Het eetdagboek van Personal Body Coach Emma

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Emma ons een kijkje in haar eetdagboek.

eetdagboek Emma

“Ik ben Emma, 27 jaar en ik woon samen met mijn vriend en kat Ponky in een dorpje in de omgeving van Den Bosch. Ik werk als pedagogisch medewerker in de kinderopvang, waar ik 4 middagen in de week de BSO draai en 1 ochtend in de week het peuterarrangement. Ik doe dit met veel plezier en geniet echt van de tijd met de kinderen. Sinds kort ben ik naast mijn werk in de kinderopvang ook begonnen als Personal Body Coach bij Personal Body Plan. 

In mijn vrije tijd sport ik graag, in het verleden heb ik veel gevolleybald, maar hier ben ik een aantal jaar geleden noodgedwongen mee gestopt, wegens vele enkelblessures. Als het weer kan ben ik regelmatig in de crossfitbox te vinden. Ik probeer hier in ieder geval 3 keer per week te zijn om een WOD te volgen of zelf te trainen. Daarnaast ben ik sinds kort begonnen met tennislessen. Verder reis ik graag, zo heb ik al mooie plekken op de wereld gezien, maar het wensenlijstje is zeker nog niet afgewerkt. Zodra het weer op een verantwoordde manier kan stap ik het vliegtuig weer in om nog meer van de wereld te ontdekken. 

Ik ben in oktober 2018 gestart met Personal Body Plan. Ik was onder andere door het stoppen met het vele volleyballen behoorlijk wat aangekomen en zat niet lekker in mijn vel. Ik had weinig energie, had weinig zin om dingen te ondernemen en was mijn enthousiasme kwijt. Het omslagpunt voor mij kwam na de vakantie naar Curaçao dat jaar. Ik had samen met mijn vriend de Christoffelberg opgelopen en was compleet total loss. Toen ik later de foto’s van mezelf zag, compleet rood aangelopen, was ik het ineens zat. Eenmaal terug in Nederland schreef ik me in bij de sportschool en begon op eigenhoutje op mijn voeding te letten. Ik viel 5kg af, maar hier stopte het. Nadat ik op google Personal Body Plan tegen kwam, besloot ik hierin te investeren en te starten met het Fat Burning Plan. Met succes! In het eerste jaar viel ik in totaal 15kg af. Ik voelde me weer fit en energiek, keek weer een stuk positiever tegen het leven aan en voelde me een stuk zelfverzekerder over mijn lichaam. In het jaar hierna heb ik een periode het Muscle Shaping Plan gedaan en vervolgens nog een periode het Fat Burning Plan. Op dit moment ben ik weer bezig met Muscle Shaping Plan en ben ik sterker dan ooit te voren! Al vanaf het begin zit ik bij Lynn Tackaert. Zij is voor mij echt de perfecte coach. Ik voel met haar een klik, wat ik belangrijk vind bij een coach. Ook is ze oprecht geïnteresseerd in mij en mijn proces. Ook toen bij mij het idee op kwam om zelf coach te worden, was zij de eerste die zij dat ik ervoor moest gaan.

Waar de eerste periode vooral ging om het lichamelijk aspect, merk ik dat hoe langer ik bezig ben met Personal Body Plan, hoe meer het ook om het mentale aspect draait. Het getal op de weegschaal kan me inmiddels eigenlijk niet zoveel meer schelen. Ik wil me goed voelen en blij zijn met wat ik zie in de spiegel. Daarnaast heeft het mij ook echt geholpen om ook dingen buiten mijn comfortzone te gaan doen, met als hoogtepunt toch wel het parachutespringen begin september 2020. Ik had nooit gedacht dat ik zoiets zou doen en het nog leuk zou vinden ook.

Ik heb tijdens alle periodes van Personal Body Plan gebruik gemaakt van de tracker en mijn calorieën daarin bijgehouden. Dit geeft mij houvast en het inzicht in mijn voeding waar ik naar op zoek ben. Inmiddels eet ik ruim een half jaar bijna volledig vegetarisch. Ik pas denk ik het beste in het hokje flexitariër. Over het algemeen eet ik veel dezelfde dingen, zo start ik mijn dag bijvoorbeeld vrijwel altijd met een grote bak skyr met een scoop eiwitpoeder en fruit. Naast dat ik er van overtuigd ben dat eten wat je lekker vindt het aller belangrijkste is, is de skyr/kwark met een scoop eiwitpoeder als ontbijt denk ik wel mijn grootste tip op het gebied van voeding. Je hebt namelijk zo 40-50 gram eiwitten binnen en ik heb de rest van de ochtend geen honger meer. Dus voor iedereen die moeilijk aan zijn eiwitten komt, probeer dit eens!

Mijn caloriebudget op een trainingsdag:

Kcal: 1722
Eiwitten: 110 gram
Koolhydraten: 172 gram
Vetten: 66 gram
Vezels: 24 gram

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag:

Kcal: 1645
Eiwitten: 110 gram
Koolhydraten: 155 gram
Vetten: 65 gram
Vezels: 23 gram

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

eetdagboek Emma

09:00 Ontbijt

Als ik s’ochtends niet vroeg de deur uit hoef, ontbijt ik graag wat later op de ochtend. Vroeg in de ochtend heb ik vaak nog geen honger en voel ik me er niet beter op als ik dan een flink ontbijt neem. Mijn ontbijt bestond deze ochtend uit Skyr, met een scoop eiwitpoeder, een banaan, wat walnootjes en een chiazaad frambozen mengsel.

Kcal: 540
Eiwitten: 44 gram
Koolhydraten: 42 gram
Vetten: 22 gram
Vezels: 13 gram

eetdagboek Emma

12:30 Lunch

Ik neem ’s ochtends eigenlijk nooit een tussendoortje. Ik heb daar ’s ochtends veel minder behoefte aan dan in de middag, dus dan bewaar ik mijn budget liever voor wat later op de dag. Als lunch at ik vandaag een eigen gemaakte bruschetta salade met rucola.

Kcal: 270
Eiwitten: 6 gram
Koolhydraten: 14 gram
Vetten: 20 gram
Vezels: 4 gram

15:00 Tussendoor

Rond 15 uur krijg ik trek en eet ik worteltjes met hummus als tussendoortje. Ik zag deze pesto hummus in de supermarkt tijdens het boodschappen doen en wilde hem eens proberen. Een geslaagde keuze kan ik je vertellen.

Kcal: 162
Eiwitten: 3 gram
Koolhydraten: 14 gram
Vetten: 9 gram
Vezels: 8 gram

17:30 Avondeten

We eten altijd vrij vroeg in de avond, omdat we dan allebei alweer honger hebben en in de normale omstandigheden we allebei ’s avonds regelmatig gaan sporten. Als avondeten hebben we vanavond noedels met groentes en vegetarische kipstuckjes. 

Kcal: 640
Eiwitten: 41 gram
Koolhydraten: 79 gram
Vetten: 15 gram
Vezels: 16 gram

20:00 Tussendoor

Rond 20 uur, na het sporten, neem ik mijn laatste tussendoortje van vandaag, een proteïne puddinkje karamel zeezout. 

Kcal: 144
Eiwitten: 20 gram
Koolhydraten: 15  gram
Vetten: 3 gram
Vezels: 0 gram

Afsluiting:

Kcal: 1756
Eiwitten: 115 gram
Koolhydraten: 164 gram
Vetten: 68 gram
Vezels: 40 gram

Vandaag was een goede dag qua voeding. Ik heb lekker en voldoende gegeten. Ik plan mijn voeding het liefst een avond van te voren in, dan weet ik waar ik aan toe ben de volgende dag en hoef ik er niet meer over na te denken. Dit werkt voor mij het beste.”

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.