Het eetdagboek van Personal Body Coach Francoise van Isselmuden

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Francoise van Isselmuden ons een kijkje in haar eetdagboek.

Francoise eetdagboek

“Ik ben Francoise van Isselmuden en ik ben 25 jaar. In het dagelijks leven ben ik master student bewegingswetenschappen. Daarnaast ben ik werkzaam als Personal Body Coach, hardlooptrainer en werk ik in een hardloopschoenenwinkel.

Sinds een tijdje start ik als het even kan m’n ochtend met een half uurtje yoga, daarnaast doe ik 2x per week aan krachttraining, hardloop ik 3 à 4 keer en fiets ik graag met mooi weer. Ik eet al een tijd vegetarisch en sinds een jaar eet ik ongeveer 90% veganistisch.

Ik volg Personal Body Plan al 3 jaar en heb vrij snel de switch gemaakt naar het Running Plan. Het Running Plan geeft mij een goed houvast naast het vele duursporten wat ik doe. De krachttraining ter ondersteuning en inzicht in mijn voeding vind ik belangrijk, omdat ik op sommige dagen erg veel verbrand.

Mijn caloriebudget op een trainingsdag:

Kcal: 1741
Eiwitten: 130 gram
Koolhydraten: 175 gram
Vetten: 58 gram
Vezels: 24 gram

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag:

Kcal: 1656
Eiwitten: 130 gram
Koolhydraten: 160 gram
Vetten: 55 gram
Vezels: 23 gram

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

De wekker gaat om half 7 uur en ik begin met een half uurtje yoga. Vervolgens ga ik gelijk naar buiten om een half uur te hardlopen.

Francoise eetdagboek

09:00 Ontbijt

Er staat een werkdag op de planning en ik heb net getraind dus ontbijt stevig met een lekkere kop decafé cappuccino.

1 banaan, 40 gram soja eiwitpoeder, 130 gram bevroren mango, theelepel chiazaad, 5 gram gepofte spelt, 20 gram noten, decafé cappuccino met 130 gram sojamelk 

Kcal 494
Eiwitten: 44 gram
Koolhydraten: 51 gram
Vetten: 12 gram
Vezels: 7 gram2

Francoise eetdagboek

11:30 Tussendoor

Als lekker tussendoortje eet ik een grapefruit en een vegan eiwitreep

Kcal 234
Eiwitten: 11 gram
Koolhydraten: 29 gram
Vetten: 7 gram
Vezels: 1 gram

Francoise eetdagboek

14:00 Lunch

Mijn standaard lunch op werk is vaak soja yoghurt met fruit en wat muesli, die ben ik vandaag vergeten, dus gaan we voor de simpele uitvoering haha.

200 gram alpro go on, 1 appel

Kcal 197
Eiwitten: 12 gram
Koolhydraten: 20 gram
Vetten: 7 gram
Vezels: 6 gram

Francoise eetdagboek

17:00 Tussendoor

Na m’n werk ga ik gelijk door naar de sportschool en daarom neem ik nog wat koolhydraten. Zo heb ik voldoende energie heb om nog lekker te kunnen trainen.

150 gram wortels, 1 banaantje 

Kcal 118
Eiwitten: 2 gram
Koolhydraten: 23 gram
Vetten: 1 gram
Vezels: 6 gram5

Francoise eetdagboek
Francoise eetdagboek

20:00 Avondeten

Lekker getraind en tijd voor eten! Helaas heeft het coronavirus er nog niet voor gezorgd dat ik een keukenprinses ben geworden. Dus ook vanavond maak ik een van m’n lievelingsgerechten; PIZZA!! Wel een wat gezondere variant. Wraps als pizzabodem vind ik ideaal.

2 bieten wraps, 70 gram tomatenpuree, 65 gram champignons, 75 gram paprika, 87 gram vegetarische kipstukjes, 55 gram gegrilde artisjokken, 50 gram vegan kaas

 (612 Kcal + 30 eiwitten + 60 koolhydraten + 25 vetten + 17 vezels)

Kcal 612
Eiwitten: 30 gram
Koolhydraten: 60 gram
Vetten: 25 gram
Vezels: 17 gram

Francoise eetdagboek

21:00 Tussendoor

’s Avonds heb ik nog zin in wat zoets dus sluit de dag af met een bak soja yoghurt.

200 gram Alpro soja go on, 5 gram gepofte spelt, 10 gram noten

Kcal 206
Eiwitten: 15 gram
Koolhydraten: 13 gram
Vetten: 10 gram
Vezels: 3 gram

Afsluiting

Vandaag sluit ik de dag af met de volgende kcal en macros:

Kcal 1853
Eiwitten: 115 gram
Koolhydraten: 195 gram
Vetten: 62 gram
Vezels: 40 gram

Op dagen dat ik moet werken heb ik vaak aardige structuur in mijn timing, maar wanneer ik vrij ben kan dit heel wisselend zijn en eet ik echt wanneer ik zin heb of het uitkomt. Ik heb een lekker sportief dagje gehad en goed op gevoel kunnen eten. Het was vandaag ook weer een volledig vegan dagje, dus dat vind ik zelf ook wel prettig.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.