Drie keer een biossnack

Er is héél wat lekkers te vinden in de bioscoop, want een bioscoopfilm kijken en snacks eten gaan hand in hand. Dit kan knap lastig zijn wanneer je graag een paar kilo’s kwijt wil. Wat nu?

Weet je al dat je naar de film gaat en wil je wat lekkers? Hou er dan alvast rekening mee. Eet een maaltijd of tussendoortje minder, maak je portiegrootte wat kleiner of kiest bewust om wat lichtere maaltijden te eten. Zo bespaar je wat calorieën voor tijdens de film. 

Daarnaast kun je ook bewust kijken naar wat je voor snack kiest. Populaire snacks zijn de zoute of zoete popcorn of de nacho’s met een dip. 

We vergelijken ze met elkaar:

1 medium bak zoute popcorn, a 125 gram 

  • 490 kcal, 21,1g vetten, 72,5g koolhydraten, 10 gram eiwitten 

1 medium bak zoete popcorn, a 180 gram 

  • 741 kcal, 23,2g vetten, 120,6g koolhydraten, 11,5g eiwitten. 

1 single tray nacho’s met warme kaassaus 

  • 110 gram nacho’s: 509 kcal, 32,3g vetten, 53,4g koolhydraten, 5,1g eiwitten.
  • 90 gram kaassaus: 102,6 kcal, 7,1g vetten, 8,4g koolhydraten, 1,4g eiwitten
  • Totaal 611,6 kcal, 39,4g vetten, 61,8g koolhydraten, 6,5g eiwitten 

Popcorn is in verschillende maten te koop. Je hebt, naast medium, ook nog large en small. En ook van de nacho’s zijn een double tray te koop.

Wil jij liever nog minder calorieën binnenkrijgen, neem dan een kleine bak popcorn (zout: 195 kcal, zoet: 350 kcal) of neem bij de nacho’s salsa in plaats van kaassaus (Nacho’s met salsa: 561 kcal).

Je kunt alles lekker in je eentje opsmikkelen, maar je kunt natuurlijk ook delen met je biosdate. Zo krijg je ongeveer de helft van de voedingswaarden binnen, mits je natuurlijk eerlijk deelt.

Kijk verder eens goed rond in jouw bioscoop. Steeds meer bioscopen breiden het voedselaanbod uit met voedzamere (en vaak calorie armere) keuzes, zoals groenten met dip en fruit.

Wie weet ook wel in jouw bioscoop! 

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.