Het eetdagboek van Personal Body Coach Max Wildenberg

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?!

Vandaag gunt Personal Body Coach Max Wildenberg ons een kijkje in haar eetdagboek.

Eetdagboek Max
Eetdagboek Max

“Hi! Ik ben Max Wildenberg, 22 jaar en sinds januari 2020 Personal Body Coach. Daarnaast werk ik 32 uur in de week bij een assurantiekantoor. Op de dagen dat ik werk ga ik direct als ik klaar ben met werken meteen naar de sportschool om even lekker in beweging te zijn.

Ik vind het heel fijn werken om mijn voeding vooruit te plannen en de avond van te voren te bereiden. Zo kan ik ’s ochtends alles uit de koelkast pakken.

Mijn avondeten voor de dagen dat ik werk, bereid ik altijd in het weekend voor, zodat ik na het sporten, snel een gezonde maaltijd op tafel heb staan. Ik merk dat deze aanpak voor mij goed werkt, ik naast mijn baan toch nog in ieder geval vier dagen in de week krachttraining kan doen en mijn voeding op orde heb.

Ik ben gek op koken en vind het daarom super leuk om heel veel verschillende receptjes uit te proberen en zelf nieuwe receptjes te bedenken en te delen op mijn Instagram pagina. Ik eet geen vlees, maar wel af en toe vis. 

Over mijn Personal Body Plan

In september 2017 ben ik voor het eerst begonnen met Personal Body Plan. In januari 2019 is bij mij de knop echt volledig omgegaan en sindsdien ben ik 20 kg afgevallen. Ik ben nu echt onwijs blij en trots op mijn lichaam. Ik merk dat ik een totaal andere levensstijl heb aangemeten en zoveel beter in mijn vel zit.

Ik ben momenteel super blij en tevreden met hoe ik eruitzie en mijn doel is dan ook om dit zo goed mogelijk te behouden. Vandaar dat ik nu op onderhoud eet en mijn caloriebudget voor zowel een trainingsdag als een niet-trainingsdag hetzelfde is. Het tracken van mijn voeding biedt mij nog steeds heel veel houvast en structuur. Ik merk dat ik nu al een aantal maanden stabiel op hetzelfde gewicht blijf, dus dit is een mooie bevestiging dat mijn huidige caloriebudget goed op mijn lichaam en activiteitsniveau aansluit.

Mijn caloriebudget op een trainingsdag:

Kcal: 1845
Eiwitten: 130
Koolhydraten: 194
Vetten: 61
Vezels: 25

Max Wildenberg

12:00 Ontbijt

Op de dagen dat ik vrij ben van werk probeer ik mijn ontbijt vaak uit te stellen. Ik merk dat dit voor mij heel fijn werkt en ik hierdoor veel minder honger gedurende de dag ervaar. Daarnaast houd ik hierdoor een groter budget voor aan het einde van de dag over, waardoor ik ’s avonds nog ruimte heb voor een lekkere grote pre-bedtime meal. Ik zorg dat ik ’s ochtends eerst een paar glazen water drink en vaak twee koppen zwarte koffie. Sowieso drink ik gedurende de dag alleen water, koffie of thee.

Ik ben dol op havermout en eet dit dan ook regelmatig twee keer op een dag. Ik begon vandaag met een flink ontbijt, zodat ik goed verzadigd ben en geen honger ervaar tot aan de lunch. Ik eet mijn havermout het liefst koud, dus bereid ik het vaak de avond van tevoren. Ik maak mijn havermout klaar met een kant-en-klare eiwitshake in een flesje in de smaak vanille. Dit geeft de havermout een lekkere zoete smaak en voegt meteen wat extra eiwitten toe. Super lekker in combinatie met fruit, kwark en pindakaas/amandelpasta! Samen met een grote kop thee een heerlijk ontbijt!

 • 40 gram havermout
 • 200 gram vanille kant-en-klare eiwitshake
 • 60 gram banaan
 • 80 gram frambozen
 • 130 gram magere kwark
 • 9 gram pindakaas

Kcal: 442
Koolhydraten: 46 gram
Eiwitten: 35 gram
Vetten: 10 gram
Vezels: 12 gram

Max Wildenberg

14:45 Lunch

Op de dagen dat ik werk, eet ik vaak wat simpelere maaltijden en daarom vind ik het leuk om in het weekend iets meer uit te pakken. Vandaag maakte ik een heerlijke wrap met rucola, peen julienne, een avocado-hüttenkäse mengsel en kikkererwten. De kikkererwten heb ik eerst gemarineerd in olijfolie, paprikapoeder, zout, cajun kruiden en knoflookpoeder, vervolgens heb ik ze geroosterd in de pan. Super lekker van smaak en daarnaast een heerlijke crunchy toevoeging.

 • 1 wortelwrap
 • 18 gram rucola
 • 33 gram peen julienne
 • 50 gram avocado
 • 42 gram hüttenkäse
 • 80 gram kikkererwten
 • 3 gram olijfolie + kruiden naar smaak

Kcal: 370
Koolhydraten: 31 gram
Eiwitten: 16 gram
Vetten: 18 gram
Vezels: 11 gram

Eetdagboek Max

19:00 Avondeten

Ik zag een aantal weken geleden een recept voor ‘Gnocchi met groene asperges, ricotta en parmaham’ en die heb ik zelf iets aangepast naar een vegetarische versie. De parmaham heb ik vervangen door vegetarische spekjes.

 • 2 gram olijfolie
 • 44 gram rode ui
 • 205 gram verse gnocchi
 • 133 gram groene aspergetips
 • 50 gram tuinbonen 
 • 20 gram parmezaanse kaas
 • 25 gram ricotta
 • 50 gram vegetarische spekjes

Kcal: 634
Koolhydraten: 77 gram
Eiwitten: 26 gram
Vetten: 21 gram
Vezels: 13 gram

Eetdagboek Max

21:00 Pre-bedtime meal

Ook vandaag had ik weer lekker veel ruimte over voor een flinke pre-bedtime meal. Ik bakte deze heerlijke poffertjes. Daarbij at ik lekker nog wat blauwe bessen en magere kwark. Samen met een grote kop thee een super lekkere afsluiting van de dag!

 • 30 gram volkoren speltmeel
 • 20 gram eiwitpoeder Vanille
 • 3 gram bakpoeder
 • 1 ei
 • 100 gram Kvarg vanilla
 • 70 gram blauwe bessen
 • 90 gram magere kwark

Kcal: 403
Koolhydraten: 35 gram
Eiwitten: 47 gram
Vetten: 7 gram
Vezels: 4 gram

Afsluiting

Kcal: 1849
Koolhydraten: 189 gram
Eiwitten: 124 gram
Vetten: 55 gram
Vezels: 40 gram

Al met al een super goede dag vol met lekker eten! Ik plan mijn voeding eigenlijk altijd de avond van tevoren, zodat ik een beetje een idee heb van wat ik allemaal wil en kan gaan eten. Vandaag ook weer super tevreden over hoe het is gegaan!”

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.