3 tips voor meal preppen

Het voorbereiden van maaltijden kan een grote invloed hebben op jouw progressie. Vaak zie je dan ook dat mensen hun voeding voorbereiden voor een dag, meerdere dagen of zelfs voor een hele week. Door jouw maaltijden voor te bereiden, meal preppen, weet je precies wat je eet en dat geeft controle. De kans om andere dingen te gaan eten die je liever niet zou willen eten wordt verkleind. Maar hoe pak je zoiets aan? We geven je 3 tips die je zo kan toepassen om te gaan meal preppen.

Tip 1: Start met meal preppen

Het meal preppen begint met het doen van: boodschappen. Je bedenkt welke voeding bij jouw plan past, de hoeveelheid daarvan en hoeveel dagen je van plan bent om te gaan meal preppen. Het spreekt voor zich dat bij het voorbereiden van een hele week je meer boodschappen zult moeten halen. Denk daar dus goed over na.

Ook is de uitspraak “dat wat je niet in huis hebt, eet je niet op” hier van toepassing. Zowel voor producten die niet binnen jouw plan passen als zowel de producten die wél binnen jouw plan passen. Als je de producten die je nodig hebt voor je meal prep niet in huis hebt, dan kun je je ook niet goed voorbereiden. Natuurlijk betekent het doen van deze manier van boodschappen dat je wat tijd kwijt bent. Alleen levert het je ook rust op. Je hoeft namelijk niet elke dag na te denken over wat je moet gaan eten.

Tip 2: Bereid jezelf voor

Nadat de boodschappen zijn gedaan volgt de voorbereiding. Je gaat nu goed vooruit kijken wat je de volgende dag, dagen of week wilt gaan eten. Bedenk vooraf wat je wilt gaan eten en leg dat eten allemaal klaar. Maak je een warme maaltijd? Maak die vervolgens dan gelijk voor 4 personen. Dan heb je al 4 maaltijden voor jezelf klaar.

Dat zelfde geldt bijvoorbeeld voor het koken van eieren, het alvast klaarleggen van fruit of een standaard ontbijtje wat je altijd neemt. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan. Je legt vervolgens alles klaar in de koelkast voor de dag van morgen. Je hoeft de dag daarna alleen alles mee te nemen.

Tip 3: Hang niet de chef uit

Maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Houd het simpel, de voorbereiding is al een hele klus an sich. Simpele maaltijden zijn overigens net zo nutriëntrijk zijn als culinaire hoogstandjes. Denk bijvoorbeeld aan een bakje kwark met wat noten of fruit, een rijstwafel met kipfilet, een eiwitshake met wat fruit of een salade met wat vlees/vis en wat tomaten en komkommer. Allemaal nutriëntrijke maaltijden in een handomdraai gemaakt. Maar goed, je mag natuurlijk wel de chef uithangen… als het maar niet ten kosten gaat van de gains 😉

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.