De transformatie van Chantal: ‘Het begint bij bewustwording’

Mijn vriend (Head of Training Robert Stols) is het grootste deel van zijn leven al lekker aan het trainen. Ik was eigenlijk helemaal niet met sport of voeding bezig. Toen bleek dat Robert het ook erg leuk vond om mij te gaan trainen begon ik ook steeds meer passie voor dezelfde lifestyle te krijgen. Die trainingen deed ik de eerste jaren gezellig samen met hem, maar om resultaat te boeken moest ik ook mijn gedrag aanpassen. Daarom ben ik in december 2014 met mijn Personal Body Plan gestart.

Onzeker?! Nee joh!

Het grappige is dus dat ik altijd super tevreden ben geweest over mijn lichaam. Onzekerheid?! Nee, ik paradeerde lekker in bikini over het strand. Veel eten? Ja, geef mij maar iedere avond pasta met lekker veel saus. Mijn voordeel is dat ik niet stil kan zitten en op een dag onbewust heel veel beweeg, waardoor ik stiekem aardig wat calorieën op een dag verbruik. Tijdens mijn studententijd zijn er wel wat extra kilo’s bijgekomen (lees: alcohol, extra snoepen). Daarnaast verkoos ik (onbewust) wel de fiets boven het openbaar vervoer en probeerde ik 1 keer per week naar de sportschool (voornamelijk lesjes, want die waren ‘leuk’, dacht ik) te gaan. Dus heel veel extra kilo’s zijn het (gelukkig) nooit geweest.

December, de (feest)maand van de progressie

Toen ik eenmaal begon met krachttraining werd ik me er ook van bewust dat m’n lichaam wel veranderd was (lees: voller). Daar wilde ik wel graag verandering in brengen en daarom was het heel fijn om hulp te krijgen van een Personal Body Coach. Nu ik, bijna een jaar later, terugkijk naar mij progressie zie ik dat ik in de eerste (feest)maand december zelfs de meeste progressie heb geboekt. Mijn gedrag was een van mijn verbeterpunten en door heel bewust bezig te zijn met mijn voeding heb ik zo mijn eerste resultaat neer kunnen zetten. Door de krachttrainingen werd het proces alleen maar leuker en ondervond ik ook daarvan lichamelijke veranderingen. Jezelf sterker zien worden, de oefeningen steeds beter uit kunnen voeren, complimentjes van alle vaste mensen in het krachthonk. Dat gaf een extra boost om door te gaan.

Te druk?! Nee tijd moet je maken

Tijdens mijn vorige banen heb ik erg veel gereisd, ook naar landen waar het lastiger is om de juiste keuzes qua voeding te maken. Ook was er niet altijd de mogelijkheid om naar een sportschool te gaan. En zakelijk op reis gaan betekent heel veel etentjes. Mijn valkuilen daar waren dat ik vaak voor het voorgerecht al het heerlijke brood en alle smeersels die daarbij horen at. Daarnaast nog een voorgerecht, hoofdgerecht én een toetje. Plus de alcoholische versnaperingen die daarbij hoorden. Eerder deed ik hier gezellig aan mee, ‘want meisje jij bent toch al zo dun?! Je kunt dit makkelijk eten hoor.’

Tijdens mijn plan ben ik hier anders naar gaan kijken en heb ik geprobeerd bewustere keuzes te maken. Eén broodje vooraf, een salade als voorgerecht en als hoofdgerecht een lekker stuk vlees met groente bijvoorbeeld. Dit lukt helaas niet altijd, maar het is een proces van vallen en opstaan. En door het feit dat ik wist wat ik op dat moment at, is het ook makkelijker geweest om bepaalde keuzes te maken. Uiteindelijk is de bewustwording ook een van mijn grootste leerpunten geweest. Doordat ik nu weet wat ik ervoor moet doen om die chocoladereep te compenseren is het makkelijker om maar een klein stukje te nemen in plaats van de hele reep onbewust weg te eten.

En nu?!

En nu bijna een jaar verder ben ik ZWANGER! Wat dat betekent voor mij en mijn plan? Met een paar kleine aanpassingen ga ik hier gewoon mee door. Na afgelopen jaar ben ik veel over mijzelf en mijn lichaam te weten gekomen, dat betekent ook dat ik heel goed weet wat ik wel en niet kan eten. In principe kan ik alles eten, maar niet meer in de hoeveelheden als voorheen. En met die inzichten ga ik nu verder. Bang om veel zwaarder te worden? Jazeker. Onbewust was ik afgelopen zomer in mijn beste shape ever.

En nu begint er een mini buikje te groeien, waarbij ik eigenlijk niet kan wachten tot die echt wat groter is en mensen ook echt kunnen zien dat ik zwanger ben. Maar dat betekent ook extra grammen/kilo’s en ja dat is zeker in de eerste paar weken even wennen, maar het hoort erbij. Zolang ik maar op blijf letten wat ik eet en mijn trainingen blijf doen hoop ik aankomende zomer weer heel snel in shape te zijn. Maar daarbij loop ik wel héél ver op de zaken vooruit, nu eerst genieten van het proces om dikker te worden (dat zal je niet snel iemand horen zeggen he?! ;-)).

– Chantal

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.