Het eetdagboek van Personal Body Coach Esmée Sluijs

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Esmée Sluijs ons een kijkje in haar eetdagboek.

Esmée eetdagboek
Esmée eetdagboek

“Ik ben Esmée en ik ben 25 jaar oud. Mijn hobby’s zijn CrossFit en koken/bakken. Ik werk als stewardess binnen Europa. Daarnaast ben ik Personal Body Coach. Sinds 3 jaar weet ik dat ik een intolerantie heb voor gluten en lactose. Het was aan het begin even wennen, maar inmiddels weet ik niet meer beter dan dit. Er zijn tegenwoordig veel alternatieven, zo heb je in de supermarkt lactose vrije of plantaardige varianten. Dat geldt ook voor glutenvrije producten! In restaurants zijn er ook steeds meer glutenvrije opties te vinden.

Vanwege het coronavirus zit ik helaas veel thuis. Ik vlieg gemiddeld nog eens per week en er zijn geen nachtstops meer in het buitenland. Ik heb nu meer tijd om te koken en te bakken. Hier geniet ik ook weer van omdat ik normaal gesproken vanwege mijn werk veel buiten de deur eet.

Inmiddels kan ik ook weer buiten en binnen trainen bij CrossFit. Toen dit niet kon heb ik thuis getraind met mijn PBP@Home schema en ik deed CrossFit workouts buiten. Ik had gelukkig dumbbells die ik hiervoor kon gebruiken en ik werd steeds creatiever met gewichten verzwaren.

Ik ben begonnen met Personal Body Plan omdat ik moeite had om de juiste balans te vinden in mijn voeding. Nu ik deze gevonden heb, zit ik veel lekkerder in mijn vel. Portiecontrole en plannen zijn belangrijk voor mij! Ik gebruik zelf de tracker.

Nu ik thuis ben kan ik de keukenweegschaal gebruiken, maar als ik onderweg ben voor werk schat ik het altijd in. Ik eet momenteel op onderhoud en ik heb elke dag hetzelfde budget omdat ik dit prettiger vind. Ik train twee keer per week thuis en ik ga twee/drie keer per week naar CrossFit.

Mijn caloriebudget:

Kcal: 1771
Eiwitten: 112 gram
Koolhydraten: 189 gram
Vetten: 63 gram
Vezels: 24 gram

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

Esmée eetdagboek

07:30 Ontbijt

Als ik ga naar CrossFit ga, eet ik eigenlijk altijd gelijk mijn ontbijt. Mijn ontbijt ziet er vrijwel altijd hetzelfde uit, namelijk kwark met fruit en een kopje koffie. Zaterdag had ik lekker aardbeien gehaald op de markt, dus die at ik vandaag bij mijn ontbijt.

Magere lactosevrije kwark, aardbeien, noten en lijnzaad.

Kcal: 272
Koolhydraten: 16 gram
Eiwitten: 26 gram 
Vetten: 11 gram 
Vezels: 4 gram 

Esmée eetdagboek

10:00 Tussendoor

‘After we workout, we eat!’

‘Nicecream’ banaan, zomerfruit, soja eiwitpoeder, ongezoete soja melk en coco pops als topping.

Kcal: 365
Koolhydraten: 48 gram
Eiwitten: 30 gram 
Vetten: 3 gram 
Vezels: 3 gram

Esmée eetdagboek

13:45 Lunch

Mijn lunch bestaat uit drie eieren met een half zakje roerbakgroenten. Ik at hier nog 3 rijstwafels bij.

Kcal: 358
Koolhydraten: 34 gram
Eiwitten: 23 gram 
Vetten: 14 gram 
Vezels: 6 gram

16:45 Tussendoor

Een vegan eiwitreep en een appel. Ik vind een eiwitreep altijd een fijn tussendoortje.

Esmée eetdagboek

18:30 Avondeten

Ik kies er bewust voor om niet alle dagen vlees te eten. Ik lees altijd wel even de achterkant van de vleesvervangers, want in veel varianten zitten gluten verwerkt. Deze champignonburger is wel glutenvrij! Zoete aardappel maak ik altijd in de oven met wat olijfolie en kruiden.

Zoete aardappel uit de oven, broccoli en een champignon burger. 

Kcal: 496
Koolhydraten: 66 gram
Eiwitten: 16 gram 
Vetten: 20 gram 
Vezels: 16 gram

Afsluiting

Totaal: 

Kcal: 1692
Koolhydraten: 181 gram
Eiwitten: 116 gram 
Vetten: 57 gram 
Vezels: 33 gram

Sinds ik thuis zit is het nog makkelijker om controle te hebben over mijn voeding en macro’s. Dat komt voornamelijk omdat ik zelf kook. Als ik buiten de deur eet probeer ik altijd wel bewuste keuzes te maken en rekening te houden met mijn budget.

Het werkt voor mij op dit moment heel goed om mijn avond eten alvast in te plannen zodat ik daar gedurende de dag al rekening mee kan houden. Vandaag heb ik iets minder dan mijn budget gegeten. Ik vind het fijn om gedurende de week wat kcal te ‘sparen’ zodat ik in het weekend eventueel wat extra ruimte heb.”

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.