Het @Home eetdagboek van Personal Body Coach Brenda van Aarsen

Een groot deel van Nederland werkt deze periode vanuit huis. Dat betekent dat je waarschijnlijk een ander ritme dan voorheen hebt. Je hebt nu misschien wat meer tijd om een lekker ontbijtje te maken of je kunt in de avond uitgebreider koken. In deze rubriek laat een Personal Body Plan member, trainer of coach zien hoe hij/zij met eten omgaat tijdens deze situatie. Vandaag Personal Body Coach Brenda van Aarsen.

“Hoihoi! Ik ben Brenda, 33 jaar en zangeres, songwriter en pianiste van beroep. Hiernaast coach ik met heel veel plezier bij Personal Body Plan. Mijn fysieke beroep als zangeres en het belang van een goede gezondheid hiervoor, zijn een super combinatie met de bezigheden bij Personal Body Plan.

Ik vind het heel leuk om mijn kennis van- en over gezondheid te blijven uitbreiden en andere mensen te helpen hier stappen in te maken. Naast de grote afhankelijkheid van een goede gezondheid die mijn werk met zich meebrengt, is mijn leven hierdoor ook vrij onregelmatig en ben ik veel onderweg. Dit levert uitdagingen op waarbij ik ook mijn deelnemers goed kan helpen.

We zitten nu natuurlijk wel in een hele gekke tijd; door de coronamaatregelen zijn veel van mijn normale werkzaamheden gecanceld. Het betreft namelijk vooral grotere evenementen. Het leven ziet er dus best anders uit de laatste maanden en de vraag is wanneer dingen weer gaan normaliseren.

Qua invulling op sport- en voedingsgebied is er niet heel veel veranderd. Ik bereidde sowieso altijd al vaak mijn maaltijden vooraf, zodat ik onderweg mijn eigen eten kon eten. Ik eet wel wat meer dan normaal, maar was al een tijdje iets minder strict in het tracken van mijn voeding. Ik vind het belangrijk om signalen van mijn lijf te volgen, dus wissel periodes van ‘tracken’ en ‘niet- tracken’ af. Ik wil volgende week wel weer even consequent mijn voeding gaan bijhouden om zo weer even te ervaren hoe ik ervoor sta. Vandaag ga ik wel alles bijhouden.

Ik eet overigens zoveel mogelijk plantaardig. Dat wil zeggen; nooit vlees en vis, maar wel soms een eitje of een beetje kaas. Maar dat gebeurt eigenlijk thuis zelden.

Mijn huidige budget op een niet-trainingsdag:

Kcal: 1938
Koolhydraten: 237 gram
Eiwitten: 101 gram
Vetten: 65 gram
Vezels: 27 gram

Mijn huidige budget op een trainingsdag:

Kcal: 2030
Koolhydraten: 254 gram
Eiwitten: 101 gram
Vetten: 68 gram
Vezels: 28 gram

De krachttrainingen (4x per week) heb ik overigens tijdens de lockdown thuis voortgezet. Ik heb daarvoor diverse gewichten en sportmaterialen gekocht. Daarnaast wandel ik veel met mijn doggy (ja hij heeft de tijd van zijn leven nu).

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

Brenda eetdagboek

08:30 Ontbijt

Nou hier gaan we dan. Ik sta altijd redelijk bijtijds op. De hond maakt me meestal wakker en dan begin ik de dag met een kruidenthee en yoghurt met bijvoorbeeld zaden, pitten, fruit, noten en granen.

Kcal: 314
Koolhydraten: 29 gram
Eiwitten: 16 gram
Vetten: 12 gram
Vezels: 13 gram

Hierna ga ik wandelen met de hond. We komen gemiddeld aan 10.000 stappen per dag. Na thuiskomst is het tijd voor koffie! Olé. Die drink ik gewoon zwart, dus track ik nooit.

11:00 Tussendoor

Ook ben ik over het algemeen snel weer hongerig en dus eet ik een tussendoortje, zoals vandaag 25 gram ongezouten/ ongebrande noten. In normale tijden heb ik dit soort dingen altijd bij me, waardoor ik dus niet afhankelijk ben van wat ik onderweg tegenkom.

Kcal: 159
Koolhydraten: 3 gram
Eiwitten: 4 gram
Vetten: 14 gram
Vezels: 2 gram

Brenda eetdagboek

13:00 Lunch

De lunch bestaat vandaag uit een salade met basiswokstukjes van AH. Deze zijn vegetarisch, dus niet veganistisch. Ik vind ze ook lekker zo uit het pakje op de salade. Lekker makkelijk. Verder gooi ik hier ook verse kruiden uit de tuin op!

Vaak kook ik meerdere keren per dag warm. Dan lunch ik bijvoorbeeld met zilvervliesrijst, bonen en groenten. Maar dat is weer voor een volgend dagboek.

Kcal: 376
Koolhydraten: 25 gram
Eiwitten: 27 gram
Vetten: 16 gram
Vezels: 16 gram

14:30 Tussendoor

In de middag eet ik bijvoorbeeld dit tussendoortje. One of my fav’s: appel met pindakaas en koekkruiden.

Kcal: 241
Koolhydraten: 22 gram
Eiwitten: 6 gram
Vetten: 15 gram
Vezels: 5 gram

Brenda eetdagboek

16:00 Tussendoor

Ook heb ik nog even snel een shake gemaakt. Hier ging 8 gram collageen en 5 gram greenjuice doorheen. Daarnaast water, klein banaantje, diepvries spinazie, diepvries boerenkool, sla en komkommer.

Kcal: 173
Koolhydraten: 26 gram
Eiwitten: 14 gram
Vetten: 1 gram
Vezels: 8 gram

Brenda eetdagboek

19:00 Diner

Dit was mijn avondmaal vandaag, niet slecht toch?! Quinoa en een salade en de hoofdrolspeler: gegrilde aubergine met geschaafde amandelen en een yoghurt/knoflook dressing.

Kcal: 529
Koolhydraten: 36 gram
Eiwit: 23 gram
Vetten: 31 gram
Vezels: 10 gram

Vandaag ben ik bij een vriendin in de tuin gaan sporten. Dat is wel een fijne tip hoor, als je de motivatie een beetje verliest in deze gekke tijd, lekker samen sporten in de tuin, of zelfs via skype. Zo sport ik ook samen met vriendinnen aan de andere kant van het land.

Dat witte monster loopt trouwens helemaal niet in de weg hoor, haha! En check de armspieren…dat is wel echt dankzij de Personal Body Plan trainingen! Olé!

Brenda eetdagboek

22:00 Pre-bedtime meal

Na het sporten eet ik meestal nog een bak soya yoghurt met fruit. Hier heb ik er ook nog wat honing, kaneel en een verkruimeld volkoren beschuitje aan toegevoegd.

Kcal: 282
Koolhydraten: 37 gram
Eiwit: 14 gram
Vetten: 8 gram
Vezels: 7 gram

Afsluiting

Kcal: 2074
Koolhydraten: 178 gram
Eiwit: 104 gram
Vetten: 97 gram
Vezels: 61 gram

Best een lekker dagje zo, toch?! Qua macro’s vind ik het geen slechte score. Ik kom vaker wat tekort op de koolhydraten. Daar ga ik dus vanaf volgende week weer even beter op letten. Dit was ‘m voor vandaag! Night night! -X-”

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.