Een kijkje in de training van Tom Grootendorst

Deze week nemen wij een kijkje in de training van Tom Grootendorst, licht Tom zijn huidige trainingsschema toe en vertelt hij wat hem motiveert in de gym.

Wie is Tom?

Ik ben Tom Grootendorst, woonachtig in Lopik, Team Captain en Personal Body Coach bij Personal Body Plan en aanstaand Personal Body Trainer in de Personal Body Gym. Ik ben verder een echte fitness enthousiast en combineer dat graag met mijn andere sport, voetbal!

Voor welk doel train je op dit moment?

Op dit moment wil ik op de korte termijn met vetpercentage verlagen. Ik heb een hele lange tijd de focus gehad op het verhogen van mijn gewicht en het ontwikkelen van meer spiermassa, maar ik vond dat het weer even tijdelijk tijd was voor een nieuwe uitdaging. Voor het eerst in mijn leven mijn doel richten op het verlagen van mijn vetpercentage. Ik heb hier niet echt een bepaalde tijd voor uitgekozen. Ik wil gewoon zien wat voor effect dit om mijn lichaam heeft en hoe ik hier mee om zal gaan. Tot nu toe bevalt het mij heel goed en ben ik erg enthousiast over het behaalde resultaat.

Op de lange termijn wil ik mijn fysiek gewoon altijd een nieuwe prikkel blijven geven. Ik wil een echt atletisch topsport lichaam en het bevalt me goed om dat elke dag en week opnieuw na te jagen. Zo blijft het leuk en uitdagend.

Hoe ziet jouw trainingsschema er nu uit?

Maandag: Lower body strength

Dinsdag: Upper body strength

Woensdag: Rust

Donderdag: Lower body hypertrofie

Vrijdag: Upper body Strength

Zaterdag: Actief herstel (voetbal)

Zo: Weak points training

Wat motiveert jou om te trainen?

Het gevoel van progressie of het gesloopt zijn na een training. Ik vind het heerlijk om na een hele fanatieke work out helemaal leeg te zijn als ik uit de gym kom. Daarnaast is progressie een enorme driveveer voor mij om steeds maar weer te gaan. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar als het stapje voor stapje gaat is het mooi om terug te kijken wat je er allemaal voor hebt gedaan in de periode ervoor.

Wat is jouw favoriete trainingsdag? En waarom?

Mijn voorkeur ging altijd uit naar het trainen van de borst en triceps. Dit voelde ik het best en ik kreeg er een goede pomp door. Na mijn blessure aan mijn knie vind ik het heerlijk om nu de Lower Body training te doen, om mezelf elke week te zien verbeteren. Ik heb een tijdje terug ook aan Robert Stols, de Head of Training van Changing Life, gevraagd of hij eens wilde meekijken naar mijn techniek. Er was wat angst geslopen in mijn oefeningen, dus ik voelde dat het advies van Robert meer dan op het juiste moment is gekomen. Dit helpt mij weer verder om mijn uitvoering te verbeteren.

Welke oefening is jouw favoriet?

Op dit moment zijn dat de Squat en de Deadlift, omdat ik daar op dit moment de grootste stappen vooruit mee kan maken. De Dumbbell of Barbell Benchpress blijft denk ik toch wel de all time favorite, daar heb ik altijd zin in om die te trainen.

Welke oefening vind je verschrikkelijk?

Hamstring curls. Ik ben niet sterk in deze oefening en het blijft een vervelende oefening voor mij om te doen. Ook de spierpijn die je ervan krijgt de volgende dag, zorgt altijd al voor een gevoel dat ik er goed tegenop zie.

Heb je altijd al op deze manier getraind?

Nee, ik heb vroeger altijd met de ouderwetse splitschema’s getraind. Ik heb aan het begin heel erg moeten wennen aan de schema’s van Paul Lammers, de Human Movement Scientist van Changing Life, die mijn schema’s maakt.

Af en toe train ik nog weleens via een split schema, omdat ik het gewoon lekker vind om op die manier te trainen, wanneer ik samen met een vriend ga sporten. Het uitproberen van trainingen bevalt mij heel goed en zo leer ik mijn eigen lichaam steeds beter kennen.

Tot slot: wat is jouw ultieme tip op het gebied van trainen?

Doe wat werkt voor jou! Het is een zin die je vaak voorbij ziet komen bij Personal Body Plan, maar het is echt zo. Probeer steeds iets nieuws uit, maar onthoud goed wat bij jou goed werkt. Als jij weet dat een oefening of methode voor jou nauwelijks resultaat oplevert, dan kun je wellicht beter kijken naar de methodes die jou wel een hoop succes of plezier hebben gebracht. Pas je trainingen daarop aan en zorg ervoor dat je via die weg de beste versie van jezelf wordt.

 

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.