Het eetdagboek van Chief Customer Officer Emy Piers

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?!Vandaag gunt onze Chief Customer Officer Emy Piers ons een kijkje in haar eetdagboek.

Eetdagboek Emy

“Hi! Ik ben Emy en doe momenteel Personal Muscle Shaping Plan, op onderhoud. Ik ben 37 jaar oud (level 37 voor insiders). Sinds kort werk ik bij Changing Life, het moederbedrijf van Personal Body Plan en Doormeal, als Chief Customer Officer. Ik ga elke doordeweekse dag naar kantoor in Amsterdam, train 4x per week in de Changing Life Hub en start dan mijn werkdag. In het weekend staan er meestal veel sociale dingen op de agenda, met regelmatig uitgebreid (uit) eten en een borreltje.

In maart 2017 ben ik begonnen met Personal Body Plan, omdat ik graag wilde afvallen en me fitter wilde voelen. Dat was hard nodig en ik ben dan ook heel blij dat het is gelukt! Sinds begin van dit jaar ben ik weer gestart met Personal Body Plan en ik richt me nu vooral op behoud en het verder verbeteren van m’n fysiek. Blij(er) in bikini is het motto 🙂  
 
Mijn Personal Body Coach is Eva Luna Poorthuis, al sinds het begin, en zij heeft me enorm geholpen om stappen te maken. Op mijn Instagram deel ik vanaf het begin hoe het gaat met mijn #fitjourney en kun je ook zien wat ik graag eet, hoe mijn metingen gaan en wat er goed gaat of juist niet!

Eetdagboek Emy

Mijn budgetten: 

Trainingsdag  
 
Calorieën: 2065
Koolhydraten: 250 gram 
Eiwitten: 120 gram 
Vetten: 65 gram 
Vezels: 29 gram 

Niet trainingsdag:
 
Calorieën: 1965 
Koolhydraten: 225 gram 
Eiwitten: 120 gram 
Vetten: 65 gram 
Vezels: 28 gram 

Eetdagboek Emy

07:15 Tussendoor

Voordat ik start met trainen eet ik meestal iets makkelijks, zoals een stuk bananenbrood of dadelreep. Of in dit geval een dadelreep met Blueberry Muffin smaak!

Calorieën: 130
Koolhydraten: 19 gram 
Eiwitten: 2 gram 
Vetten: 5 gram 
Vezels: 1 gram

Eetdagboek Emy

09:30 2e Ontbijt

Ontbijten doe ik graag met iets zoets, zoals skyr met fruit of fruitspread, havermout of chiapudding. Ik ben al een tijdje helemaal into brinta! Het liefst eet ik het met een handje rozijnen, amandelmelk en een beetje Blueberry Flavour Shot. Vult goed, snel klaar en ik vind het erg lekker.
 
Calorieën: 278 
Koolhydraten: 48 gram 
Eiwitten: 7 gram 
Vetten: 9 gram 
Vezels: 6 gram

Eetdagboek Emy

13:00: Lunch

Tussen de middag eet ik standaard een grote salade. Ik heb hier mijn eigen (huge!) slakom aangeschaft voor op kantoor, haha. De basis is: veel groente (in totaal zo’n 500 gram, meestal sla, tomaat, komkommer, paprika, wortel), een gekookt ei, feta light / geitenkaas saladebolletjes en daarnaast een extraatje waarmee ik varieer. Vroeger meestal gemarineerde kip, nu wissel ik af met kikkererwten, zalm, tempeh of groenteballetjes. Vandaag koos ik voor zalm!

Calorieën: 438
Koolhydraten: 19 gram 
Eiwitten: 32 gram 
Vetten: 23 gram 
Vezels: 11 gram

Eetdagboek Emy
Eetdagboek Emy

17:00: tussendoor

Aan het einde van de middag is het tussendoortjestijd! Voordat ik weg ga van kantoor eet ik graag nog wat, om te voorkomen dat ik onderweg naar huis of tijdens het koken honger krijg. Dit keer rijstwafels met appelstroop en last minute neem ik nog een banaan mee voor onderweg.

Calorieën: 327 
Koolhydraten: 72 gram 
Eiwitten: 5 gram 
Vetten: 1 gram 
Vezels: 5 gram

Eetdagboek Emy

19:00 Avondeten

Ik maak een bowl chili con carne, geïnspireerd op het recept uit de receptendatabase van Personal Body Plan, voor mij en mijn vriend, plus een extra portie zodat ik deze kan invriezen. Ingrediënten: kipgehakt, veel groenten en kruiden, avocado en kaas.

Calorieën: 516
Koolhydraten: 34 gram 
Eiwitten: 37 gram 
Vetten: 24 gram 
Vezels: 12 gram

Eetdagboek Emy

21:15 Tussendoor

Nicecream time! Zo simpel en zo lekker. Ik kreeg dit toetje als tip van mijn collega Denise en sindsdien staat het meerdere malen per week op het menu: bevroren banaan (+ eventueel ander bevroren fruit, vandaag maakte ik ook een variant van kersen), eiwitpoeder en een scheutje water. Aftoppen met wat je maar lekker vindt of wat in je macro’s past. Vandaag bij mij bijvoorbeeld cashewnootjes en rozijnen. Mijn favoriet is pindakaas en chocolade <3, ook heel lekker: salty dadelspread.

Calorieën: 319 
Koolhydraten: 52 gram 
Eiwitten: 31 gram 
Vetten: 6 gram 
Vezels: 6 gram

Totaal voedingswaarden: 
 
Calorieën: 2079 
Koolhydraten: 239 
Eiwitten: 115 
Vetten: 67 
Vezels: 42 
 
Het was een prima eetdag. Ik heb met name doordeweeks een goed ritme, met genoeg volume, flexibiliteit en lekker eten dat relatief snel klaar is. Wat anders was dan op een gemiddelde doordeweekse dag is dat ik meestal meer varieer in fruit (nu 2x banaan) en dat de nadruk vandaag meer op zoet lag dan normaal. Meestal eet ik bijvoorbeeld als tussendoortje op rijstwafel bietenhummus, cottage cheese met kruiden, avocado of pindakaas. Omdat ik nu zalm bij de lunch had en redelijk wat vetten in de geplande avondmaaltijd koos ik voor meer koolhydraten bij de middagsnack . 
 
I guess this was a sweet day!”

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.