Hoe kunnen wij jou helpen?

Hoe kan ik wisselen tussen het schema voor PBP@gym, PBP@park en PBP@home?

Via de Personal Body Plan app kan je wisselen tussen de schema’s voor verschillende locaties. Log in op de app en open het menu. Kies dan voor het kopje Plan en klik op Instellingen training. Klik vervolgens op Trainingsschema's wijzigen. Klik daarna onder de locatie van jouw voorkeur op wisselen naar home/park/gym. Je kan alleen wisselen naar een trainingsschema dat al voor je klaarstaat. Wil je een schema aanvragen? Check dan de FAQ Hoe vraag ik een trainingsschema aan. Let op: heb jij een Personal Plan abonnement? Dan kun je deze wijziging één keer per maand aanvragen. Wil je vaker wijziging aanvragen? Dan kun je altijd je abonnement upgraden naar een abonnement met coaching, waarin je onbeperkt wijzigingen kunt aanvragen.  

Heeft dit antwoord jou geholpen? Ja Nee

Hoe vraag ik een trainingsschema voor een andere locatie aan?

Wanneer het schema voor de locatie van jouw voorkeur nog niet klaarstaat in de app kan je deze bij het trainingsteam aanvragen. Log in op de Personal Body Plan app en open het menu. Kies dan voor het kopje Plan en klik op Instellingen training. Selecteer vervolgens "Trainingsschema's wijzigen". Staat er naast de betreffende locatie “nog geen schema beschikbaar” dan kan je nog niet naar dit schema wisselen maar moet je eerst het schema aanvragen door te klikken op “schema aanvragen”. Het schema voor de betreffende locatie wordt dan binnen 5 werkdagen voor jou gemaakt door ons trainingsteam. Zodra het schema voor je klaarstaat kan je wisselen van trainingslocatie (zie ook de FAQ Hoe kan ik wisselen tussen het schema voor PBP@gym, PBP@park en PBP@home). Let op: heb jij een Personal Plan abonnement? Dan kun je deze wijziging één keer per maand aanvragen. Wil je vaker wijziging aanvragen? Dan kun je altijd je abonnement upgraden naar een abonnement met coaching, waarin je onbeperkt wijzigingen kunt aanvragen.

Heeft dit antwoord jou geholpen? Ja Nee

Hoe weet ik of het trainingsschema voor een bepaalde locatie helemaal up-to-date is?

Is er een trainingsschema beschikbaar, maar heb je recentelijk voor een ander schema wijzigingen aangevraagd? Dan kan het zijn dat een van de beschikbare trainingsschema’s niet volledig up-to-date is. Een trainingsschema dat niet up-to-date is wordt aangeduid met een uitroepteken. Je kan wijzigingen aanvragen door in te loggen op de app, via Menu - Plan - Instellingen training -  Trainingsschema's wijzigen. Klik voor het desbetreffende schema op wijzigingen aanvragen. 

Heeft dit antwoord jou geholpen? Ja Nee

Hoe kan ik een wijziging aanvragen voor mijn huidige trainingsschema?

Het kan natuurlijk zo zijn dat een wijziging van jouw trainingsschema nodig is. Wijzigingen die betrekking hebben op het aantal trainingen, het doel van jouw plan, de wijziging van een bepaalde oefening en/of wijzigingen in verband met een blessure kunnen via de app worden aangevraagd.  Ga in de app naar het menu en klik door naar 'Plan'. Klik vervolgens op Instellingen training. In het overzicht kies je voor 'Trainingsschema's wijzigen'. Klik onder de locatie waar je de wijziging voor wilt aanvragen op Wijziging aanvragen. Je wordt dan doorverwezen naar een aantal vragen over de wijziging die je wilt aanvragen. De trainingsexperts zullen de juiste wijziging voor je doorvoeren.  Het doorvoeren van een wijziging in jouw trainingsschema is een secuur en handmatig werk en neemt maximaal 5 werkdagen in beslag. Let op: heb jij een Personal Plan abonnement? Dan kun je deze wijziging één keer per maand aanvragen. Wil je vaker wijziging aanvragen? Dan kun je altijd je abonnement upgraden naar een abonnement met coaching, waarin je onbeperkt wijzigingen kunt aanvragen.

Heeft dit antwoord jou geholpen? Ja Nee

Wat gebeurt er wanneer ik wissel tussen een schema met voor de ene locatie 4 trainingsdagen en voor de andere locatie 3 trainingsdagen?

Bijvoorbeeld: Als je al je vier trainingen voor in de gym al uitgevoerd hebt, en je wisselt naar een schema voor bijvoorbeeld thuis met minder trainingsdagen, dan heb je de rest van de week geen trainingsdagen meer in je schema. 
 
Als je nog geen trainingen voor in de gym uitgevoerd hebt, en je wisselt naar een schema voor thuis met drie trainingsdagen, dan heb je in de rest van de week drie trainingsdagen in je schema. Je kunt je weekplanning op het gebied van de trainingen altijd voor de komende twee weken wijzigen.
 
Als je nieuwe homeschema minder trainingsdagen bevat dan je huidige gymschema, wordt het aantal uitgevoerde trainingen van je gymschema van het aantal trainingen in je nieuwe homeschema afgetrokken. Het overgebleven aantal kan je in die week nog uitvoeren, mits er genoeg dagen in die week over zijn.

Heeft dit antwoord jou geholpen? Ja Nee

Kan ik ook wisselen als je al met een training bent gestart?

Zodra je met een training van start bent gegaan is het wel mogelijk om te wisselen naar een andere trainingslocatie. Dit is echter pas de volgende dag zichtbaar. 

Heeft dit antwoord jou geholpen? Ja Nee

Wordt mijn trainingsschema persoonlijk voor mij gemaakt?

Onze trainingsexperts maken op basis van de gegevens uit de Lifestyle-ID test in eerste instantie alleen een trainingsschema op voor de door jou gekozen locatieAls je wilt switchen van locatie maakt de trainingsexpert voor de aangevraagde locatie ook een schema aan de hand van de extra gegevens die je invult op het moment dat je het nieuwe schema aanvraagt  Jouw trainingsschema wordt dus altijd door een trainingsexpert voor jou persoonlijk gemaakt. Het is secuur werk en het kan daarom tot 5 werkdagen duren voordat het schema zichtbaar is in jouw Personal Body Plan app. 

Heeft dit antwoord jou geholpen? Ja Nee

Ik wil een ander plan volgen/van doel wisselen. Waar kan ik dit doorgeven?

Dit kun je zelf in orde maken via de Personal Body Plan app in slechts 3-5 minuten. Hoe wissel ik van doel? Stap 1: Ga via het Menu (de drie streepjes) linksboven naar Plan. Stap 2: Klik op wisselen van doel Stap 3: Selecteer het juiste plan en vul wanneer nodig de aanvullende intake in. Let op: heb jij het Personal Plan abonnement zonder coaching en volg je het Pregnancy, Mommy of (Obstacle) Running plan volgen? Dan wordt het voedingsbudget niet aangepast op de huidige situatie, gezien elke zwangerschap, het al dan niet geven van borstvoeding en de diversiteit aan hardlooptrainingen per situatie verschilt. Daarom raden wij aan up te graden naar een abonnementsvorm met coaching, zodat jouw Personal Body Coach de situatie kan monitoren en het voedingsbudget kan aanpassen op bijvoorbeeld jouw hardlooptrainingen. Je kunt altijd contact opnemen met info@changinglife.cl.

Heeft dit antwoord jou geholpen? Ja Nee

Geen antwoord gevonden op je vraag?

Contact

Stel je vraag via ons contactformulier en we sturen je zo snel mogelijk een antwoord terug.

Contactformulier