Het eetdagboek van Personal Body Coach Margot Pors

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Margot Pors ons een kijkje in haar eetdagboek.

Eetdagboek margot

“Ik ben Margot Pors en ik ben 35 jaar. Ik ben getrouwd met Kevin en met onze twee kinderen (4 en 1 jaar) wonen wij in Zoetermeer. Ik werk als Personal Trainer en ben Personal Body Coach

Mijn dagen zijn vrij wisselend. Ik werk parttime. Mijn dochter is 4 jaar en zit op school. Mijn zoontje is 1 jaar en die heb ik dus de dagen dat hij niet op de opvang is. Overdag ben ik veel met moeder zijn bezig en in de vroege ochtend of avond maak ik mensen fitter. 

Ik beschouw mezelf als flexitariër en eet vrij vaak vegetarisch. Alleen deze dag dan net niet. 

Over mijn Personal Body Plan

Ik ben in maart 2015 begonnen met mijn eerste Fat Burning Plan. Tussendoor ben ik twee keer zwanger geworden. Ik volg Personal Body Plan nu voor de controle. Het is mijn stok achter de deur om op mijn voeding te blijven letten. En het is heel fijn dat ik een sportschema niet continue zelf hoef te bedenken. Momenteel is Kirsten Hogendoorn mijn coach en ik track mijn calorieën de meeste dagen van de week. Maar soms ook een dagje niet. Op die manier blijf ik er lol in houden, want elke dag alles strak invoeren vraagt veel tijd. 

Mijn caloriebudget op een trainingsdag:

Kcal: 1718
Eiwitten: 130 gram
Koolhydraten: 171 gram
Vetten:57 gram
Vezels: 24 gram

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag:

Kcal: 1634
Eiwitten: 130 gram
Koolhydraten: 157 gram
Vetten: 54 gram
Vezels: 23 gram

Eetdagboek margot

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

Dit eetdagboek heb ik bijgehouden op een trainingsdag en op een dag dat mijn dochter een halve dag naar school gaat en mijn zoontje thuis is. Al met al een hectische dag, want de wekker gaat om 6:30 en om 22:30 doe ik mijn laptop dicht. Met tussendoor mamma-PT-coach zijn 😉

06:45 Ontbijt

Woensdag is een coachdag en gaat mijn wekker om 6:30 uur. Ik begin dan mijn dag met een uur coaching. Omdat ik altijd medelijden heb met mijzelf als de wekker gaat met een 6 erin mag ik lekker ontbijten van mezelf. Dat verzacht de pijn een beetje haha. 

Vandaag nam ik een oerkoek Brownie en een ontbijtkoek zero 0% met een energiedrankje. Ik lust geen koffie, maar ik hou wel van cafeïne. 

244 Kcal
Eiwitten: 4 gram
Koolhydraten: 38 gram
Vetten: 7 gram
Vezels: 8 gram

09:15 Tussendoor

Vanaf 8.00 uur begint de kermis hier, die zich klaar maken voor school noemt. Om 8.35 uur spring ik op de fiets en dan ben ik om 9.00 uur weer thuis. Dan kleed ik de jongste van 1 aan en gaan we samen ontbijten. Hij vindt mijn maaltijd altijd lekkerder dan zijn eigen boterhammen. 

Ik nam een bietenwrap met 60 gram gerookte kipfilet en een plakje 30+ oude kaas. 

215 Kcal
Eiwitten: 20 gram
Koolhydraten: 15 gram
Vetten: 8 gram
Vezels: 2 gram

Eetdagboek margot

11:30 Lunch/Preworkout

Ik ben vandaag met mijn zoontje een uurtje gaan fietsen. Hij vindt dat prachtig en ik heb meteen wat extra beweging. Maar om 11:30 rammelt mijn maag dus wel. Ik haal meestal voor 2 dagen eten in huis, dus ik had nog wat over van mijn lunch van gisteren. 200 gram courgetti met 100 gram vegetarische blokjes. Ik voeg hier 10 gram verse pesto aan toe en bak met een no-calorie spray.  Ook neem ik rond 12:00 uur een Barebells Salty Peanut eiwitreep. Ik haal straks mijn dochter uit school en leg dan mijn zoontje op bed. Dan ga ik thuis trainen in mijn studio en kan mijn maaltijd mooi zakken.

392 Kcal
Eiwitten: 37 gram
Koolhydraten: 25 gram
Vetten: 17 gram
Vezels: 13 gram

14:00: Tussendoor

Na het trainen (en spelen van mijn dochter) mag zij een filmpje kijken zodat ik nog wat deelnemers kan coachen. Omdat ik van 17:00-21:00 werk, neem ik om 16 uur een wat grotere maaltijd. Bewust tegen een energie dipje, want dan saboteer ik mijzelf vaak met chocolade. 

Omdat ik een dramatisch slechte fruit eter ben, maak ik het mezelf heel makkelijk. Ik koop 225 gram voorgesneden meloen mix! 

65 Kcal
Eiwitten: 2 gram
Koolhydraten: 14 gram
Vetten: 0 gram
Vezels: 1 gram

16:30 & 19:30 Avondeten

Omdat ik mij nu dus aan het klaar maken ben om 4 uur PT te geven, eet ik wat meer. Voornamelijk in volume en dan heb ik om 19:30 uur nog wat kleins. Ik eet eerst een tonijnsalade met tomaat en paprika. Drie uur later eet ik dan wederom een bietenwrap met 30 gram kipfilet en 15 gram Boerenkaas 48+. Omdat ik wat gaarder ben dan anders, neem ik om 20:00 uur ook nog een energiedrankje. Normaal gesproken drink ik 1 cafeïne drankje per dag, maar soms heb je van die dagen als je jongste 17 maanden is… 😉

419 Kcal
Eiwitten: 46 gram
Koolhydraten: 23 gram
Vetten: 13 gram
Vezels: 6 gram

22:00: Tussendoor

Om 22:00 uur check ik altijd mijn laatste coachberichten en eet ik graag een protein chocolade pudding. Ook voer ik dan mijn “trek” momentjes in. Ik heb vandaag afgesproken dat ik 3 mini Mentos mocht. Ik ben een enorme snoepkont en heb deze drie kleine rolletjes over de dag verdeeld. Op die manier plunder ik dus niet de hele snoepkast. Misschien wat raar, maar het werkt! 🙂

272 Kcal
Eiwitten: 20 gram
Koolhydraten: 40 gram
Vetten: 4 gram
Vezels: 0 gram

Afsluiting

1607 Kcal
Eiwitten: 129 gram
Koolhydraten: 155 gram
Vetten: 49 gram
Vezels: 30 gram

Vandaag was een beetje een gekke dag. De enige dag dat ik niet met mijn gezin eet is de woensdag. Ik wilde vandaag ook wel wat samen maken, maar mijn man had enorm trek in pasta en ik niet. Dus dan kookt hij voor de kindjes en zichzelf als ik weg ben en maak ik voor mijzelf wat makkelijks. Omdat ik vrijdag wat lekkers ga eten, spaar ik elke dag deze week 100 calorieën. Dat is vandaag ook gelukt. Al met al ben ik redelijk tevreden, hoewel ik misschien een energiedrankje minder had willen nemen. Maar daar werk ik aan 😉 Tussendoor heb ik ook nog 2,5 liter water gedronken. Ik heb mijn groente en fruit doelen afgetikt evenals de eiwitten en vezels, dus al met al een mooie dag!”

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.