Het eetdagboek van Personal Body Coach Gianna Steijger

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Gianna Steijger ons een kijkje in haar eetdagboek.

“Mijn naam is Gianna Steijger en ik ben 27 jaar oud. Afgelopen november ben ik afgestudeerd als orthopedagoog. Na mijn studie ben ik eerst even op vakantie gegaan, een roadtrip van 1,5 maand door Australië.

Sinds 1 februari ben ik werkzaam als orthopedagoog bij de poli kinder- en jeugdpsychiatrie/ psychologie. Hier doe ik voornamelijk diagnostiek bij kinderen met verschillende syndromen om te kijken of er sprake is van een ontwikkelingsstoornis. Naast deze enorm leuke baan ben ik sinds juli 2019 ook Personal Body Coach. Ik vind de afwisseling tussen deze twee banen heel leuk en interessant. Daarnaast kan ik ook de kennis van beide plekken toepassen.

Naast mijn werk heb ik natuurlijk ook hobby’s, zo vind ik het heerlijk om te sporten. Ik doe op dit moment drie keer in de week krachttraining en ongeveer twee keer in de week een groepsles in de sportschool. Voorheen was ik fanatiek handbalster, maar helaas moest ik hiermee stoppen door een blessure. Naast sporten vind ik het leuk om met vrienden een drankje te doen, ook zing ik graag en kan ik genieten van een serie op Netflix.

Gianna eetdagboek

In januari 2017 ben ik begonnen met Personal Body Plan. Ik had daarvoor meerdere diëten gevolgd, steeds viel ik wel af maar het kwam er net zo hard weer aan. Ik was het zat om te zwaar te zijn, maar toch durfde ik mij eerst niet in te schrijven. Ik dacht dat het niet zou passen bij mijn levensstijl en dat het alleen voor mensen met blokjes buiken was. Uiteindelijk heb ik toch de stap genomen en hier ben ik nog steeds onwijs blij mee.

Mijn doel is nog steeds strakker en fitter worden en ik volg het Fat Burning Plan. Er zijn veel diepe dalen geweest, waardoor ik mijn doel nog steeds niet behaald heb. Zo raakte ik goed geblesseerd en kon ik niet tot weinig sporten. Ik raakte hierdoor in een dip en at ook niet altijd wat goed voor mij was. Gelukkig had ik een onwijs lieve en leuke coach die mij erdoorheen sleepte.

Eerst ben ik gecoacht door Charlotte de Weerdt, zij heeft mij de kneepjes van Personal Body Plan geleerd. Daarnaast heeft zij mij in laten zien dat feestjes en borrels goed kunnen passen bij een fitte leefstijl. Daarna ben ik gecoacht door Anneke Rijks, zij heeft mij geleerd om te luisteren naar mijn lichaam. Dit had ik op dat moment ook heel hard nodig vanwege mijn blessure. Normaal gaf ik vol gas en ging ik volledig over mijn grenzen heen, nu weet ik wanneer ik moet stoppen om zo niet een paar dagen mank te hoeven lopen. 

Ik maak gebruik van de calorietracker. Dit vind ik een hele fijne manier om mijn voeding bij te houden. Ja, ik ben het ook weleens zat, zo heb ik een half jaar intuïtief gegeten, maar hiermee haalde ik niet de progressie die ik wilde. De tracker geeft mij enorm veel houvast en controle.

Mijn caloriebudget op een trainingsdag:

Kcal: 1648
Eiwitten: 130 gram
Koolhydraten: 158 gram
Vetten: 55 gram
Vezels: 23 gram

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag:

Kcal: 1568
Eiwitten: 130 gram
Koolhydraten: 145 gram
Vetten: 52 gram
Vezels: 22 gram

Mijn eetdagboek op een niet-trainingsdag

Gianna eetdagboek

07:30 Ontbijt

Dagelijks ontbijt ik met een schaaltje kwark (250 gram). Vandaag had ik hieraan zomerfruit uit de diepvries (100 gram) en zelfgemaakte granola (15 gram) toegevoegd. 

Kcal: 310
Eiwitten: 29 gram
Koolhydraten: 25 gram
Vetten: 9 gram
Vezels: 6 gram

Gianna eetdagboek

09:15 Tussendoor

Een sinaasappel

Kcal: 77
Eiwitten: 1 gram
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 2 gram
Vezels: 3 gram

Gianna eetdagboek

12:00 Lunch

De lunch werd vandaag op werk verzorgd, omdat ik een introductiebijeenkomst van mijn nieuwe werk had. Er was veel keuze, maar ook heel veel ongezonde keuze. Ik koos een volkoren broodje met kaas en nam daarbij een glas water.

Kcal: 267
Eiwitten: 15 gram
Koolhydraten: 33 gram
Vetten: 8 gram
Vezels: 6 gram

Gianna eetdagboek

15:00 Tussendoor

Als tussendoortje had ik een stukje zwarte bonen brownie meegenomen. Dit vind ik echt een onwijs lekker tussendoortje en ik kan hier moeilijk vanaf blijven. Het recept kun je vinden op de website van Jenny Alvares.

Kcal: 102
Eiwitten: 3 gram
Koolhydraten: 15 gram
Vetten: 4 gram
Vezels: 3 gram

Gianna eetdagboek

18:30 Avondeten

Een heerlijk bord pasta. Ik maakte de pastasaus al op zondag. Hiervoor gebruik ik de volgende ingrediënten, per persoon:

  • Italiaanse roerbakgroenten (200 gram)
  • Champignons (70 gram)
  • Tomatenblokjes (200 gram)
  • Tartaar (120 gram)
  • Olijfolie (5 gram)
  • Pasta volkoren gekookt (120 gram)
  • Italiaanse kruiden naar smaak

Rul eerst de tartaar in wat olijfolie, voeg de groenten toe en bak even mee. Vervolgens doe je de tomatenblokjes erbij en wat Italiaanse kruiden, zout en peper. Laat dit even pruttelen en je saus is klaar. 

Kcal: 529
Eiwitten: 38 gram
Koolhydraten: 47 gram
Vetten: 20 gram
Vezels: 12 gram

Gianna eetdagboek

20:30 Pre-Bedtime Meal

Als pre-bedtime meal nam ik nog een lekker bakje kwark (250 gram), met 15 gram eiwitpoeder, chocolade flavor drops en 20 gram cranberry notenmix.

Kcal: 342
Eiwitten: 42 gram
Koolhydraten: 17 gram
Vetten: 11 gram
Vezels: 2 gram

Afsluiting

Kcal: 1627
Eiwitten: 128 gram
Koolhydraten: 148 gram
Vetten: 53 gram
Vezels: 30 gram

Vandaag was een prima dag naar mijn idee. Als ik kijk naar de Daily Essentials, dan zaten deze er allemaal in. Ik drink over de gehele dag veel water. Ik neem altijd een fles water mee naar werk en deze moet voor de lunch op zijn. Tussendoor drink ik ook nog een stuk of 5 koppen thee. Daarnaast vond ik het goed dat ik de saucijzenbroodjes en worstenbroodjes op werk heb laten staan. Ik vind deze er altijd lekker uit zien, maar als ik ze gegeten heb dan vind ik het toch niet zo lekker. Wat ik heb geleerd is dat vooraf plannen heel prettig is, dan hoef ik op de dag zelf niet meer zoveel na te denken over het eten.”

Wil jij Gianna als Personal Body Coach tijdens jouw Personal Body Plan? Neem dan een kijkje op haar coachprofiel.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.