Het eetdagboek van Financial Assistant Kimberly

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt onze Financial Assistant Kimberly ons een kijkje in haar eetdagboek.

Kimberly eetdagboek

“Ik ben Kimberly a.k.a. gym_berly, 32 jaar oud en ik woon in “m’n stadje” Amsterdam. Sinds de Changing Life Hub officieel haar deuren opende in januari 2016 ben ik werkzaam bij Changing Life als Financial Assistant.

Naast dat ik vier keer per week om 7 uur ’s morgens mijn Personal Body Plan trainingen in de Hub doe, sta ik drie keer per week op het softbalveld. Op dinsdag en donderdagavond om te trainen en op zondag spelen wij twee wedstrijden. Het softbalseizoen duurt tot oktober, in de winterstop probeer ik minstens 1x per week een andere sportieve activiteit te doen zoals zwemmen, hardlopen, klimmen en we gaan zelfs binnenkort met de Changing Life dames een twerk lesje volgen! Ik ben van jongs af aan veel met sporten bezig geweest en ik kan me ook geen leven zonder voorstellen.

In 2015 ben ik begonnen met Personal Body Plan. Ik heb ups en downs gehad, maar sinds begin dit jaar zit ik er weer helemaal lekker in. Onder begeleiding van mijn Personal Body Coach Jeffrey Goos ben ik bezig met mijn Personal Fat Burning Plan. Mijn doel was om voor de zomer strakker te worden en dat is gelukt. Nu zijn Jeffrey en ik een plan aan het maken om de komende maanden aan mijn trainingsprogressie te werken. Dit houdt in dat ik me ga focussen op het frequent verzwaren van oefeningen om sterker te worden en zoals Jeff het zegt “lekker te bouwen”.

Kimberly eetdagboek

Momenteel zit ik iets onder onderhoud qua caloriebudget. Dit omdat ik gedurende de zomer (bikini dagen en gezellige festivaloutfitjes) wat lager in mijn vetpercentage wilde blijven en nu weer langzaam aan het opbouwen ben naar mijn calorie onderhoud.

Ik track mijn calorieën omdat ik een kleine controlefreak ben en van concrete cijfertjes hou (finance hè 😉 ). Eten doe ik vrij gevarieerd. Ik eet graag Indisch, Italiaans, sushi, maar kan ook erg genieten van een bord stamppot en ik ben een enorme zoetekauw.

Ik probeer een paar dagen in de week geen vlees te eten, wat me prima afgaat. Als ik weet dat er een etentje of feestje aankomt dan houd ik daar gedurende de week een beetje rekening mee qua calorie inname.

Mijn caloriebudget:

Kcal: 1850
Eiwitten: 130g
Koolhydraten: 185g
Vetten: 60g
Vezels: 26g

Kimberly’s eetdagboek

Kimberly eetdagboek

09:00 Ontbijt

Qua eten ben ik echt van de vaste ritmes en gewoontes. Ik eet op werkdagen altijd op dezelfde tijdstippen, maar varieer wel dagelijks van lunch en diner. Mijn ontbijt en tussendoortjes zijn elke dag hetzelfde. Ik drink voordat ik van huis ga altijd een glas (zelfgemaakte) kefir van +- 150ml. Gewoon omdat ik dit lekker vind. maar ook om toch niet helemaal met een lege maag van huis te vertrekken. Ontbijten doe ik pas na mijn training omdat ik het zonde vind om al zo vroeg een groter aantal calorieën te nuttigen.

Om 7.15 kom ik aan in de Changing Life Hub en na mijn training loop ik na het douchen door naar mijn bureau, wat een luxe!

Ik eet elke ochtend 250 gram kwark met 15 gram gepofte spelt. Hierbij drink ik een groot glas thee. Sowieso drink ik per dag zo’n twee liter groene/kruiden thee.

Kcal: 296
Koolhydraten: 26g
Eiwitten: 26g
Vetten: 10g
Vezels: 1g

10:30 Tussendoor

Kimberly eetdagboek

Om 10.30 eet ik elke (werkdag) een Snelle Jelle zero, goed voor de vezels en ik vind het gewoon superlekker. Als ik in mijn dag wat meer ruimte over heb in mijn vetten smeer ik er nog een laagje pindakaas op. Ook drink ik rond deze tijd een cappuccino met halfvolle melk, dat is genoeg tot aan mijn lunch.

Kcal: 122
Koolhydraten: 18
Eiwitten: 4
Vetten: 2
Vezels: 11

12:30 Lunch

Kimberly eetdagboek

Mijn lunch probeer ik zoveel mogelijk af te wisselen. Ik eet niet graag koude salades of rauwkost, dus ik kies meestal voor gewokte groentes met vlees/vis/een vleesvervanger, een soepje met crackers of een lekker broodje.

Ik bestel mijn boodschappen voor thuis een keer per week. Zo weet ik de hele week wat ik ’s avonds eet en kan ik hier rekening mee houden tijdens het plannen van mijn dagen. Als ik weet dat ik vanavond rijst of pasta eet dan zorg ik dat mijn lunch minder koolhydraten bevat. Vandaag at ik een zelfgemaakte pompoen/wortelsoepje met een Paul Bosma boterham, (ik krijg van collega en Personal Podcast Koning Paul regelmatig een écht volkorenbrood zonder houdbaarheidsrommel… echt veeeeel lekkerder en vult veel meer dan brood van de supermarkt) met zuivelspread light met bieslook en een gekookt eitje!

Kcal: 266
Koolhydraten: 28g
Eiwitten: 14g
Vetten: 10g
Vezels: 6g

14:00 en 15:00 Tussendoor

Kimberly eetdagboek

Ik heb een aantal voedselallergieën, waaronder voor appels. In het najaar zijn de Santana appels verkrijgbaar (of te plukken bij fruittuinen) welke ik wel kan eten! Om een uur of 2 eet ik meestal mijn appeltje.

Voorheen at ik rond 3 uur altijd een eiwitreep, de laatste tijd merkte ik dat mijn buik daar minder gelukkig op reageerde dus dit heb ik nu vervangen door een kwarkje of zoals vandaag een chocolade protein puddinkje!

Kcal: 247
Koolhydraten: 32g
Eiwitten: 20g
Vetten: 3g
Vezels: 3g

19:00 Avondeten

Kimberly eetdagboek

Zoals ik al eerder zei bestel ik voor de hele week boodschappen. Maar vanavond werd het spontaan een bezoekje aan een Griekse traiteur en kwam ik thuis met een pita kip gyros! Ik had nog best wat calorieën over, dus het paste prima in mijn budget. Aangezien ik natuurlijk niet precies weet hoeveel er van wat in zit, gok ik dit een beetje maar ik vul altijd iets meer in dan dat ik denk dat het is. Zo weet ik zeker dat ik op safe speel.

Ik heb wel nog een extra bakje Griekse salade besteld en gevraagd of ze geen olijfolie over de salade wilde doen.

Kcal: 714
Koolhydraten: 48g
Eiwitten: 51g
Vetten: 34g
Vezels: 3g

21:30 Pre-bedtime

Kimberly eetdagboek

Voor het slapen (in mijn luipaard, duh, chillpak) nog een bakje kwark met wat frutsels, choco chippies en blauwe bessen!

Kcal: 171
Koolhydraten: 24g
Eiwitten: 15g
Vetten: 0g
Vezels: 1g

Afsluiting

Kcal: 1809
Koolhydraten: 176g
Eiwitten: 131g
Vetten: 59g
Vezels: 25g

Vandaag was een prima dag! Ondanks dat mijn avondeten iets heel anders werd dan ik van tevoren had bedacht, paste het allemaal in mijn budget. Op zulke momenten moet je gewoon verstandigere keuzes maken, dan hoef je jezelf heus niet van alles te ontzeggen.”

Werd jij door het eetdagboek van Kimberly enthousiast en wil jij ook de beste versie van jezelf worden? Schrijf je dan in en start aankomende maandag al met jouw Personal Body Plan.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.