Het eetdagboek van Personal Body Coach Joyce Reedijk

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Plan Coach Joyce Reedijk ons een kijkje in haar eetdagboek.

“Hoi! Ik ben Joyce, 34 jaar en ik woon samen met mijn vriend en hond Nox in Zwijndrecht. Ik werk 4 dagen per week als reisadviseuse. Daarnaast ben ik nu Personal Body Plan Coach. Al met al een druk leven, maar ik hou ervan!

In 2019 kreeg ik een burn-out. Ik ben een echte emotie-eter en tijdens mijn burn-out ben ik dan ook ruim 15 kilo aangekomen. Toen het mentaal weer een stuk beter ging besefte ik mij dat ik fysiek ook het roer om moest gooien. Mijn vriend had Personal Body Plan gezien en heeft mij aangemoedigd om dit avontuur aan te gaan. Vanaf juni 2019 heb ik mezelf ingeschreven.

Samen met mijn Personal Body Coach Lisa Minjon ben ik op zoek gegaan naar de betere versie van mezelf! En hoe. Ik ben begonnen met het Fat Burning Plan en omdat ik daar mijn doelstelling heb bereikt ben ik nu begonnen met Muscle Shaping Plan. Dit kan je terugzien in mijn calorie budget. Deze is zoveel hoger als toen ik begon met Personal Body Plan. Hier moest ik in het begin heel erg aan wennen.

Een leuk weetje is dat mijn vriend ook al bijna een jaar lang deelnemer is van Personal Body Plan en wij samen gecoached worden door Lisa.

Voor het tracken van mijn voeding gebruik ik de calorietracker.

Joyce

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag:

Kcal: 2065
Eiwitten: 120 gram
Koolhydraten: 250 gram
Vetten: 65 gram
Vezels: 28 gram

Mijn caloriebudget op een trainingsdag:

Kcal: 2190 
Eiwitten: 120 gram
Koolhydraten: 270 gram
Vetten: 70 gram
Vezels: 30 gram

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

Eetdagboek Joyce

08:30 Ontbijt

Mijn ochtend begint altijd met het uitlaten van onze hond. Ik vind het heerlijk om op tijd uit bed te gaan, want zo haal je het optimale uit je vrije dag. De ochtend beginnen we met een goed ontbijt. Op mijn vrije dagen vind ik het leuk om allerlei nieuwe recepten uit te proberen. Zo ook vandaag met de Yoghurt Bowl met kokos kwark en framboos.

Kcal 347
Eiwitten 25,4 gram
Koolhydraten 44,8 gram
Vetten 6,1 gram
Vezels 2,7 gram

Na het ontbijt is het tijd om te gaan sporten. Sinds de sportscholen weer open zijn, heb ik mijn trainingslocatie weer om laten zetten naar PBP@Gym. Er gaat voor mij toch niets boven het sporten in een sportschool.

Eetdagboek Joyce

11:00 Tussendoor

Barbells eiwitreep en koffie

Ik ben lang aan het zoeken geweest naar mijn ideale eiwitreep, en uiteindelijk uitgekomen bij Barebells. I love it! Heel eerlijk gezegd probeer ik mijn eiwitten zoveel mogelijk uit “normale” producten te halen, maar ik neem deze eiwitreep altijd als een beloning na het sporten. Heerlijk met een kopje koffie.

Kcal 203
Eiwitten 20,3 gram
Koolhydraten 15,2 gram
Vetten 7,7 gram
Vezels 4,7 gram

Na dit genietmomentje is het tijd om een heerlijke wandeling te maken met de hond. Een groot voordeel van een hond is dat je altijd naar buiten moet, weer of geen weer. Vandaag zijn we naar een mooi park geweest en hebben we een aardig groot rondje langs het water gemaakt.

Eetdagboek Joyce

12:30 Lunch

Pistolet met kipfilet en gebakken ei

Een gezonde levensstijl wil niet zeggen dat je niet meer uitgebreid kan lunchen of dat je alleen nog maar sla mag eten. Vandaag staan deze twee belegde volkoren pistoletjes op het menu. De ene heb ik belegd met 50 gram flinterdunne kipfilet, romaine sla en cherrytomaatjes. De andere heb ik belegd met een gebakken ei met 10 gram geraspte 30+ kaas en 2 plakjes bacon.

Ook heb ik zelf limonade gemaakt. Ik drink heel veel Spa Rood, maar soms wil ik weleens wat anders, vandaag heb ik in aan mijn Spa Rood frambozen en blauwe bessen toegevoegd, voor een subtiele smaak.

Kcal 544
Eiwitten 37,9 gram
Koolhydraten 65,7 gram
Vetten 16,1 gram
Vezels 9,2 gram

Eetdagboek Joyce

15:30 Tussendoor

1 plakje Ontbijtkoek Zero en 15 gram ongezouten cashewnoten

Op dit moment hebben wij thuis ook een grote verbouwing. Mijn middag stond dan ook in het teken van schuren, schuren en nogmaals schuren. Na al dit klussen had ik een tussendoortje wel verdiend.

Kcal 166
Eiwitten 4 gram
Koolhydraten 19,6 gram
Vetten 7,8 gram
Vezels 6,1 gram

Eetdagboek Joyce

18:30 Avondeten

Rauwe witlof salade met minikrieltjes en kipfilet, daarna een perenijsje.

Ik vind het heerlijk om een salade te eten. In dit geval een rauwe witlofsalade met appel, wilde perzik en augurk. Gekookte aardappelen vind ik niet heel erg lekker, vandaar de gebakken minikrieltjes. Als toetje hebben wij vandaag een heerlijk perenijsje.

Kcal 647
Eiwitten 32,1 gram
Koolhydraten 67,9 gram
Vetten 24,9 gram
Vezels 4,6 gram

Eetdagboek Joyce

20:30 Tussendoor

Chocolade bananenbrood volgens recept van Personal Body Plan

Sinds ik begonnen ben met Personal Body Plan, ben ik steeds meer gaan experimenteren met gezonde recepten en gezond bakken. De recepten die Personal Body Plan in de database heeft staan, gebruik ik hiervoor vaak als inspiratie en ik pas die hier en daar aan. Zo heb ik voor dit bananenbrood het recept gebruikt van het Chocolade Bananenbrood en dit recept heb ik aangepast naar mijn eigen smaak.

Kcal 221
Eiwitten 5,4 gram
Koolhydraten 36,7 gram
Vetten 4,8 gram
Vezels 5 gram

Afsluiting

Totaal: 

Kcal 2178 
Eiwitten 126 gram
Koolhydraten 262 gram
Vetten 68 gram
Vezels 33 gram

Dit was het voor vandaag, een mooie volledig groene dag. Elke dag ben ik weer verrast wat ik kan eten binnen mijn caloriebudget. Ik vond het een prima dag en ik hoop dat ik jullie een goed kijkje heb kunnen geven in mijn eetschema.”

Wil jij Joyce als Personal Body Coach? Neem dan een kijkje op haar coachpagina.

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.