Het eetdagboek van Personal Body Coach Annemarie

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon, je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Annemarie ons een kijkje in haar eetdagboek.

“Ik ben Annemarie Oudenampsen, 29 jaar (oh help ik word dit jaar al 30!) en sinds april 2020 Personal Body Coach. Daarnaast werk ik 20 uur als personal trainer en integraal leefstijl- en vitaliteitscoach en heb ik ook nog mijn eigen personal training klanten. Echt onwijs tof om op deze manier mijn passie en werk met elkaar te kunnen combineren! Ik krijg er zo ontzettend veel energie van wanneer ik iemand kan helpen, motiveren en inspireren om zelf ook weer lekker in zijn/haar vel te komen met meer zelfvertrouwen en happiness. Het is gewoon geweldig om dat proces mee te mogen maken waarin je iemand echt ziet veranderen en groeien als persoon.

Eetdagboek Annemarie

Sinds de lockdown van half december zien mijn dagen er wel iets anders uit dan voorheen. Waar ik eerder om 06.00 uur al in de sportschool stond om zelf te trainen voor mijn werkdag begon, sta ik nu vaak pas rond 08.00 uur op! Dat is stiekem ook best wel even lekker (en luxe!). Ik trek altijd gelijk mijn sportkleding aan en begin de dag met een workout van 30-45 minuten, mijn appartementje stofzuigen en dan kruip ik met een grote kop thee achter mijn laptop voor weer een dagje thuiswerken. Vandaag geen trainingen op de planning staan, dus sowieso dat ik even ga wandelen om toch een frisse neus te halen! 

Aangezien we op het moment van schrijven van dit eetdagboek nog dicht zijn ben ik vooral bezig met veel achtergrondzaken. Denk aan het ontwikkelen en implementeren van een online programma, LIVE workouts geven en een wandelroute uitzetten met diverse fitness gerelateerde oefeningen onderweg.

Tussen het thuiswerken door is het rond een uurtje of twaalf weer tijd om de beentjes te strekken. Dit kan een tweede workout zijn of een lekkere wandeling van 30 tot 45 minuten. Al kan het soms ook zijn dat ik even wat rek- en strekoefeningen doe, een nieuwe kop thee pak en weer achter mijn laptop kruip om pas rond een uurtje of vijf te gaan wandelen of iets dergelijks. Wel zorg ik er voor dat ik elk uur even een paar minuutjes in beweging kom, om daarna weer verder te werken. Ondanks dat het heerlijk is om mijn eigen dagen zo in te delen, mis ik wel echt het menselijke contact. Uiteraard zijn er nog wel de nodige videocalls, spreek ik mijn Personal Body Plan deelnemers via de chat en heb ik nog een aantal uurtje buitentrainingen per week. Toch is dat heel wat anders dan dagelijks rondlopen in een sportschool, waar je personal trainingen en groepslessen verzorgd.

Om eerlijk te zijn is sporten niet altijd ‘mijn’ ding geweest, Ik behoorde jarenlang ook tot de groep sporters die keer op keer heel fanatiek begon in de sportschool en dit een maandje of wat volhield om vervolgens af te haken en een halfjaar later weer opnieuw te beginnen. Tot ongeveer zeven jaar geleden het roer voor mij volledig omging. Tijdens de beginjaren van mijn – inmiddels gestrande – relatie slopen de kilo’s er aan (lees: zo’n 15 kg in twee jaar tijd!), tot het moment waarop ik het (mezelf) echt volledig zat was. Ik zat niet lekker in mijn vel en voelde me niet fit, dit wilde ik niet langer! Bij mij is het zo dat als ik ergens voor ga ik geen half werk lever. Dat zegt niet dat alles vlekkeloos verloopt, maar ik ga er wel voor de volle honderd procent voor! Zo gezegd zo gedaan en ondertussen diverse opleidingen en cursussen gevolgd om van mijn nieuwe passie mijn beroep te kunnen maken! 

Eetdagboek Annemarie
Eetdagboek Annemarie

Personal Body Plan kwam eigenlijk pas halverwege mijn ‘fitjourney’ de hoek om kijken, want ook een coach kan nog weleens een coach gebruiken om zichzelf naar een hoger niveau te tillen! Doordat ik zelf mega enthousiast was over mijn Personal Body Plan en mijn Personal Body Coach dacht ik: dit wil ik ook! Ik vind het sowieso al onwijs gaaf om mensen te kunnen helpen bij het realiseren van hun doelen en ik vond de online diensten een geweldige aanvulling bij mijn offline (coach)werkzaamheden. 

Op dit moment hanteer ik een caloriebudget voor het Fat Burning Plan, track ik weer dagelijks mijn voeding en sport zes dagen per week. Vorig jaar heb ik even een dipje gehad na het overlijden van mijn vader. Waar ik altijd energie uit mijn trainingen haalde, was ik ineens het plezier erin kwijt. Ik stortte me volledig op mijn werk en ging van 5-7 trainingen per week naar hooguit 1-2 en soms zelfs even helemaal niks. Ik was wel in beweging, maar trainen deed ik lang niet altijd. In die periode na het overlijden zat ik regelmatig met een ijsje op de bank, of twee mini twixjes bij mn theetje. In deze periode ben ik zo’n drie á vier kilogram aangekomen. Eigenlijk weet ik het niet eens precies, maar het was duidelijk dat ik mijn energie kwijt was en niet meer zo strak was als weken daarvoor. Maar weetje? Het was allemaal oké. Ik heb genoten van alle lekkere dingen en blijkbaar had ik dat extra laagje vet na het overlijden even nodig. Het was mijn bescherming om door die tijd heen te komen. Natuurlijk is die verwerking nu nog niet klaar, maar ondertussen ben ik wel weer gaan denken: waar word ik blij van en waar krijg ik nu energie van? Want ik voel me hier niet zo lekker meer bij… Voel me opgeblazen, mijn kleding zit niet meer zo lekker. Het wordt tijd dat ik weer andere keuzes ga maken en van daaruit ben ik weer bezig gegaan met tracken en weer stapsgewijs terug naar mijn ‘oude’ trainingspatroon. En waar ik probeer mijn deelnemers te motiveren en inspireren doen zij dit andersom bij mij ook en dat maakt het coachen ook zo ontzettend tof!

Ik track de calorieën die ik binnenkrijg, daarbij probeer ik zoveel mogelijk gevarieerd te eten. Hierbij hanteer ik de drie dagen regel: alles wat ik vandaag eet, eet ik morgen en overmorgen niet. Het kan dus wel zijn dat ik bij mijn ontbijt kwark eet, maar dan wissel ik mijn toppings (ander soort fruit, granola ipv noten et cetera) af. 

Mijn eettijden staan niet helemaal vast, maar heb wel een redelijk gelijkmatig ritme. Mijn eerst eetmoment is meestal rond een uurtje of één, dan weer om half vier, rond zeven uur is het tijd voor avondeten en meestal ergens tussen negen en tien nog een lekkere pre-bedtime meal! Personal Body Plan heeft me vooral geleerd dat je kunt blijven genieten van lekkere dingen en tegelijkertijd kunt afvallen. Spelen met je calorieën en macro’s en daarin een balans vinden. Een stukje flexibiliteit; blijven genieten van lekkers in combinatie met gezonde voeding. 

Mijn nummer één tip

Bedenk voor jezelf: Ik mag alles, alleen ik wil graag betere keuzes voor mezelf maken. Genieten, zonder schuldgevoel! Geen restricties, geen regels dit heeft alleen maar een averechts effect. MAAR er is wel een verschil tussen een hele bak ijs en een reep chocolade wegwerken of een bakje ijs of twee twixjes nemen, of een hele zak chips of een bakje chips. 

Mijn caloriebudget op een trainingsdag: 

Kcal: 1530
Eiwitten: 105 gram
Koolhydraten: 163 gram
Vetten: 51 gram
Vezels: 21 gram

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag: 

Kcal: 1455
Eiwitten: 105 gram
Koolhydraten: 150 gram 
Vetten: 49 gram
Vezels: 20 gram

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

Eetdagboek Annemarie

13:00 Ontbijt

Yes ik doe al mijn workoutjes op nuchtere maag! Waarom? Dit werkt voor mij simpelweg heel prettig. En door het ontbijt later op de dag te doen ervaar ik minder honger gedurende de dag. Plus bijkomend voordeel: ik houd aan het einde van de dag een groter budget over voor een heerlijke pre-bedtime meal! ’s Ochtends drink ik vaak twee grote koppen thee, een kopje koffie en water. Sowieso drink ik gedurende de dag eigenlijk alleen water, koffie of thee en heel soms een uitzondering in de vorm van iets van ranja of cola zero.

Vandaag heb ik een nieuw receptje geprobeerd, rode bietenpancakes! Superlekker en gezond. Dit receptje bevat onder andere rode bieten (duhh), havermout, kaneel eieren en melk. Alles even in de blender en bakken maar! Uit het receptje haal je circa 8 pancakes, dus gelijk een portie voor morgen of overmorgen klaar. Heerlijk met een roomkaas topping, vers fruit en stukjes walnoot. In combinatie met een kopje koffie een heerlijk ontbijt, yum!

 • 1 gekookte rode biet, ongeveer 70 gr
 • 180 gr havermout
 • 2 eieren
 • 1 grote tl kaneel
 • 200 ml (kokos)melk (of welke soort melk je ook maar wilt gebruiken)
 • 1 tl bakpoeder
 • een snufje zout

Topping:

 • 10 gram philadelphia light naturel
 • 2 gram poedersuiker
 • Een druppel vanille extract
 • 1 kl. (kokos)melk
  = twee porties!

Kcal: 521
Eiwitten: 23 gram
Koolhydraten: 58 gram
Vetten: 14 gram
Vezels: 8 gram

Eetdagboek Annemarie

15.30 Lunch

Aangezien ik geen keukenprinses ben, eet ik vaak wat simpelere maaltijden. Maar hé gezond eten hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn! Ik had vandaag ontzettend veel zin in een soepje en heb een lekker pompoen-wortelsoepje gemaakt van een vers pureersoeppakket uit de supermarkt. Echt een aanrader! Kost je weinig tijd en je hebt wel een heerlijk stevig soepje met lekker veel groente!

Kcal: 93
Eiwitten: 2 gram 
Koolhydraten: 10 gram
Vetten: 5 gram
Vezels: 3 gram

Eetdagboek Annemarie

19.00 uur Avondeten

Gekeken naar wat ik nog in huis had heb ik vandaag gekozen voor een heerlijke maaltijdsalade met tonijn, appel en sperziebonen.

 • 1 blikje tonijn (op waterbasis)
 • 1 appel (pink lady, mijn favo!)
 • 300 gram sperziebonen
 • ½ bakje cottage cheese
 • Peper/kurkuma

Kcal: 451
Eiwitten: 57 gram
Koolhydraten: 39 gram
Vetten: 4 gram 
Vezels:  11 gram

Eetdagboek Annemarie

21:30 Pre-bedtime Meal

Door mijn lekkere, gezonde en laag in calorieën soepje van vanmiddag hou ik lekker veel calorieën over om mezelf nog even te verwennen met een heerlijke pre-bedtime meal. In plaats van magere kwark heb ik daarom nu gekozen voor volle kwark met fruit, amandelen en een verkruimeld bastognekoekje. Dit gecombineerd met nog een grote kop thee is voor mij echt een feestelijke afsluiting van de dag!

 • 200 gram volle kwark
 • 100 gram rode duiven (pitloos)
 • 5 gram amandelen
 • 1 bastogne koekje

Kcal: 469
Eiwitten: 22 gram
Koolhydraten: 31 gram
Vetten: 28 gram 
Vezels:  2 gram

Afsluiting

1534 kcal
138 gram koolhydraten
104 gram eiwitten
51 gram vetten
24 gram vezels

Zeker niet ontevreden! Een lekker dagje werken, gecombineerd met de nodige beweging en lekkere maaltijden! Ik zorg altijd dat ik voor 2 á 3 dagen eten in huis heb en bedenk de avond van tevoren wat ik de volgende dag wil gaan eten. Zo kan ik gelijk zien hoe dit uitkomt binnen mijn caloriebudget en of ik een beetje goed zit met betrekking tot mijn macro’s! Doordat ik inmiddels al een aantal jaren bezig ben met Personal Body Plan en het tracken merk ik dat ik redelijk goed kan inschatten hoe ik aan mijn macro’s moet komen. Wel vul ik altijd alles even netjes in om te kijken of het ook daadwerkelijk klopt, zodat ik bij kan schaven waar nodig. Dat is wel echt een fijne stok achter de deur!”

Het is tijd om (weer) fit te worden!

Probeer één maand gratis uit. Tijdelijk maandelijks opzegbaar.

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.