Het eetdagboek van Personal Body Coach Jacqueline Hoge

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Jacqueline Hoge ons een kijkje in haar eetdagboek tijdens haar wintersportvakantie.

Jacqueline

“Ik ben Jacqueline Hoge, 46 jaar. Ik ben Personal Body Coach en werk mee binnen onze eigen bedrijven. Daarnaast ben ik moeder van 3 jongens van 13, 19 en 22 jaar en ben ik alweer jaren samen met mijn jeugdliefde Frank.

Omdat ik zelf mijn agenda kan bepalen heb ik nooit een standaard dagindeling. Ik kijk vaak wat er op mijn pad komt en wat er voor afspraken in de agenda staan. Daar pas ik mijn dag dan op aan. Vaak is dat een combinatie van werken, sporten en de onvermijdelijke huishoudelijke taken. Ik ben dol op eten en een goed glas wijn en eet dus echt alles.

Ik doe (met een paar pauzes ertussen) sinds begin 2015 Personal Body Plan. Ik vind het fijn om goed voor mijn lichaam te zorgen en fit te blijven. Door Personal Body Plan heb ik geleerd dat het prima te doen is om er goed uit te blijven zien en tegelijkertijd te genieten van lekker eten. Ook als je 40+ bent! Daarnaast ben ik door Personal Body Plan echt fan van krachttraining geworden en kick ik er echt op om mezelf uit te blijven dagen. Dat ik daardoor ook nog eens meer kan eten vind in een hele fijne bijkomstigheid.

Ik eet vaak op gevoel, maar track ook regelmatig mijn calorieën om weer even vinger aan de pols te houden en te kijken of ik goed zit. 

Op dit moment zit ik weer in een licht calorietekort nadat ik een periode van spieropbouw heb gedaan deze winter. Deze week ben ik op wintersport en ik neem jullie mee wat ik allemaal op zo’n dag eet. Ik schat mijn voedingsinname, dus het kan een afwijken van de daadwerkelijke hoeveelheden.

Mijn caloriebudget op een trainingsdag:

Kcal:1716
Eiwitten:128
Koolhydraten:159
Vetten:63
Vezels:24

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag:

Kcal: 1634
Eiwitten: 128
Koolhydraten: 146
Vetten: 60
Vezels: 23

Mijn eetdagboek tijdens een wintersportvakantie

Jacqueline eetdagboek

08:30 Ontbijt

Grote bak yoghurt met vers fruit en noten en een paar eetlepels havermout, 2 cappuccino’s en een groot glas water.

Ik schat: 

525 kcal
53 gram koolhydraten
28 gram eiwitten
22 gram vetten
4 gram vezels

JacquelineJacqueline eetdagboek

10:30 Tussendoor

Cappuccino (zonder suiker) en een glas water

56 kcal
4 gram koolhydraten
3 gram eiwitten
3 gram vetten
0 gram vezels

Jacqueline eetdagboek

13:30 Lunch

Cola light en daarna een heerlijke steak tartaar met volkoren brood, de boter heb ik niet helemaal opgegeten. Bij zo’n lekker bordje op de berg neem ik graag een goed glas witte wijn! Uiteraard met een groot glas water erbij. Ik gok dat de macro’s waren:

512 kcal
36 gram koolhydraten
40 gram eiwitten
14 gram vetten
8 gram vezels

17:00 Tussendoor

Na het skiën nog een Prosecco met Tiroler Speck en een glas water. De crackers die erbij werden geserveerd heb ik niet genomen.

122 kcal
2 gram koolhydraten
6 gram eiwitten
3 gram vetten
0 gram vezels

Jacqueline eetdagboek

20:00 Avondeten

De diners in Italië zijn altijd met meerdere gangen en ik hou er van om altijd eerst langs het saladebuffet te lopen voor een groot bord groenten. Daarna volgt een heldere bouillon met eiernoedels. Het tussengerecht (pasta) sla ik over.

Als hoofdgerecht heb ik gekozen voor een lekker stuk gebakken zalm op een bedje van diverse groenten. Het toetje was een machtig chocoladeding, waar ik maar een klein hapje van heb genomen, omdat ik al voor meer dan 80% vol zat. Maar dus wel even lekker van geproefd!

Ook nu nam ik weer een lekker glas wijn en veel water. Afgesloten met een espresso zonder suiker.

583 kcal
34 gram koolhydraten
40 gram eiwitten
20 gram vetten
10 gram vezels

Afsluiting

Ik heb vandaag lekker gegeten. In totaal zat ik op: 

1850 kcal
130 gram koolhydraten
123 gram eiwitten
65 gram vetten 
22 gram vezels

Ik vond het een prima dag voor een wintersportvakantie. Ik probeer altijd een juiste mix te vinden van genieten en een beetje opletten en dat is goed gelukt.”

Wil jij Jacqueline als Personal Body Coach tijdens jouw Personal Body Plan? Neem dan een kijkje op haar coachprofiel.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.