Het eetdagboek van Personal Body Coach Myrthe Pauw

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Myrthe ons een kijkje in haar eetdagboek.

Eetdagboek Myrthe

“Mijn naam is Myrthe en ik ben 27 jaar oud. In het dagelijks leven werk ik parttime als Maatschappelijk Werker in de psychiatrie. Daarnaast ben ik een klein jaar geleden gestart als Personal Body Coach bij Personal Body Plan.

Mijn Bourgondische levensstijl in combinatie met een uitbundige studententijd ging zijn tol eisen. Na een half jaar lang twijfelen om te starten met Personal Body Plan heb ik in oktober 2018 eindelijk de knoop doorgehakt. Vanaf de start, tot de dag van vandaag geen moment spijt gehad van deze keuze. Inmiddels ben ik ruim 12 kilo kwijt en sta ik een stuk fitter en energieker in het leven. Ik geniet nog net zo als voorheen, alleen nu met een passende balans.

Na anderhalf jaar in de ‘afvalmodus’ te zijn geweest. Ben ik nu ruim een half jaar op hetzelfde gewicht. Naast het afvallen is op gewicht blijven voor mij een doel op zich. In de zomer hanteer ik een klein calorietekort op de doordeweekse dagen. Hierdoor heb ik in de weekenden wat meer speling en blijf ik toch op hetzelfde gewicht. Dit werkt voor mij perfect.

Naast het volgen van de trainingsschema’s van Personal Body Plan, CrossFit ik nog twee keer in de week. Wanneer het mooi weer is houd ik ervan om de wielrenfiets tevoorschijn te halen en er op uit te trekken.

Mijn caloriebudget op een trainingsdag:

Kcal 1603
Eiwitten: 127 gram
Koolhydraten: 160 gram
Vetten: 51 gram
Vezels: 22 gram

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag:

Kcal 1565
Eiwitten: 127 gram
Koolhydraten: 154 gram
Vetten: 49 gram
Vezels: 21 gram

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

Eetdagboek Myrthe

08.00 Ontbijt

Vandaag is een doordeweekse dag en ik ben vrij. Op de dagen dat ik vrij ben sport ik graag in de ochtend. Dit vind ik een heerlijk begin van de dag. Vandaag ga ik Crossfitten. Doordat ik in de ochtend ga sporten ontbijt ik ook vroeger dan normaal gesproken. Op een werkdag ontbijt ik rond 10.00uur. Vandaag ontbijt ik om 08.00uur. Ik houd het bij een lichte maaltijd.

Afgelopen weekend heb ik het recept van een bananenbrood in een aantal mini cakejes gegoten. Deze eet ik vandaag als ontbijt. Uiteraard met een laagje 100% pindakaas. 

Calorieën: 215
Koolhydraten: 9.1 gram
Eiwitten: 9.2 gram
Vetten: 14.8 gram
Vezels: 2.6 gram

11:00 Tussendoortje

Ik heb tot ongeveer 10.30uur gesport. De tijd tot de lunch is mij net te lang. Daarom kies ik ervoor om een tussendoortje te pakken. Een Grenade eiwitreep!

Calorieën: 226
Koolhydraten: 20 gram
Eiwitten: 20 gram
Vetten: 9.5 gram
Vezels: 2.5 gram

Eetdagboek Myrthe

13.00 Lunch

Mijn derde maaltijd van de dag is een salade met pulled chicken en een bieten wrap. Op zonnige dagen bestaat mijn lunch eigenlijk altijd uit een salade. In de winter kies ik vaak voor een gevulde soep. 

De basis voor mijn salades zijn altijd hetzelfde; cherrytomaatjes, komkommer, paprika en sla. Dat vul ik aan met ingrediënten die ik in huis heb en/of waar ik zin in heb. Vandaag had ik wat meer tijd en heb ik kip gekookt, deze ‘gepulled’ en op smaak gebracht met kruiden. Ook heb ik kikkererwten en hüttenkäse toegevoegd. Het was een erg vullende lunch.

Calorieën: 347 gram
Koolhydraten: 33.3 gram
Eiwitten: 32.1 gram
Vetten: 6.6 gram
Vezels: 11.8 gram

16.00 Tussendoortje

Aan het einde van de middag krijg ik vaak zin om wat te snaaien. Om die reden kies ik voor iets van groentensnacks of een stuk fruit. Ik heb nooit veel honger maar altijd wel zin in iets. 

Vandaag neem ik twee linzenwafels. Die breek ik in stukjes. Daarnaast eet ik nog twee kiwi’s en cherrytomaatjes. Zo heb ik mijn ‘snaaimomentje’ en blijf ik tegelijk laag in calorieën. 

Calorieën: 175
Koolhydraten: 31.5 gram
Eiwitten: 5.6 gram
Vetten: 2.2 gram
Vezels: 6.8 gram

Eetdagboek Myrthe

18.30 Avondeten

Mijn avondeten is een experiment. Achteraf kan ik zeggen dat het experiment geslaagd is. Ik kwam op dit idee door het zien van een recept voor Frittata. Alleen heb ik er mijn eigen draai aan gegeven met ingrediënten die ik zelf lekker vind. 

Het is een frittata/quiche geworden met zoete aardappel, spinazie, zalmsnippers, Parmezaanse kaas, cherrytomaatjes en ei. 

Het is voor mij een gewoonte om na het eten een kopje koffie te drinken. In het verleden nam ik ook nog altijd een toetje maar die gewoonte heb ik achterwege gelaten. Vandaag neem ik wel een stukje chocolade bij de koffie.

Door de handige portieverpakkingen blijft het bij één stukje. Voor mij werkt het goed om elke dag iets lekkers te pakken. Door een kleine hoeveelheid dagelijks aan mijn voedingspatroon toe te voegen probeer ik te voorkomen dat ik mij aan het einde van de week misselijk eet aan een hele reep chocolade, een volledige zak chips of snoep. 

Calorieën: 427
Koolhydraten: 30.6 gram
Eiwitten: 30.1 gram
Vetten: 18.6 gram
Vezels: 5.6 gram

Eetdagboek Myrthe

22.00 Pre-Bedtime Meal

Ik ben iemand die in de avond altijd nog trek heeft. Om die reden kies ik ervoor om dagelijks voor het slapen gaan nog wat te eten. Halverwege mijn Personal Body Plan heb ik het recept van de kwarktaart uit de receptendatabase ontdekt. Dit is inmiddels een van mijn lievelingsrecepten. Vaak eet ik hem als ontbijt. Vandaag eet ik de taart voor het slapen gaan. Feestelijker kan je de dag niet afsluiten toch?!

Calorieën: 239
Koolhydraten: 38.1 gram
Eiwitten: 26.7 gram
Vetten: 1.2 gram
Vezels: 7 gram

Afsluiting

Calorieën: 1680
Koolhydraten: 154 gram
Eiwitten: 126 gram
Vetten: 49 gram
Vezels: 37 gram

Vandaag is voor mij een erg geslaagde dag. Op de dagen dat ik vrij ben vind ik het leuk om nieuwe recepten te proberen en wat uitgebreider te koken. Ik kan spelen met de macro’s om er voor te zorgen dat ik er een gevarieerd voedingspatroon op na houd. 

Op de overige doordeweekse dagen ben ik op mijn werk. Voor deze dagen plan ik mijn maaltijden vooruit, op mijn vrije dag bereid ik deze maaltijden voor. Dit geeft mij rust en zorgt er voor dat ik door de week heen niet te veel tijd kwijt ben aan boodschappen, maaltijden bedenken en maaltijden bereiden. Door vooruit te plannen kan ik er voor zorgen dat ik ook op deze dagen voldoende voedzame voeding binnenkrijg.”

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.