Het eetdagboek van Personal Body Coach Henny

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Henny ons een kijkje in haar eetdagboek.

Eetdagboek Henny

“Mijn naam is Henny. Ik ben 31 jaar en werk in Amsterdam als Officemanager voor een televisie productiebedrijf. Een functie waarin ik de hele dag lekker druk ben en geen enkele dag is hetzelfde. Daarnaast ben ik sinds kort Personal Body Coach, iets wat ik vanaf dag één van mijn eigen Personal Body Plan wilde gaan doen. 

Eigenlijk was ik iemand die nooit echt op voeding lette of überhaupt iets aan sport deed. Totdat ik 8,5 jaar geleden een ongeluk kreeg waarbij ik rug- en nekklachten opliep. Hierdoor had ik geen kracht meer in mijn linkerarm en kon ik mijn hoofd en romp niet los van elkaar bewegen. Na jaren de sportschool gesponsord te hebben, ben ik op zoek gegaan naar een voor mij uitdagendere sport. Het werd een lesje Crossfit en ik was daarna meteen om. Nu 4 jaar later doe ik dat gemiddeld 4-5 keer in de week (als het weer mogelijk is).

Eetdagboek Henny

Ik doe nu ongeveer 10 maanden Personal Body Plan (in februari 2020 begonnen) en ik had dit veel eerder moeten doen. Ik ben begonnen omdat ik van mijzelf toch wel iets moest afvallen. Ik at alles, sportte 5 keer in de week, maar zag geen resultaat. Ik heb een stok achter de deur nodig van iemand die mij controleert. Ik weet wat gezonde voeding is, maar voelde geen druk om het vol te houden.

Ik ben begonnen met het Fat Burning Plan en na 6 maanden begonnen met Muscle Shaping Plan. De overstap was in het begin even wennen. Ik moest ineens veel meer gaan eten, maar ik zou nu niet meer anders willen.
Mijn coach is Marinke Termorshuizen, een coach waar ik superblij mee ben. Mijn overstap naar haar na mijn eerste maand was dus een goede keuze.

Om mijn voeding bij te houden track ik mijn calorieën. Ik vind het prettig exact te weten wat ik binnen krijg. In het begin was het wennen en veel werk, maar door de standaard maaltijden die je kunt invullen ben je steeds sneller klaar. Ik eet geen vlees en vis en zo min mogelijk zuivelproducten. Zo eet ik soya yoghurt, doe ik havermelk door mijn koffie, maar vind ik een plakje kaas een keer niet heel erg.

Mijn nummer 1 voedingstip: Doe pindakaas door je kwark of soja yoghurt! Mijn favoriete ontbijtje of pre workout is: soja yoghurt, natuurlijke pindakaas met stukjes, banaan en pure chocolade.

Mijn caloriebudget op een trainingsdag: 

Kcal: 2325
Eiwitten: 122 gram
Koolhydraten: 259 gram
Vetten: 89 gram
Vezels: 32 gram

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag: 

Kcal: 2226
Eiwitten: 122 gram
Koolhydraten: 241 gram
Vetten: 86 gram
Vezels: 31 gram

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

Eetdagboek Henny

09:45 Ontbijt 

Ik ontbijt altijd pas op kantoor, want ik houd er niet van om vroeg te ontbijten. Daarom neem ik in de auto naar het werk altijd een haver cappuccino mee. Mijn ontbijt bestond uit havermout met pindakaas en een appel.

Kcal: 491 kcal
Eiwitten: 15 gram
Koolhydraten: 70 gram
Vetten: 16 gram
Vezels: 10 gram

Eetdagboek Henny

 11:30 Tussendoor 

Om niet hangry te worden eet ik tussendoor nog een mueslibol met belegen kaas.

Kcal: 279
Eiwitten: 11 gram
Koolhydraten: 31 gram
Vetten 12 gram
Vezels: 3 gram

Eetdagboek Henny
Eetdagboek Henny

12:45 Lunch 

Mijn lunch bestaat uit een salade van edamame boontjes, bietjes, spinazie, rode paprika, avocado en geitenkaas en een broodje met mozzarella. 

Kcal: 556
Eiwitten: 32 gram
Koolhydraten: 49 gram
Vetten: 25 gram
Vezels: 14 gram

Eetdagboek Henny

17:00 Tussendoor 

Vandaag ga ik sporten dus eet ik mijn standaard pre workout meal van soja yoghurt, pindakaas, banaan en mango. Ik eet dit gemiddeld 1,5 – 2 uur voordat ik ga sporten. 

Kcal: 433
Eiwitten: 21 gram
Koolhydraten: 37 gram
Vetten: 20 gram
Vezels: 9 gram

Eetdagboek Henny

20:00 Avondeten 

Als avondeten is het groene curry met verschillende groentes.

Kcal: 472
Eiwitten: 26 gram
Koolhydraten: 57 gram
Vetten: 13 gram
Vezels: 5 gram

21:30 Tussendoor 

En voor het slapen gaan nog een banaan eiwitshake. 

Kcal: 92
Eiwitten: 19 gram
Koolhydraten: 2 gram
Vetten: 1 gram
Vezels: 1 gram

Afsluiting 

Kcal: 2323
Eiwitten: 124 gram
Koolhydraten: 247 gram
Vetten: 87 gram
Vezels: 42 gram

Vandaag was een goede dag, goed gegeten en alleen maar groene balkjes. Ik vul ook in de ochtend alles al in wat ik die dag ga eten. Zo zorg ik ervoor dat ik een houvast heb en niet snel iets anders te eten ga pakken als ik honger heb of over mijn budget heen ga. Voor mij werkt dit het beste.”

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.