heel lang de handpalmmethode heb gedaan, doe ik nu al een jaartje calorie tracking. Dit sinds Hannah aangaf dat ze het idee had dat ik niet aan mijn eiwitten kwam en ik eens met calorie tracken ging testen of dat inderdaad zo was. Calorie tracken blijk ik trouwens veel fijner te vinden. Verder ben ik sindsdien toch ook eiwitshakes gaan toevoegen aan mijn menu. Iets wat ik eerst nooit wilde.

Voorwaarde voor mijn voeding is dat het me niet heel veel tijd kost om het voor te bereiden, want ik ben druk genoeg, en dat ik vrijwel hetzelfde kan eten als de kinderen. Dus als het in mijn budget past en we eten een pastaatje, dan neem ik ook een pastaatje en past dat niet dan maak ik voor mij bijvoorbeeld courgetti met dezelfde saus. Ik maak het dus niet te ingewikkeld voor mezelf. Mijn voeding plan ik altijd in de ochtend vooruit (met de dingen die in mijn koelkast liggen). Ook plan ik vanuit mijn avondeten en plan de rest daar omheen. Dit werkt voor mij het beste.

Op een trainingsdag staat mijn budget op:

1425 kcal
120 gram eiwitten
128 gram koolhydraten
48 gram vetten
20 gram vezels.

Op een niet-trainingsdag staat dit op:

1350 kcal
115 gram eiwitten
125 gram koolhydraten
45 gram vetten
19 gram vezels.

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

07:45 uur Ontbijt/pre-workout

Deze zaterdag stond mijn wekker al vroeg omdat mijn bestelling van de Albert Heijn vroeg zou worden gebracht en ik een hoop wilde doen. Heerlijk dat de weekboodschappen nu worden bezorgd in coronatijd, want de supermarkt is zeker niet mijn favo plek nu.

Mijn eerste maaltijd was dan ook lekker op tijd om 7.45 uur en naast mijn ontbijt direct mijn pre-workout, omdat ik daarna een training ging doen.

Als ontbijt neem ik elke dag kwark die rijk aan eiwit en vet- en suikerarm is. De topping verschilt per dag. Zo’n kwarkontbijtje geeft mij een goed vol gevoel tot aan de lunch.

Vandaag was het 200 gram vanille kwark met 65 gram aardbeien en 2 gram chiazaad.

146 kcal 
22,9 eiwitten
9,8 koolhydraten
1,0 vetten
1,5 vezels

10.30 uur Post-workout/tussendoortje

Na het sporten nam ik tijdens even kort coachen een eiwitshake aangelengd met water (doe ik altijd).

122 kcal 
23,8 eiwitten
2,7 koolhydraten
2,4 vetten
0,3 vezels

Eetdagboek Eline

13.00 Lunch

Voordat ik met mijn zoon lekker even naar het dorp ging fietsen, maakten we tosti’s. Voor mij een van een maïsbroodje (50 gram) met gegrilde groenten (50 gram) en geitenkaas (70 gram), die ik heerlijk in het zonnetje heb opgegeten.

342 kcal 
17,1 eiwitten
29,5 koolhydraten
16,3 vetten
2,5 vezels

15.30 Tussendoortje

Normaal gesproken neem ik nooit twee eiwitshakes op een dag, maar ik vond dat fijn om te doen omdat ik direct na het fietsen de schutting wilde beitsen en dus met én trainen én fietsen én twee uur beitsen flink wat beweging op een dag had en daarmee flink energie “verloor”. Ik nam daarom opnieuw een eiwitshake en daarbij een eiwitreep (55 gram).

369 kcal 
49,8 eiwitten
18,5 koolhydraten
10,6 vetten
3,2 vezels

Eetdagboek Eline

19.00 Avondeten

Na het beitsen van de schutting was het tijd voor mijn lievelingseten van het moment: Gnocchi (170 gram). Dit keer maakte ik die met cherrytomaatjes (120 gram), groene pesto (25 gram), pijnboompitjes (2 gram) en wat basilicumolijfolie (3 gram). Vandaag helaas geen ruimte voor parmezaanse kaas in mijn budget, maar zonder smaakt het ook top!

436 kcal 
6,6 eiwitten
58,8 koolhydraten
16,7 vetten
9,4 vezels

Eetdagboek Eline

21.30 Pre-bedtime

Als avondsnack nam ik 80 gram appel met 1 gram kaneel. Soort appeltaart maar dan anders 😉 Heerlijk!

46 kcal 
0,2 eiwitten
11,6 koolhydraten
0,2 vetten
2,2 vezels

Afsluiting

Al met al had ik op deze dag alle balkjes groen met in totaal:

1461 kcal (36 boven budget)
120 eiwitten (exact op budget)
131 koolhydraten (3 boven budget)
47 vetten (1 onder budget)
19 vezels (1 onder budget)

Dit was een dag in een weekend waarin mijn kinderen bij mij waren. In weekenden waarin ik de kinderen niet heb, plan ik vaak een feestje of festival, maar dat is nu in coronatijd natuurlijk niet aan de orde. Zou ik dat wel hebben gehad dit weekend, dan zou ik dit zoveel mogelijk hebben ingepland in mijn budget op de dag zelf en eventueel de dag er voor of er na nog wat hebben gecompenseerd, zodat ik wel lekker van een extra drankje kan genieten.

Vind je het leuk meer van mij te zien dan kun je mij vinden op Instagram: @healthy.in.the.city. En ook als je vragen hebt kun je me daar een berichtje sturen.”

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.