Aanbevolen producten

De aanbevolen producten

Loop een willekeurige supermarkt binnen en je ziet een enorm aanbod aan producten. Een keuze maken uit al deze producten kan lastig zijn. Welk product helpt jou verder richting jouw doel en bevat ook nuttige voedingsstoffen? Binnen Personal Body Plan helpen we jou daarbij en hebben voor jou verschillende lijsten met aanbevolen producten opgesteld.

In jouw Personal Body Plan vind je lijsten met aanbevolen producten. In de app vind je deze als je via het menu naar de pijler Voeding gaat en vervolgens op ‘aanbevolen producten’ klikt. Wanneer je op een van de lijsten klikt zie je alle producten die onder die betreffende productgroep staan. De producten hebben allemaal een groene, oranje of rode duim. De kleur van deze duim geeft aan in hoeverre deze producten jou helpen je doel te behalen.

Producten met een groene duim worden aanbevolen voor jou en kun je met een gerust hart eten. Het zijn vaak producten die veel nuttige voedingsstoffen bevatten en een hoeveelheid calorieën bevatten die passen bij jouw doel. Producten met een oranje of rode duim passen minder bij jouw doel. Deze producten bevatten namelijk meer calorieën waardoor je sneller over jouw energiebudget kunt gaan. Heeft een product een oranje duimpje dan kun je hier beter niet teveel van eten. Producten met een rode duim kun je het beste alleen bij uitzondering eten. Daarnaast bevatten producten met een oranje of rode duim vaak minder nuttige voedingsstoffen dan producten met een groene duim. In gekookte aardappelen zitten bijvoorbeeld minder calorieën en meer nuttige voedingsstoffen dan in friet. Vandaar dat gekookte aardappelen groen zijn en friet rood.

De lijsten met aanbevolen producten worden gecategoriseerd aan de hand van de hoeveelheid calorieën, koolhydraten, eiwitten, vetten of vezels die ze bevatten. Verse groenten en vers fruit hebben bijvoorbeeld allemaal een groen duimpje, omdat zij weinig calorieën en veel voedingsstoffen bevatten. Ook vezelrijke producten hebben een groen duimpje, ongeacht de hoeveelheid calorieën die ze bevatten. Vezelrijke producten bevatten namelijk veel nuttige voedingsstoffen. Volkorenbrood en witbrood bevatten bijvoorbeeld ongeveer evenveel calorieën, maar volkorenbrood bevat meer nuttige voedingsstoffen dan witbrood. Daarom heeft volkorenbrood een groene duim en witbrood een rode duim.

Een product met een rode duim zal niet zo snel bijdragen aan jouw dagelijkse inname aan essentiële voedingsstoffen. Dit betekent echter niet dat dit product verboden of per definitie fout is. Een enkel product kun je namelijk nooit als goed of fout bestempelen. Context is hierin het sleutelwoord. Het gaat om jouw totale voedingspatroon en de keuzes die je daarin maakt. Als jouw voedingspatroon voornamelijk uit groene duimpjes bestaat en je een enkele keer een product met een rood duimpje nuttigt betekent dat niet meteen dat jij fout bezig bent. Het gaat erom dat jij op de hoeveelheden let en zorgt dat je in totaliteit voldoende nuttige voedingsstoffen binnenkrijgt.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.