De weg naar het krachthonk van Personal Body Coach Naomi Numan

Je hebt het vast wel eens gehoord, of misschien zelf gedacht: “Je wordt mannelijk door krachttraining. Je wordt bulky en hebt geen vrouwelijke vormen meer”.

Mijn weg naar het krachthonk

Toen ik anderhalf jaar geleden begon met Personal Body Plan was ik ook wel even bang. Ik wilde afvallen, dus dacht dat ik cardio moest doen. Toen ik mijn trainingsschema kreeg, dacht ik meteen aan die gespierde mannen in het krachthonk met hun gepuf. No way dat ik dat ging doen. 

Mijn Personal Body Coach heeft moeten praten als brugman om mij die eerste weken in het krachthonk te krijgen. Toch heeft ze mij zo weten te motiveren dat ik het ging doen. Ze heeft me uitgelegd dat ik de focus op mezelf moet leggen, in plaats van op anderen te letten. 

Uiteindelijk doe je het echt alleen voor jezelf. En weet je? Die anderen zijn ook alleen maar met zichzelf bezig. Ook al voelde het ook voor mij in het begin ook alsof iedereen continu naar me zat te kijken. Dan deed ik mijn muziek in en ging voor mezelf aan de slag.

Toen ik eenmaal in de flow van krachttraining zat en na verloop van tijd ook resultaten zag en voelde, verdween die angst en zag ik zelfs uitdaging in mijn trainingen. Ik viel af, maar werd ook sterker. Niet alleen fysiek, maar het maakte me ook zelfverzekerder. 

Wat krachttraining nu voor mij betekent

Op de linkerfoto hieronder zie je mij, nadat ik 10kg ben afgevallen, mede door het doen van krachttraining. Ik was door het afvallen echter ook de curves verloren die ik juist zo graag wilde behouden (Yes, talking about that booty). 

Ik wilde graag focussen op the booty, maar kreeg in mijn Personal Body Plan ook oefeningen voor mijn upperbody voor een sterkere rug, schouders en armen. Hoewel vrouwen hun upperbody vaak niet zo graag trainen, is het wel belangrijk.

Zelf werk ik als verpleegkundige, waarbij een goede lichamelijke conditie noodzakelijk is om het werk een beetje vol te kunnen houden. In mijn dagelijkse leven is spierkracht in mijn bovenlichaam dus ook heel belangrijk. 

De trainingsexperts binnen Personal Body Plan programmeren je trainingsschema zo dat alle spieren worden meegepakt. Ook de spieren die wat minder ontwikkeld zijn, want juist daarom is het belangrijk die te trainen. Dus ja, heren; ook legday voor jullie!

Hoe ik mijn deelnemers naar het krachthonk help

Als Personal Body Coach hoor ik regelmatig de angsten van mijn deelnemers over het doen van krachttraining. Dan denk ik terug aan de tijd toen ik begon en herken ik mezelf hierin. Wat ik dan doe is dat ik vraag naar hun specifieke doelen.

Het doel van mijn vrouwelijke deelnemers is vaak niet alleen een slank en strak figuur, maar ook rondere billen en mooie gevormde benen. En wat is daarvoor nodig? Juist, krachttraining. Dat leg ik uit om ze te helpen toch dat krachthonk in te gaan.

Tijdens de opleiding tot Personal Body Coach heb ik namelijk super veel geleerd over onder andere het gebruiken van krachttraining om spiermassa op te bouwen en je lichaam te shapen. Deze kennis breng ik nu over op mijn deelnemers.

Ook heb ik vrouwelijke deelnemers die vrezen voor upperbody trainingen. Ze zijn bang om breed te worden en willen hun bovenlichaam dus liever niet trainen. Ook dan leg ik het belang hiervan uit. Nu hoor ik steeds vaker dat bovenlichaam trainen favoriet is, ook bij vrouwen!

Als ze eenmaal progressie zien, merk ik dat ze meer willen. Die groei in mindset vind ik het mooiste om te zien. Het zien van een uitdaging in plaats van blokkade. Ze pushen zichzelf tot het uiterste en werken aan oefeningen waar ze moeite mee hebben. Dat maakt mij zo trots!

Wees als vrouw niet bang voor het krachthonk! Het is jouw plek om te groeien, zowel fysiek als mentaal. Ze je doelen op nummer 1, je bent er voor jezelf. Jij bent degene die je moet verslaan, niet een ander. Het is 2019 ladies, vrouwen zijn sterk! 

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.