Het eetdagboek van Personal Body Coach Bo Ermes

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Bo Ermes ons een kijkje in haar eetdagboek.

Bo Eetdagboek

“Hi! Ik ben Bo, 33 jaar en ik ben werkzaam als Personal Body Coach binnen Personal Body Plan. Ik begeleid Personal Body Plan members in het proces om de beste versie van zichzelf te worden en hun leven op een super positieve manier te veranderen. Mooie resultaten, fysiek én mentaal, zijn voor mij de kers op de taart!

Het coachen doe ik naast mijn werk als HR Support Officer bij een hostingprovider in Amsterdam. Ik spendeer dus heel wat tijd achter de laptop. Voor mij een extra motivatie om na mijn werk naar Amsterdam-Noord te rijden om te trainen in mijn favoriete gym: de Changing Life Hub!

Mijn fulltime kantoorbaan en het coachen zorgen ervoor dat mijn dagen vrij gestructureerd zijn. Mijn prioriteit in het dagelijks leven ligt (naast mijn werk) bij mijn trainingen en al het andere plan ik daaromheen. Festivals, saunadagjes, strandwandelingen, sushi nights en yoga nidra zijn dingen waar ik heel gelukkig van word!

Ik ben 2,5 jaar geleden begonnen met Personal Body Plan, nadat ik de New York City Marathon en de Barcelona Triathlon (olympic distance) had afgevinkt van mijn bucketlist. Ik snakte ernaar om ‘fulltime’ de gym in te duiken! Cardio is fantastisch voor je conditie, maar voor het shapen van je lichaam niet het meest effectief. 

Ik begon met 12 maanden Personal Muscle Shaping Plan. Dat was intens! Ik kwam in deze periode 6 kilo aan. Grotendeels spiermassa, maar er had zich ook een klein laagje vet ontwikkeld – onvermijdelijk in deze fase. Daarna ben ik geswitcht naar Personal Fat Burning Plan; dat voelde echt alsof ik een cadeautje mocht gaan uitpakken. Ik behaalde ook hier mooie resultaten: een paar kilo lichter, een lager vetpercentage, een plattere buik, een smallere taille. Ik vind die ‘maakbaarheid’ van het lichaam echt fascinerend.

Recent ben ik weer gestart met het Personal Muscle Shaping Plan, met Jeffrey Goos als toegewijde coach aan mijn zijde. The booty building game is on! Mijn caloriebudget is opgeschroefd en de focus ligt nu op koolhydraten in plaats van eiwitten. Even wennen weer! Mijn voeding houd ik bij met de calorietracker. Voor mij de optimale manier om zo efficiënt mogelijk mijn doelen te behalen.

Ik ben geen keukenprinses, maar gelukkig ook weer geen afhaalkoningin. Ik ben echter wel van het gemak. Van ingewikkelde ingrediënten, recepten en kooktechnieken word ik bij voorbaat al nerveus. Meal preppen werkt voor mij heel goed. Ik maak grotere hoeveelheden die ik dan in bakjes doe en verdeel over de dagen. Het liefst zorg ik ervoor dat ik óók nog wat over heb om in te vriezen. Hoe fijn is het als je laat thuiskomt van je werk en er een maaltijd klaar staat? Of als je ’s ochtends je ontbijt alleen nog maar uit de koelkast hoeft te pakken?

Bo Eetdagboek

Mijn caloriebudget:

Kcal: 2254
Eiwitten: 90 gram
Koolhydraten: 305 gram
Vetten: 75 gram
Vezels: 32 gram

Bo’s eetdagboek

Bo Eetdagboek

08:00: ontbijt

Als ontbijt eet ik magere biogarde kwark met daarin een eetlepel gebroken lijnzaad en druiven. Biogarde kwark is wat beter verteerbaar dan gewone kwark. Lijnzaad is een bron van goede vetten, vezels en helpt mijn spijsvertering ’s ochtends meteen mooi op gang!

Kcal: 304
Eiwitten: 28 gram
Koolhydraten: 35 gram
Vetten: 5 gram
Vezels: 5 gram

Bo Eetdagboek

10:30: tussendoor

Als tussendoortje eet ik een appel en een handje walnoten (20 gram). Mooie combi om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden! Voorkomt energiedipjes en de vaak daarmee gepaard gaande cravings. 

Kcal: 235
Eiwitten: 3 gram
Koolhydraten: 23 gram
Vetten: 14 gram
Vezels: 4 gram

Bo Eetdagboek

12:00: lunch

Chili sin carne! Dit vegetarische en glutenvrije recept heb ik recentelijk ontdekt. Paprika, tomaten, mais, kidneybonen, quinoa, geraspte cheddar en Al Andalus kruiden van Jonnie Boer (TIP). Lekker alles in één pan; ik houd ervan! Perfect ook om voor meerdere dagen te maken. Normaal gesproken eet ik na mijn lunch altijd nog een witte boterham met pure hagelslag als ‘toetje’, maar deze maaltijd vulde zo goed dat ik m’n dessert vandaag even oversla! 

Kcal: 391
Eiwitten: 17 gram
Koolhydraten: 53 gram
Vetten: 8 gram
Vezels: 11 gram

Bo Eetdagboek
Bo Eetdagboek

15:30 & 17:30: tussendoor

Omdat ik vanavond ga trainen neem ik wat koolhydraatrijke tussendoortjes, zodat ik lekker kan vlammen; op mijn werk eet ik 2 havermoutpannenkoekjes (op de foto zie je de hele stapel die ik had geprept), en in de gym eet ik nog snel een banaan.

Kcal: 444
Eiwitten: 6 gram
Koolhydraten: 102 gram
Vetten: 3 gram
Vezels: 14 gram

Bo Eetdagboek

19:30 avondeten

Ik ben dol op DoorMeal! Functionele en overheerlijke maaltijden waarbij alle macro’s al voor je berekend zijn. Ik eet na mijn training een vegetarische Indian chickpea curry met kikkererwten, doperwten, paprika, bloemkool en basmati rijst. 

Kcal: 391
Eiwitten: 17 gram
Koolhydraten: 53 gram
Vetten: 8 gram
Vezels: 11 gram

Bo Eetdagboek

20:00 tussendoor

In de auto terug naar huis eet ik nog een chocolate vegan bar van Personal Protein. Als “de Rolls Royce onder de vegan eiwitrepen” wordt ie aangeprezen en dat is niet voor niets! Lekker! 

Kcal: 165
Eiwitten: 12 gram
Koolhydraten: 11 gram
Vetten: 7 gram
Vezels: 4 gram

Afsluiting

Totaal deze dag:

Kcal: 2254
Eiwitten: 94 gram
Koolhydraten: 308 gram
Vetten: 62 gram
Vezels: 61 gram

Wat een fijn dagje! Ik kwam mooi uit met mijn calorieën en macro’s. Ik heb lekker gegeten én ik voelde me energiek tijdens mijn training. Het bewust bezig zijn met training en voeding is volledig geïntegreerd in mijn leven. De motivatie komt van binnenuit; ik doe dit omdat ik het oprecht leuk en belangrijk vind.

Wat ik ook nog leuk vind om te benoemen is dat ik ieder jaar een health check doe middels een Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB). Deze test kan tekorten aan vitaminen en mineralen aantonen, maar bijvoorbeeld ook darmverstoringen, voedingsintoleranties en hormonale disbalans. Hiermee wordt voor mij inzichtelijk wat mijn lichaam nodig heeft en op die manier kan ik heel gericht mijn voeding aanpassen en/of supplementen aanschaffen. Het is echt een cadeautje aan mezelf. Investeren in je gezondheid is de beste investering die je kunt doen!”

Wil jij Bo als Personal Body Coach tijdens jouw Personal Body Plan? Neem dan een kijkje op haar coachprofiel.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.